Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Мислам дека навистина ќе биде една банка месечно, кон крајот на месецот.

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.772
Se nadevam imavte ubev vikend. Decki sto mislite kolkava e sansata nekoja banka (halk ili sparkasse) da pustat support ovoj vtornik?
Ти треба помош за кирилицата? Доаѓа инсталирана на сите уреди, само на две места треба да се кликнете за да се вклучи

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.872
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Ти треба помош за кирилицата? Доаѓа инсталирана на сите уреди, само на две места треба да се кликнете за да се вклучи

Туууууу па ти па ама си напет па со ќирилицава, опушти се малце, секако најголем дел од ликовиве се тука на кратко.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Se nadevam imavte ubev vikend. Decki sto mislite kolkava e sansata nekoja banka (halk ili sparkasse) da pustat support ovoj vtornik?
Пред да пуштат NLB имаше многу leaks и договори и клаузили и веб страни тестираа. Исто со Visa и со КБ. Ако се водиме по тоа би требало (барем јас очекувам) следна да е Халк бидејќи во најмала рака апликацијата им поддржува apple wallet додека кај СТБ ни тоа го нема сеуште.

По тоа што ми вратија „до крај на годината“ не очекувам месецов да пуштат СТБ...

Ervo

hello world
7 септември 2008
366
655
Една од повеќето добри работи знаеме дека и плаќање via Apple Pay on the web, што нормално треба време да почне да се шири и на нашиот маркет, но добри вести е дека се работи на тоа и наскоро ќе имаме Apple Pay / Google Pay payment options via cpay и се надевам и други payment getaways.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Се е можно ама овој одговор (со мали промени) го имаат дадено многу пати на различни луѓе. Само мене ми имаат вратено 4-5 верзии „најкус можен рок“, „наскоро“ „до крај на годинава“....
Можно е СТБ да пушти месецов?

Iggie92

read-only
9 февруари 2024
2
5
Можно е СТБ да пушти месецов?
Имам другарка што работи во СТБ, ја прашав и интерно им рекле дека очекуваат во текот или до крајот на Септември да биди имплементирано. Јас верувам дека е вистина и се надевам дека ќе имаме до крајот на овој месец, бидејќи има надоградувања на апликацијата како што гледам така да сигурно се работи.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.327
1.348
Имам другарка што работи во СТБ, ја прашав и интерно им рекле дека очекуваат во текот или до крајот на Септември да биди имплементирано. Јас верувам дека е вистина и се надевам дека ќе имаме до крајот на овој месец, бидејќи има надоградувања на апликацијата како што гледам така да сигурно се работи.
Да има, ама нема ништо за Епл Пеј. Во абдејт кога ќе додадат Wallet интеграција, ќе пишува дека таа апликаицја поддржува Wallet.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Да, но интеграцијата не е necessary or? Некои банки ја немаат (Erste HR, Raiffeisen HR/RS...)
Но тие не ја користат главната апликација за верификација, исто како и НЛБ.
НЛБ мКлик нема но НЛБ Пеј има.
Во Хрватска како што гледам за верификација оди преку KEKS Pay на Erste banka HR.
Иако може да оди и само преку контакт центар ама не верувам дека ќе прават Епл пеј и ќе направат да мора верификација преку контакт центар, сигурно ќе има преку некоја апликација, ако имплементираат George кај нас можеби.

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.772
Која верификација оди преку Кекс пеј? Нема такво нешто. Или ти бара преку апликацијата или преку телефонски број на банката (обичниот па им објаснуваш на оператерите што ти треба)

flippy1524

read-only
13 февруари 2018
9
4
Дали некој со епл пеј има успеано да извади пари од банкомат кај нас? Мене преку КБ не ми пројде (иако само еднаш имам пробано). Колега преку НЛБ успеа да извади без проблем, можно е да сум го тргнал пребрзо телефонот од терминалот.

Исто веќе се стабилизираа трансакциите да се покажуваат и во wallet апликацијата од пред некоја недела.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Дали некој со епл пеј има успеано да извади пари од банкомат кај нас? Мене преку КБ не ми пројде (иако само еднаш имам пробано). Колега преку НЛБ успеа да извади без проблем, можно е да сум го тргнал пребрзо телефонот од терминалот.

Исто веќе се стабилизираа трансакциите да се покажуваат и во wallet апликацијата од пред некоја недела.
Јас преку нлб не сум имал проблем на АТМ.

rainQ

read-only
12 декември 2021
11
23
Од КБ немам никаков проблем, ни со банкомат ниту терминал. Денес баш вадев пари од банкомат со Апл Пеј

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Sparkasse
1. Visa+ i Visa Direct e aktivno i raboti bez problem i nemaat provizija za isprakjanje i primanje sredstva.
2. Apple Pay i Google Pay ke se pustat zaedno do krajot na godinata, ke imalo dopolnitelno izvestuvanje.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно