Кај мене имам ист таков случај, имам неколку ситници од Али и ибеј (кинези) кои навлегоа во 5-та недела.
Изгледа проблемот е глобален + предбожикен (католички) и предновогодишен период!
Последниов период (1-2месеца) имам проблем со споро пристигнување на пратки.Не знам зошто но, до сега сите пратки пристигнувале за 20-25дена со соодветен тракинг која пратка до каде е .Сега последниве само има инфо дека ја напуштиле Кина и месец дена стојат така..некој со сличен проблем?
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Незнам зошто ви е чудно. Алиекспрес користи наефтин шипинг што постои. Сеа чекајте со месеци.
И јас имам од 20ноември неколку.
Заглавени се на шипд бу еирплејн
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Малезиа Еирлајнс ?И јас имам од 20ноември неколку.
Заглавени се на шипд бу еирплејн
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Сега им се сигурни авионите, башка овие користат карго авиони а не патнички.Малезиа Еирлајнс ?![]()
Се зезам. Коментирав за статусот на пратката. Да не загинала некаде во океанот.Сега им се сигурни авионите, башка овие користат карго авиони а не патнички.![]()
Потполно те разбрав, веќе не им се губат авионите.Се зезам. Коментирав за статусот на пратката. Да не загинала некаде во океанот.![]()
Сега им се сигурни авионите, башка овие користат карго авиони а не патнички.![]()
Инаку од тогаш кога исчезна тој авион па наваму се отежна шипингот на било какви литиумски батерии од P.R.C. кон европа.
И кај мене е исто другар.Пред 5 недели нарачани пратки од АлиЕкспрес сеуште никаков трекинг неам добиено од Македонски Пошти.Можно е каснењево заради акцијата што ја имаа на 11.11.Последниов период (1-2месеца) имам проблем со споро пристигнување на пратки.Не знам зошто но, до сега сите пратки пристигнувале за 20-25дена со соодветен тракинг која пратка до каде е .Сега последниве само има инфо дека ја напуштиле Кина и месец дена стојат така..некој со сличен проблем?
И кај мене е исто другар.Пред 5 недели нарачани пратки од АлиЕкспрес сеуште никаков трекинг неам добиено од Македонски Пошти.Можно е каснењево заради акцијата што ја имаа на 11.11.
а до каде се кинезиве со нивниот магацин кој беше најавен во некоја од поранешните ЈУ републики или Бугарија?
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден