Balanar
Баниран/a
- 6 декември 2016
- 1.066
- 1.220
Јебига, ај може ќе решат да не го царинат па да платиш само царинска инспекција од 120 ден.
Али ова е јако као пратено дома, па чекај чекај мали дај да видам тоа пакетот... ааа ова на царина иде.
Ова е веќе царинето и ке му дојде дома поштар со се уплатница пополнета само да си плати давачките 120 отварање на пакетот + 40 ден лепак + данокот.Brmmmmm
Brmmmmm
Бил на царина, и повторно е вратен, ако имаше на фактура пониска вредност напишано можно е да го имат вратено без да го прегледат, што порача иначе, ме интересира бидејќи очекувам и јас една поголема пратка поточно телефон од 5.8 инчи
Помала пратка под 5 инчи ли е? :devil:
Ако беше овака, ќе ни ставаа најголема царинска тарифа ако порачуваме стари Нокиа телефони што имаа кутии како бомбоњера големи.![]()

LCD Screen with Digitizer for Samsung Galaxy A5 (2017) - Witrigs.com Da ne znaj nekoj dali za ovoj prozivod se plaka carina? Posto kaj naas se 9.500 izgor.
Ако нема RGB и/или не пишува gaming, се рачуна аудио.Едно прашање, бидејќи го исчитав и водичот за царинење за 2018та, и солиден број постови овде.
Ако порачам гејминг слушалки за компјутер, дали се сметаат како аудио опрема, или како компјутерски делови и периферија?
Аудио опремата има 8% царина и 18% ДДВ, додека компјутерските делови и останата електроника се со само 5% ДДВ и без царина, и не е баш мала разлика.

Здраво
Ме интересира дали се наплаќа царина за SSD HDD бидејќи брендот го нема кај нас и праќаат само преку пошта.
Здраво
Ме интересира дали се наплаќа царина за SSD HDD бидејќи брендот го нема кај нас и праќаат само преку пошта.
Да, 5% од вредноста мислам.
Сменета ти е државата во Македонија? Не би требало да наплаќа VAT.Па вака е целосна сумата и одприлика колку би платил со додатни давачки
Subtotal: €66.99 ex. VAT
Shipping: €0.00
VAT: €15.41
Total €82.40 inc. VAT*
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
EXTRALINK FITNESS VIBRATION PLATFORM, MOONWALK SPINMOVE, BLACK
4.640,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден