Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.104
Скопје
Пред недела дена порачав Soundcore q30 безжични слушалки, после случајно приметив дека на Aliexpress ми стои уште стариот телефонски број. Им пишав, но не можат ништо да направат бидејќи веќе е испратена пратката. Дали можам да го следам на сајтот и кога ќе стигне да се јавам во пошта да го земам?
Немаш царина, пред 2 месеца ги земав истите.

Magical

hello world
15 август 2008
435
453
Дали имате нарачано телефон од Aliexpress и дали имате платено царина за истиот?

Blagojce

lurker
26 декември 2007
918
87
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
Дали имате нарачано телефон од Aliexpress и дали имате платено царина за истиот?
Да, јас и колегата нарачавме ист телефон од различен продавач и во различен краток период. Колегата не плати царина, мене ме оцаринија :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.635
1.799
Дали ви се има случено, двојна наплата на Алиекспрес, мене ми се случи да ми наплатат двапати за еден производ, не знам дали кликнам многу брзо на копчето за плаќање, па ме регистрира двапати, но веднаш ми стигнаа 2 известувања во исто време од банкарската апликација за две идентични трансакции.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Дали ви се има случено, двојна наплата на Алиекспрес, мене ми се случи да ми наплатат двапати за еден производ, не знам дали кликнам многу брзо на копчето за плаќање, па ме регистрира двапати, но веднаш ми стигнаа 2 известувања во исто време од банкарската апликација за две идентични трансакции.
Мене :)

Ми стигнаа две известувања (од тутунска) ама само еднаш ми имаа земено пари... затоа не се бунев :)

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.077
3.535
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
никогаш не ми се десило.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Провери си на трансакциска дали ти наплатиле дупло пошто зависно од која банка е имаат различно известување мене на Стопанска Скопска ми стига еднаш дека е успешна трансакцијата и еднаш дека со картицка број тој и тој е направено плаќање према продажно место трговец Алиекспрес во износ од толку и толку но никогаш двапати не ми наплатиле.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.635
1.799
Провери си на трансакциска дали ти наплатиле дупло пошто зависно од која банка е имаат различно известување мене на Стопанска Скопска ми стига еднаш дека е успешна трансакцијата и еднаш дека со картицка број тој и тој е направено плаќање према продажно место трговец Алиекспрес во износ од толку и толку но никогаш двапати не ми наплатиле.
Да парите се повлечени, со тоа што само едната трансакција е помината, другата стои во резервирани средства.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Да парите се повлечени, со тоа што само едната трансакција е помината, другата стои во резервирани средства.
Мислам дека ке ти ги ослободат пошто изгледа е некоја грешка во процесирањето наместо една да куцни две и ми се има случено со А1 да платам онлине сметка и е успешна а таму не ја гледаат како платена поради грешка во систем и ми ги вратија по 24 часа но не е лошо да им пишеш со скиншот дека тоа се случи и ке ти вратат одма барем за тоа се поштени Кинезиве мене ми каснеше скоро месец дена од предвидениот рок и во рок од 3 дена ми вратија цел износ а по 3 дена пратката ми сигна.

kirev

senior
31 мај 2010
9.080
7.769
Sвони во банка и објасни им, би требало да ти ги ослободат. Ако ти требаат итно. Инаку после некое време ќе ги снема од резервирани.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Дечки, имам неколку пратки од Алиекспрес со UA/UB-HU на тракинг кодовите и скоро сите пратки се загалвени повеќе од 20тина дена на,, Leaving from departure contry/region".
Има некоја заебанција со Унгарската пошта или?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.534
2.988
Дечки, имам неколку пратки од Алиекспрес со UA/UB-HU на тракинг кодовите и скоро сите пратки се загалвени повеќе од 20тина дена на,, Leaving from departure contry/region".
Има некоја заебанција со Унгарската пошта или?
Веројатно се исти љангури како овие во Рига, 350LV Latvia.
Месец ипол (ако не и поќе) стоеше со тој статус...во меѓувреме истече регуларниот рок за испорака, па ме фати паника (добро де, не до толку, пошто со мала вредност се пратките, ама сепак).
Им пишав на продавачите во мали експрес, да видат дали можат нешто, да подтурнат (знам дека не можат, ама чисто да ги исконтактирам), се разбира дека не можеа ништо да напраат. Дури еднио од продавницата беше малце ко "нељубезен" :)
Ај си викам, до пошта ќе појдам...ама таму чоеко на шалтер не ми кажа ништо поќе од тоа што и сам можев да го видам на тракинг нинџа.
Едино само шо ми потврде дека најбавни биле овие LV, па HU, а исти биле и тие со NL ознака, од Холандија.
И некни во петокот, на 03.03 таман мислев да удрам диспјут за поврат на парите (пошто според али експрес, пошто поминаа првите 75дена, сметаше дека сум ги добил...), и провервам на тракинг нинџа, магично се појавија во пошта...и се израдвав дека двете пратки ќе стигнат денојве.
И утрово (според тракинг), гледам стигнал поштаро, и доставил...ама само едната пратка :)
Другата, ај здравје, некој друг ден.
А останатите 10тина и повеќе...ќе видиме :) :)
Заклучок: биди стрплив, и ќе дојдат, дај им шанса.
Ако треба, речи им да го продолжат рокот за испорака.
Диспјут чувај го како ептен последно средство.

Испратено од телефоно.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Веројатно се исти љангури како овие во Рига, 350LV Latvia.
Месец ипол (ако не и поќе) стоеше со тој статус...во меѓувреме истече регуларниот рок за испорака, па ме фати паника (добро де, не до толку, пошто со мала вредност се пратките, ама сепак).
Им пишав на продавачите во мали експрес, да видат дали можат нешто, да подтурнат (знам дека не можат, ама чисто да ги исконтактирам), се разбира дека не можеа ништо да напраат. Дури еднио од продавницата беше малце ко "нељубезен" :)
Ај си викам, до пошта ќе појдам...ама таму чоеко на шалтер не ми кажа ништо поќе од тоа што и сам можев да го видам на тракинг нинџа.
Едино само шо ми потврде дека најбавни биле овие LV, па HU, а исти биле и тие со NL ознака, од Холандија.
И некни во петокот, на 03.03 таман мислев да удрам диспјут за поврат на парите (пошто според али експрес, пошто поминаа првите 75дена, сметаше дека сум ги добил...), и провервам на тракинг нинџа, магично се појавија во пошта...и се израдвав дека двете пратки ќе стигнат денојве.
И утрово (според тракинг), гледам стигнал поштаро, и доставил...ама само едната пратка :)
Другата, ај здравје, некој друг ден.
А останатите 10тина и повеќе...ќе видиме :) :)
Заклучок: биди стрплив, и ќе дојдат, дај им шанса.
Ако треба, речи им да го продолжат рокот за испорака.
Диспјут чувај го како ептен последно средство.

Испратено од телефоно.
Се надевам/знам дека ке дојдат, една со LV ми стигна за 23 дена :) а претходно една со HG, не ми ја ни даваше на тракингот воопшто, баталив не се замарав и по едно 2 месеци ми пристигна :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.534
2.988
Се надевам/знам дека ке дојдат, една со LV ми стигна за 23 дена :) а претходно една со HG, не ми ја ни даваше на тракингот воопшто, баталив не се замарав и по едно 2 месеци ми пристигна :)
...од друга страна, преку LT за пристојни 20тина дена ми пристигнаа неколку пратки.
А имав едни за 2 недели дојдоја, мислам преку сингарпурска пошта ќе да идеа.
Генерално, сингапурќани се најбрзи за испорака.

Испратено од телефоно.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
...од друга страна, преку LT за пристојни 20тина дена ми пристигнаа неколку пратки.
А имав едни за 2 недели дојдоја, мислам преку сингарпурска пошта ќе да идеа.
Генерално, сингапурќани се најбрзи за испорака.

Испратено од телефоно.
Сингапур скара се плаќа обично, и тоа ги праќаат како ,,Регистрирана пошта" и затоа стигаат за неполни 2 недели :)
Еднаш ми се случи, за 4 дена да стигне во Мк

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.534
2.988
Сингапур скара се плаќа обично, и тоа ги праќаат како ,,Регистрирана пошта" и затоа стигаат за неполни 2 недели :)
Еднаш ми се случи, за 4 дена да стигне во Мк
Е то е веќе рекорд...

Испратено од телефоно.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.635
1.799
LV се подобри од HU, од 18 јануари нарачани пратки, дури на 18 февруари доби статус Pratkata e stavena vo vre} a (izlez)
HU350, се надевам дека ќе пристигне до 18 Март, во рок од 2 месеци, LV пратките пристигнуваат многу побрзо, пратка нарачана во тој период стигна за 20 дена преку ЛВ.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.534
2.988
LV се подобри од HU, од 18 јануари нарачани пратки, дури на 18 февруари доби статус Pratkata e stavena vo vre} a (izlez)
HU350, се надевам дека ќе пристигне до 18 Март, во рок од 2 месеци, LV пратките пристигнуваат многу побрзо, пратка нарачана во тој период стигна за 20 дена преку ЛВ.
LV не беа до олку тапа, но откако почнаа Русиве со Украинциве да војуваат, станаа ептен тапа.
Можда нагаѓам, ама војната во не многу далечна близина на Латвија/Литванија ќе да има некаква врска со логистичкиве кошмари....

Испратено од телефоно.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Кинезиве, незнам ради која причина, почнаа масовно да праќаат пратки преку други земји избегавајки ги Литванија и Латвија, и со тоа едноставно максимум ги растеретија поштите на Латвија и Литванија, со сега доколку замине пратка преку нив, многу брзо ја сортираат и стига.еве сега пратка порачана пред 2 ипол недели, со ЛВ тракинг пристигна денес.(а што никогаш тоа не ми се десило до сега да стигне толку брзо)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно