Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Hatrix

read-only
2 ноември 2015
2
2
Дали е легално да се купуваат биткоини во Македонија ?

И кој е најбрзиот начин да се стигне до нив (со купување) ?

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
Daniel imashe ppravo :))) iako uste neotreznet - eve me

po odbivanje na nekoi sitni provizii , a spored segasnava cena na BTC (koja za srekja raste sekoj den) se ~9700 USD , ili ~8800 evrinja :D

Ne planiram da gi prodavam , barem ne za sega mozebi kje investiram vo dodatna oprema.... ali toa tek koga kje se sozemam :)))

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром

po odbivanje na nekoi sitni provizii , a spored segasnava cena na BTC (koja za srekja raste sekoj den) se ~9700 USD , ili ~8800 evrinja :D

Ne planiram da gi prodavam , barem ne za sega mozebi kje investiram vo dodatna oprema.... ali toa tek koga kje se sozemam :)))
Имаш претстава кај би ги продал 8800 евра во биткоини? :) Или кај би ги инвестирал? Поголем дел на плаќања со биткоин се скам.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.792
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Честитки и од мене другар, баш ми е мило и со здравје да си ги трошиш и да правиш нови. Ете што бива кога е човек оптимист ;)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

Заебаваш така?

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Ајде уложи си ги на нешто паметно.Честито поваќе вака да не радуваш.
Нешто интересно што видов доста занимливо.
Чипот во рака.

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Имаш претстава кај би ги продал 8800 евра во биткоини? :) Или кај би ги инвестирал? Поголем дел на плаќања со биткоин се скам.
Ствaрнo, aкo сaкaш дa шпекулирaш сo 10-100.000 дoлaри, имa нaчин брзo дa купиш и дa прoдaдеш? Безбеднoст кaкo дa пoстигнеш?

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Ствaрнo, aкo сaкaш дa шпекулирaш сo 10-100.000 дoлaри, имa нaчин брзo дa купиш и дa прoдaдеш? Безбеднoст кaкo дa пoстигнеш?
Јас доколку би ги имал битоиниве би си изнајмил стан во Софија близу банкоматот и секој ден ќе го посетувам мислам дека му е 500 лева дневен лимит.
Само проблем е граница со толку ќеш во тебе...

Последна промена:

Hatrix

read-only
2 ноември 2015
2
2
Дечки да ве прашам нешто.

На locabitcoins гледам понуди со Western Union метод на плаќање, моментално тој ми највеќе одговара, но кога ќе ја селектирам Македонија нема понуди со тој тој метод на плаќање.
Дали ако некој има поставено оглас со Western Union метод на плаќање комотно можам да му префрлам пари и да не е битно од која држава сум ?

Ако не може така, ве молам кажете ми го најбрзиот начин за купување преку localbitcoins.

Peace. :D

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром

На locabitcoins гледам понуди со Western Union метод на плаќање, моментално тој ми највеќе одговара, но кога ќе ја селектирам Македонија нема понуди со тој тој метод на плаќање.
Дали ако некој има поставено оглас со Western Union метод на плаќање комотно можам да му префрлам пари и да не е битно од која држава сум ?

Ако не може така, ве молам кажете ми го најбрзиот начин за купување преку localbitcoins.

Со пејпал е најбрзо. Само курсот таму е убибоже.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767

Кажи ми каде копаше со кој мајнер хардвер и колку се изначека за да ги добиеш тие БТЦ?

ImWiked

hello world
14 ноември 2014
400
317
Со пејпал никој не се нафаќа биткоин да продава/купува, ризично е и за тебе заради измами ака Chargeback. Имаш на hackforums со WU.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Види и некој на форумот имаше пред некое време дека продава биткоини па разгледај и прашај. А иначе ако одбериш WU на localbitcoins во Македонија изгледа дека никој не продава биткоини за WU така да види пробај селектирај на пример MoneyBookers/Skrill или некоја друга опција, кеш на рака итн ..

ЕДИТ:

И се прават големи пари ако вложиш доста во Scrypt мајнери и да копаш нови парички што испаѓаат или некои што ке направат голем "БУМ".

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
И се прават големи пари ако вложиш доста во Scrypt мајнери и да копаш нови парички што испаѓаат или некои што ке направат голем "БУМ".
Само ако вака рипа биткоинов ко сега се прават пари. Мислам дека од јануари повторно ќе доживее крах.
Ептен непредвидлива валута е рамна на коцка. Башка струјава не е така ефтина за да си играш со минери.

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Јас доколку би ги имал битоиниве би си изнајмил стан во Софија близу банкоматот и секој ден ќе го посетувам мислам дека му е 500 лева дневен лимит.
Само проблем е граница со толку ќеш во тебе...
Не си сериозен така ?
4ца можат 8000евра да внесат/изнесат на секое проаѓање граница,
да те потцетам на загатката со чамецот кога требале да се пренесат Х луѓе или немора :D

На македонче секогаш ке му текне варијанта :))))

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Не си сериозен така ?
4ца можат 8000евра да внесат/изнесат на секое проаѓање граница,
да те потцетам на загатката со чамецот кога требале да се пренесат Х луѓе или немора :D

На македонче секогаш ке му текне варијанта :))))
Премногу комплицирана работа, не е шише виски па да делиш на 4-ца. ;)

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
тоа е само една од многуте варијанти :))
Ете го сеа го има и Револут за да помогне во случајов :D
Може истотака на Neteller да ги стави, и... сигурно има уште еден куп варијанти

mitre

read-only
18 ноември 2015
6
4
Ја би прашал дали сеуште е профитабилен биткоинот оти знам дека едно време неговата цена беше многу висока , па потоа драстично се намали.....и колку пари би чинело да се направи една така солидна машина која ќе копа и колку отприлика би донела профит за еден месец?

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Ја би прашал дали сеуште е профитабилен биткоинот оти знам дека едно време неговата цена беше многу висока , па потоа драстично се намали.....и колку пари би чинело да се направи една така солидна машина која ќе копа и колку отприлика би донела профит за еден месец?
Одамна не е профитабилно, и оној ќар што малце ќе направи ќе отиде за трошок за струја. Можеби ќе искочат нови минери кои помалку струја ќе трошат останува да видиме.

mitre

read-only
18 ноември 2015
6
4
Благодарам Chiller за одговорот....значи оваа варијанта за печалење на пари преку интернет отпаѓа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно