Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

baikonurcos

read-only
14 август 2025
7
7
Утре е понеделник, што мислиме дали КБ Епл Пеј ќе биде активиран во понеделник или вторник?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.786
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.543
3.144
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
НАЈНОВА ВЕСТ: Лажно се претставувала дека е директорка на Комерцијална Банка. Тврдела дека Apple Pay само што не пристигнал во Македонија. Повеќе на линкот

rainQ

read-only
12 декември 2021
11
23
Одам кај неа за станбен кредит, искрено не знам зашо очекувам сигурна вест од неа, денес е 3-тио понеделник кај што треба да потпишам кај нотар, ама еве: Чекаме уште еден документ од скопје, ʼза твоја заштитаʼ

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Еее го искаравте членот за џабе, сепак добри информации пренеле иако со мало задоцнување. Сепак, испаднаа "фраери" од КБ. :)

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Одам кај неа за станбен кредит, искрено не знам зашо очекувам сигурна вест од неа, денес е 3-тио понеделник кај што треба да потпишам кај нотар, ама еве: Чекаме уште еден документ од скопје, ʼза твоја заштитаʼ
Gi razgleda site mesta pred da zimas stanben?
Gi sporedi KB so Halk?
Na nas ni ponudija predobri uslovi vo Halk vo sporedba so KB

baikonurcos

read-only
14 август 2025
7
7
Od Bankarstvo.mk

"Кога останатите банки ќе се онбордираат?

Процесот на воведување на Apple Pay во Македонија се одвива постепено – месечно може да се онбордира само една банка на системот на Apple.

Во јули оваа можност ја добија клиентите на НЛБ Банка, во август услугата беше активирана во Комерцијална банка, а во септември се очекува имплементација од една од следниве банки: Халкбанк, Стопанска банка Скопје или ПроКредит банка."

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Od Bankarstvo.mk

"Кога останатите банки ќе се онбордираат?

Процесот на воведување на Apple Pay во Македонија се одвива постепено – месечно може да се онбордира само една банка на системот на Apple.

Во јули оваа можност ја добија клиентите на НЛБ Банка, во август услугата беше активирана во Комерцијална банка, а во септември се очекува имплементација од една од следниве банки: Халкбанк, Стопанска банка Скопје или ПроКредит банка."
Одлично е што се води сметка на enrolment вака по портали бидејќи и тоа прави одреден притисок врз останатите, но сметам дека ова со лимитот 1 банка по месец е нешто што си го измислиле на банкарство.мк или да се оправдаат другиве банки извадиле таков муабет. Сега истражив по други региони кога лансирале Apple Pay и по повеќе банки од еднаш имплементирале, никаде не пишува дека има таков лимит...

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
3 пати пробано со кб мастеркард во продавница, плаќањето е одбиено. Со виса на нлб немав проблем. Ќе пробам покасно на др место

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
3 пати пробано со кб мастеркард во продавница, плаќањето е одбиено. Со виса на нлб немав проблем. Ќе пробам покасно на др место
А има ли пари и дали е пуштено интернет плаќање (од кај да знам дали е поврзано едно со друго) или има некаква друга забрана... Можеш да плаќаш на некои места и онлајн со Apple Pay па ете шанса да пробаш

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Јас не успевам да ја додадам картичката. Чекам одговор на мејл. :(

Не им помина баш smooth - ете еден не може да плаќа, јас не можам да додадам...

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
А има ли пари и дали е пуштено интернет плаќање (од кај да знам дали е поврзано едно со друго) или има некаква друга забрана... Можеш да плаќаш на некои места и онлајн со Apple Pay па ете шанса да пробаш
Да и Да, на банкомат работи. Можно е да е проблем со ПОС терминалот во продавницата кај што пробавме. Во веро знам дека сигурно ми поминала визата од НЛБ па ќе пробам и таму за кратко.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно