Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Подигната од локален хаб денес. Само тој трошок од 140 ми го наплатија.
изгледа има надеж, немам ништо против да платам 20% само да доаѓа пошта, треба да имаме разбирање за пратениците, имаат тррошоци за бесни коли патарини и некоја линија бело за синчето

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Дали овие дополнителни трошоци ќе важат само за пратки од алиехпресс или ќе има и за тему?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Дали овие дополнителни трошоци ќе важат само за пратки од алиехпресс или ќе има и за тему?
важат за се, кај тему е пресметано во цената кој а ја гледаш, тему уплаќа 18% во буџет на мк директ

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.960
6.054
Skopje
track.els.mk/mk/бројчетоТука
Веројатно е царината кој треба да се плати бидејќи е близу 15% од вредноста.
Сабајлево се ажурираше.
На пратки до 90 евра не се плаќа царина само ДДВ.

gblteam

read-only
11 октомври 2011
23
10
како мислиш скапа од 1-28ми кога има тука луѓе со пратки од 5ти декември
Политиката на али е многу проста, затоа што едно тему стига за 12 дена со царина со до врата се, додека пак кај али со платени додатно 6$ за побрз шипинг и тоа иде преку PostNL од 25.11.2025 пратката стига во мк на 28 јан и уште чекаш царинска проверка 5 дена

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Политиката на али е многу проста, затоа што едно тему стига за 12 дена со царина со до врата се, додека пак кај али со платени додатно 6$ за побрз шипинг и тоа иде преку PostNL од 25.11.2025 пратката стига во мк на 28 јан и уште чекаш царинска проверка 5 дена
Тему има магацини по пола балкан, али оди од кина, едното има платен данок и царина во цената друго е купување само на производот, тему има минимална нарачка али можеш 10 ден да потрошиш

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Добив информација од други, дека пратките што се во царина требало е-маил да се испрати дека имаш фактура или си ја платил ти ,за да ја подигнеш пратката.

Дел од пратките биле испратени на друго место , погрешна локација.
А пак други зборот дека по Битпазар биле продавани пратките што биле отворени.

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Добив информација од други, дека пратките што се во царина требало е-маил да се испрати дека имаш фактура или си ја платил ти ,за да ја подигнеш пратката.

Добро утро легендо,дек си вака а?
:D

Edit: ај да неом офтопик.
ако свртиш некоја страна наназад ќе најдеш наши членови каде веќе им пишеле емаил на царина и ништо немрда,џабе е.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

бајден е робот, обама е жена, а циа го уби александар македонски

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
некој со поголемо искуство со али да каже, бидејќи последна порачка ми е лани во март

порачав 3 ефтини работи преку делот што им е Bundle Deals на почетна страна на али, тотал 10 ЕУР. Во нарачки ми вели дека ќе ги пратат за 17 дена од сега. Ова е нормално да чекам толку за да ги пуштат од таму? Дека ако е така тогаш со нашите ажурни пошти ќе ги добијам за 6 месеци.

Screenshot 2026-02-10 214846.png

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
некој со поголемо искуство со али да каже, бидејќи последна порачка ми е лани во март

порачав 3 ефтини работи преку делот што им е Bundle Deals на почетна страна на али, тотал 10 ЕУР. Во нарачки ми вели дека ќе ги пратат за 17 дена од сега. Ова е нормално да чекам толку за да ги пуштат од таму? Дека ако е така тогаш со нашите ажурни пошти ќе ги добијам за 6 месеци.

Погледнете го атачментот 158586
Види дали шипингот е Алиекспрес стандард шипинг. Ако е, ние овде претпоставуваме (не знаеме) дека ќе ти стаса преку ЕЛС прилично бргу. А ако е од тие другите шипинзи (поевтините) веројатно ќе дојде преку мк пошта, односно не се знае дали и кога ќе ја добиеш. Да се прашувам јас, оваа втората опција тотално би ја избегнал и би ја откажал нарачката. Секако, ти си знаеш....

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
127
71
Порачана пратка на 8-ми декември, си седи во пошта од 22 дек. Ми даваат самите рефунд од али, рокот е до 21 фев, кога да барам рефунд, дали скоро, дали воопшто да барам пошто нели не е вина на али. А и општо, колку е коректно да се бара рефундација на пратки што се очигледно уредно испратени од али.
pratka.png

DrMTR

senior
27 март 2014
7.920
8.411
Aliespress Selection Standard Shipping добар е? Овој некој нов е? Одамна немам купено ништо од Али.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Порачана пратка на 8-ми декември, си седи во пошта од 22 дек. Ми даваат самите рефунд од али, рокот е до 21 фев, кога да барам рефунд, дали скоро, дали воопшто да барам пошто нели не е вина на али. А и општо, колку е коректно да се бара рефундација на пратки што се очигледно уредно испратени од али.
Погледнете го атачментот 158587
Тоа си е твое...
Да чекаш пратка повеќе од 2 месеци во културниот свет се вика Садо-мазо....
Јас не би ги жалел затоа што со години не презедоа ништо за да го решат проблемот со СРМ еднаш засекогаш.
За разлика од Тему на пример, кои очигледно се отров за глувци. Таму нема проблем, тие веднаш реагираат
Инаку, тие самите ти пишале што да правиш, и тоа без да чекаш понатаму

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
Види дали шипингот е Алиекспрес стандард шипинг. Ако е, ние овде претпоставуваме (не знаеме) дека ќе ти стаса преку ЕЛС прилично бргу. А ако е од тие другите шипинзи (поевтините) веројатно ќе дојде преку мк пошта, односно не се знае дали и кога ќе ја добиеш. Да се прашувам јас, оваа втората опција тотално би ја избегнал и би ја откажал нарачката. Секако, ти си знаеш....
ми стигна мејл order shipped, имам и тракинг број MK.......R со AliExpress Selection Standard. сега ќе вежбаме живци

rhwksss

read-only
3 февруари 2026
7
15
Aliespress Selection Standard Shipping добар е? Овој некој нов е? Одамна немам купено ништо од Али.
Да ама проблемот е во ELS. Имам пратка (MK...R) што дреме од 23-ти Јануари кај нив со статус 'Креирана нарачка'.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Имам пратка (MK...R) што дреме од 23-ти Јануари кај нив со статус 'Креирана нарачка'.

Исто и мојата е од 23-ти Јануари со статис „Креирана нарачка“ и толку, не мрда...

Мојата е $60, која сума е твојата?

Последна промена:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.215
2.646
Погледнете го атачментот 158587

јас побарав рефунд и инстантно ми беше одобрен.

rhwksss

read-only
3 февруари 2026
7
15

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно