Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
1748940612908.png

NLB Pay од денес е enabled за Македонија, но сеуште не можеш да ја додадеш картичката, request-то паѓа, сигурно тестираат прво одредена група па наскоро и full PROD.

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Дечки, на добар пат сме. NLB pay за iOS e update-ирана и NLB Тутунска Скопје е додадена во опцијата за избор на банка. Пробав да се најавам ама не ми стигна ОТП. 1748940849544.png
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 151014

NLB Pay од денес е enabled за Македонија, но сеуште не можеш да ја додадеш картичката, request-то паѓа, сигурно тестираат прво одредена група па наскоро и full PROD.
Ти стигна OTP?
Дали може да пробаш да смениш регион на телефонот и да пробаш пак да ја додадеш картицата во wallet? Чисто ме занима дали така ќе успееш, пошто Македонија сеуште не е додадена во поддржани региони од страна на Apple

Последна промена:

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Секако дека пробав со друг регион, но сепак request-от паѓа, претпоставувам само одредени картички се whitelisted за testing phase.

Иначе стигна ОТП и се најавив.

lord-x

read-only
3 јануари 2019
14
16
Дечки, на добар пат сме. NLB pay за iOS e update-ирана и NLB Тутунска Скопје е додадена во опцијата за избор на банка. Пробав да се најавам ама не ми стигна ОТП.Погледнете го атачментот 151015
Мислењето е автоматски споено:

Ти стигна OTP?
Дали може да пробаш да смениш регион на телефонот и да пробаш пак да ја додадеш картицата во wallet? Чисто ме занима дали така ќе успееш, пошто Македонија сеуште не е додадена во поддржани региони од страна на Apple
Ne raboti, probav jas da smenam region, pisuva deka kartickata ne e poddrzuvana od strana na bankata za apple pay. Probav so 4 razlicni karticki.

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Секако дека пробав со друг регион, но сепак request-от паѓа, претпоставувам само одредени картички се whitelisted за testing phase.

Иначе стигна ОТП и се најавив.
Ne raboti, probav jas da smenam region, pisuva deka kartickata ne e poddrzuvana od strana na bankata za apple pay. Probav so 4 razlicni karticki.
Фала за инфо дечки! <3

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

_dejan

read-only
21 септември 2022
16
23
Cekor napred ama uste ne e se kompletirano vo NLB Pay.Za da se dodade vo wallet, treba sega Apple da go ovozmozi regionot. Ne e samo lokacijata od kade e uredot, tuku i kartickata. BIN/IIN se prvite 6-8 cifri od kartickata koj sto e dodelen na izdavacot na kartickata (bank identification number / issuer identification number). Primer: https://lookup.binlist.net/432484

Sega za sega mislam deka ja ovozmozija aplikacijata da se vrzuva so sistemite na NLB MK. No od druga strana, NLB Makedonija ne e spremna celosno za NLB Pay, bidejki ne moze da se dodade bankarska smetka vo aplikacijata, samo karticka. No, se nadevam ke bide za brzo i NLB Makedonija ke go konsolidira celiot sistem da si koristime NLB Pay. (y)

Interesno e sto vo NLB Pay moze da se dodavaat i karticki za lojalnost.

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
Може ли услугата на Apple Pay да се очекува да започне овој месец?

Страницата е веќе подготвена во БиХ

Screenshot 2025-06-03 at 15.41.12.png
Screenshot 2025-06-03 at 15.43.38.png

maartin

read-only
7 јуни 2023
30
24
Spored chat GPT:
Со оглед на моменталната состојба — каде што:
  • NLB Pay за iOS веќе ја додаде Македонија како поддржана земја
  • Картичките може да се додадат во апликацијата
  • Apple Wallet сè уште не ги прифаќа картичките (класичен pre-launch момент)
  • Исто сценарио се случувало и во други земји пред официјален старт

Мој предвид:
Apple Pay за Македонија (барем за NLB) ќе биде достапен меѓу 4 и 7 јуни 2025

➡️ Ако се одложи: До максимум понеделник, 9 јуни

Зошто баш толку скоро?
  • Поддршката во апликацијата не се пушта случајно, туку само кога Apple им дава зелено светло за финални подготовки.
  • Wallet API-от е веќе активен.
  • Слично сценарио во други земји обично трае 2 до 6 дена пред да се активира целосно.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.794
3.976
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Значи петицијава на форумов успеа...и епл ја прочита :)))

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Дајте дента кога ќе пуштат на пиво да идеме, со дигиталниот паричник на Епл ќе платиме, да бидеме први бар на толку страници дискусија. :cool: Андроид корисници, и вие сте секако добредојдени, на наша сметка ќе иде. :love:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Колку се радувате, ко пари да ви даваат. :D

И

Избришан член 41324

Гостин
Тоа би значело дека правеле тест само и сега го повлекле? Бидејќи не верувам дека „по грешка“ било додадено НЛБ МК.

Може го читаат форумов па рекле да го тргнат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Ако идеме по некоја логика и ако ова е стварно пред пуштање ваљда треба да има и ИОС апдејт, а обично е во месец Јули последните години…

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Apple секогаш пуштаат поддршка за нов регион за Apple Pay во вторници.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Можна конекција - во понеделник почнува и WWDC 2025 и често знаат да стартуваат нови работи и региони за постоечки работи во тој период.

Последна промена:

KostaGj92

read-only
9 јануари 2023
8
6
Отворете ја и затворете ја неколку пати NLB Pay апликацијата и ќе се појави NLB Skopje. Може да се додадат картичките но сѐ уште не може на apple wallet ниту со променет регион.

_dejan

read-only
21 септември 2022
16
23
Pri dodavanje na karticka vo wallet, ako iPhone e na region MK, ke dade greska deka regionot ne e poddrzan. Ako go stavis na UK (ili nekoj poddrzan region), ke dade greska deka bankata/card issuer se uste ne poddrzuva apple pay.

Taka da stom NLB se tuka, mozno e da se dobie info od drugite banki. Ako NLB pravi integracija sigurno i drugite vekje se pri kraj so ovozmozuvanje..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно