Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

И

Избришан член 18474

Гостин
Купуваш биткоини и после идеш на битрекс ги конвертираш во убик.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.795
33.925
roka.mk
Ја имам едно прашање. Ајде хипотетичи да земем еден пример.
Пред 7 години сум купил/ископал 2500 btc.
Денес сакам да ги продадам сите топтан од еднаш по моментална цена и да земам милионите.
Дали ќе се најде некој што би ги купил и би дал на пример 12М кеш? Или морам да ги тргувам сите како што тргувате вие по едно по две по три....
Како вие што не ги копатљ туку само тргувате заработувате? Само наразликата? Купуваш на црвено продаваш на зелено...

Испратено преку nokia 3310

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Да, на хипотетичкото прашање, само во пракса е малку покомплицирано.

Не сите тргуваат("се коцкаат"односно купуваат на црвено продаваат на зелено).

Има доста на темава што копаат. Не секогаш копаат бтц но во пракса и нема некоја разлика. Индиректно преку копање на други криптовалути му доаѓа исто ко да копаат бтц затоа што конверзијата е многу едноставна и брза.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.795
33.925
roka.mk
Фала ти, не навлегувам во комплицираноста, само ме интересираше тоа, дали има некој што ќе ги искешира сите од еднаш...

SuperMitre

read-only
27 септември 2017
39
61
Скопје
Хипотетички, коините ќе ги купи банката каде што ја имаш отворено сметката (на пример xapo). Банката секојдневно веќе работи со купи продај, така да не би требало да има проблем да исплати 12 м, но не во кеш. Најверојатно ќе треба да ти ги префрлат на тукашна сметка.

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Денес сакам да ги продадам сите топтан од еднаш по моментална цена и да земам милионите.
Дали ќе се најде некој што би ги купил и би дал на пример 12М кеш? Или морам да ги тргувам сите како што тргувате вие по едно по две по три....
Како вие што не ги копатљ туку само тргувате заработувате? Само наразликата? Купуваш на црвено продаваш на зелено...

2500 BTC е доволно мала сума за да не предизвика значајно поместување на цената на некоја од големите берзи.

За поголеми суми постојат OTC desks кои посредуваат помеѓу заинтересирани трговци, без парите воопшто да ги допрат јавните берзи/пазари. Повеќето поголеми берзи имаат таков оддел, а има и посебни компании каде тоа е примарна дејност.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Како и секоја валута, можеш да ја продадеш само ако сака некој да ја купи.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.795
33.925
roka.mk
Како и секоја валута, можеш да ја продадеш само ако сака некој да ја купи.
Скроз ми е јасно тоа, прашањето ми беше ако има кој да ги купи, дали може да ги купи сите од еднаш...Одговорот го добив од горанзоран.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.728
12.660
Skopje
www.wemaxa.com
Русија вади "Дигитална рубља" - владино регулирана, оданочена купопродажба 13%, недозволено "копање" на истата. UBS и 6 други швајцарски банки работат на "Utility settlement coin".

Користете овие играчките направени во гаража од микро-скамери и опортунисти додека можете. После ќе си биде се регулирано, како и се друго. Да прднеш и да плукнеш е регулирано, не пак утописки идеи од корчагин занесенковци со недоделкани марксистички идеали за глобална валута надвор од дофат на банки/влади и слично.

Торенти успеаа да маргинализираат, згаснат или конкурентно истиснат (ниски преплати и поволности од сервиси како Нетфликс, Амазон итн.) не пак валута. Во кој свет живеете не знам.

Копајте и заработувајте, тргувајте и се тоа додека може, но не продавајте ЧеГевара финти. Во светот постои еден и еденствен закон и правда: Правото на посилниот. Секогаш се се врти околу центри за моќ, а тоа се мали поединци, мали групи или слично, +/- не повеќе од 1% од населението. Народ, или огромен ентитет на моќ, т.е. моќ во рацете на 99% од населението не може да постои во овој свет (во филмот Матрикс имаше интересна референца за тој феномен). Сите живи суштества се премногу комплицирани, конкурентни, себични, диверзифицирани за некој да успее да направи обединување кон една заедничка цел и едно заедничко добро. Понатака можеби кога сите ќе бидат обезличени, оперирани од идентитет, полова припадност, без хормони, чипувани дронови од некој софтвер, тогаш можеби ќе успее нешто на тој план, по пак ќе биде под нечија управа/надлежност и слично. Народот нема капацитет да се самовладее, да се самоизбори кон нешто подобро, да се организира и слично.

Овци и волци, тоа е, сакале или нејќеле. Вие сте сега овците што мислат дека се волци, едно големо светско стадо на овцо-волци...

sime333333

read-only
1 февруари 2017
21
1
@sime333333 чекај малце? скрил имаат bitcoin deposits? да не си грешка?
од биткоинт да можеш да ставаш на скрилл.
Може да прашам со шо картица и од каја банка од скрил користиш се мислам јас да си земам парите од еден сајт па да не заебам да ми седат така во скрилло
Јас со македонскиве банки си имав еден куп проблеми не се замарам со нив,
си терам преку пејонир, екстра ми се сега за сега.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767

www.bitstamp.com
Без никаков проблем.
Работатсо такви сериозни суми.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.795
33.925
roka.mk

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Имам на www.bitstamp.com верификувам акаунт, и сеа кога го спомна, за да тргувам пари морам на некоја сметка во Словачка да уплатам за да имам депозит за тргување така?

Немора на Битстамп да уплаќаш на било каква сметка за да можете да повлекуваш.
Јас ставив бтц си продадов и си повлеков тука на девизна сметка.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Откако излегоа гласините за тоа дека bittrex "затварале" акаунти, се намали волумен за 100 милиони....и се пренасочија средствата преку друга берза. Mission completed :) Како и да е, нема место за паника, проверка на идентитет, верификација, нешто што повеќето Легитимни берзи го правеа тоа до сеа...одобрувањето иде сосема брзо, за неколку часови (мислам дека беа минути) up and running е акаунтот со Enhanced привилегии

- Мене пошо ми е креиран уште од сам почеток акаунтот, не ме замараа мн. само ме пренасочуваа да пополнам формулари....
Мене друго не ми се свиѓа на битрекс, иако генерално највеќе ја сакам, е тоа што имаат троа висок fee whithdrawal...не е којзнае колкав, ама се проаѓа и со помал...затоа во принцип брзо одат конфирмациите кога вадиш од битрекс, за разлика од други берзи кои користат помал fee, ама што знам, не е мн. страшно...мислам дека е 1$ во прашање...долар и пол

Последна промена:

OrionZ

hello world
23 јануари 2015
79
97
+10 За Ubiq,баш денес имаше добар buy volume,за брзо време следува и block reward reduction:
Bittrex.com -
Ubiq (UBQ) price, charts, market cap, and other metrics | CoinMarketCap

Ubiq 30% во зелено последниве два дена,очекувајте тест на границата од 40к sats во наредниве две недели а за наредните два месеци максимум Ubiq реално треба да биде околу 4$ или 50к+ sats.

Тие што инвестирате во Ubiq,бидете ажурни кога ќе има pump на цена над 2x,генерално не ја држи цената повеќе од 2-3 дена,поздрав!

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно