Ти стигна OTP?Погледнете го атачментот 151014
NLB Pay од денес е enabled за Македонија, но сеуште не можеш да ја додадеш картичката, request-то паѓа, сигурно тестираат прво одредена група па наскоро и full PROD.
Ne raboti, probav jas da smenam region, pisuva deka kartickata ne e poddrzuvana od strana na bankata za apple pay. Probav so 4 razlicni karticki.Дечки, на добар пат сме. NLB pay за iOS e update-ирана и NLB Тутунска Скопје е додадена во опцијата за избор на банка. Пробав да се најавам ама не ми стигна ОТП.Погледнете го атачментот 151015
Мислењето е автоматски споено:
Ти стигна OTP?
Дали може да пробаш да смениш регион на телефонот и да пробаш пак да ја додадеш картицата во wallet? Чисто ме занима дали така ќе успееш, пошто Македонија сеуште не е додадена во поддржани региони од страна на Apple
Секако дека пробав со друг регион, но сепак request-от паѓа, претпоставувам само одредени картички се whitelisted за testing phase.
Иначе стигна ОТП и се најавив.
Фала за инфо дечки! <3Ne raboti, probav jas da smenam region, pisuva deka kartickata ne e poddrzuvana od strana na bankata za apple pay. Probav so 4 razlicni karticki.
mora da se ceka Apple Pay da se ovozmozi od AppleИ јас се најавив, а преку ова може да се плаќа или мора епл пеј да се чека?
Ако се одложи: До максимум понеделник, 9 јуниМене у NLB Pay ми ги дава само Нова Љубљанска, Белград и Подгорица...
Тоа би значело дека правеле тест само и сега го повлекле? Бидејќи не верувам дека „по грешка“ било додадено НЛБ МК.Да ажурирале сега.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоа би значело дека правеле тест само и сега го повлекле? Бидејќи не верувам дека „по грешка“ било додадено НЛБ МК.
Nope.Ако идеме по некоја логика и ако ова е стварно пред пуштање ваљда треба да има и ИОС апдејт,
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден