Што точно бараш?
Ама да одговараат и за застава. Нема да најдам или не е ефективно? Читни подолу зошто барам... Не е стандарден начин на влез во преку коаксијал во модем дрн дрн...Амортизери за лада.
Уред во кој што ќе биде уклучен коаксијалот во него пред да влези во тв. За појасно да биде, коаксијал од бандера оди дирек во ТВ, лан кабел од бандера оди во мој рутер. Истото ми треба и за рј45, пред да влези од бандера во рутер да биде уклучен во некоја заштита. ФалаШто точно бараш?
Ама да одговараат и за застава. Нема да најдам или не е ефективно? Читни подолу зошто барам... Не е стандарден начин на влез во преку коаксијал во модем дрн дрн...
Уред во кој што ќе биде уклучен коаксијалот во него пред да влези во тв. За појасно да биде, коаксијал од бандера оди дирек во ТВ, лан кабел од бандера оди во мој рутер. Истото ми треба и за рј45, пред да влези од бандера во рутер да биде уклучен во некоја заштита. Фала
Аууу која будала ставала лан кабел по бандери?
Сериозно прашање или?
Куманово 2021
Оператори:
Мултимедиа-НЕТ
К-Нет
ИП системи (можеби во последната година имаат нешто промена, не сум сигурен)
Се сведува на инсталација од оптика до одредени точки од кои што конвертираат во LAN и со свичеви разнесуваат по куќи/станови. LAN кабелот во одредени средини може да трпи и по неколку километри должина. Убав кабел, квалитетен, со сајла.
Скинат кабел ??
No problem, врзани 8 жици и изолирани со многу убав изолир.
Снемало фаза на свичот од пред 4km од мојата куќа, епа ќе немаме интернет сите после него.
Баш заради оваа причина Pilsator си бара заштита.
Мене ми имаше изгорено од кабловска (коаксиален кабел) телевизор, од телевизорот графичка преку HDMI. (се беше во гарантен рок)
Него, немаш уред што би те заштитил ако гром удри некоја жица од 8-те внатре. Незнам дали користат железни конектори за надвор, ако се правилно терминирани ќе се испразни во земја на првата точка кај што е конектирана земјата. На пр. во кутија кај тебе во зграда/куќа. Ако е правилно инсталирана.
Ако гром удри некако во некоја од жиците внатре нема уред што би те спасил. Најверојатно жицата ќе изгори додека дојде до домот, ама сепак.