Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

krema

OG
24 јуни 2009
15.728
15.820
youtu.be
Кај мене имам ист таков случај, имам неколку ситници од Али и ибеј (кинези) кои навлегоа во 5-та недела.
Изгледа проблемот е глобален + предбожикен (католички) и предновогодишен период!

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Кај мене имам ист таков случај, имам неколку ситници од Али и ибеј (кинези) кои навлегоа во 5-та недела.
Изгледа проблемот е глобален + предбожикен (католички) и предновогодишен период!

Една од тие 4 пратки стигна за 15 дена нарачана во ист ден буквално... зошто ,не знам.Се зачудив...

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.728
15.820
youtu.be
Треба да се земе во предвид дека во кина има преку стотина (а можеби и повеќе од тоа) поштенски оператори, секој продавач си има свој избран оператор кој работи на различни принципи, од собирање на нарачки, преку сортирање, па се` до конечно препраќање кон европа.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Последниов период (1-2месеца) имам проблем со споро пристигнување на пратки.Не знам зошто но, до сега сите пратки пристигнувале за 20-25дена со соодветен тракинг која пратка до каде е .Сега последниве само има инфо дека ја напуштиле Кина и месец дена стојат така..некој со сличен проблем?

Ќе стигнат, има голем застој во Прага!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.942
8.437
Незнам зошто ви е чудно. Алиекспрес користи наефтин шипинг што постои. Сеа чекајте со месеци.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Незнам зошто ви е чудно. Алиекспрес користи наефтин шипинг што постои. Сеа чекајте со месеци.

Да, дека алиекспрес постои од вчера и никој не знае од претходно искуство колку се чека, па сега се зезнале и ќе чекаат со месеци...:boring:
FYI, повеќето нарачки стигаат за 20 и кусур, максимум за 30 дена со било кој шипинг метод.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
У глобала досега сум чекал 3-4 недели. Имало некогаш да заглават по месец и пол, ама 2 на 50 пратки.
Последниве 3 ги чекам повеќе од месец и пол скоро...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

krema

OG
24 јуни 2009
15.728
15.820
youtu.be
Се зезам. Коментирав за статусот на пратката. Да не загинала некаде во океанот. :D
Потполно те разбрав, веќе не им се губат авионите.
Инаку од тогаш кога исчезна тој авион па наваму се отежна шипингот на било какви литиумски батерии од P.R.C. кон европа.

15 септември 2012
1.164
1.300
Сега им се сигурни авионите, башка овие користат карго авиони а не патнички. :)

Опет криво.
За авионски транспорт на поштенски пратки (какви што нарачуваме сите ние од кинезите) се користат првиот слободен простор во било кој патнички авион... Поевтино е од карго авион...

Инаку од тогаш кога исчезна тој авион па наваму се отежна шипингот на било какви литиумски батерии од P.R.C. кон европа.

Го заборави нивниот авион што падна во Украина неколку месеци претходно?

DeltronZero

read-only
6 декември 2014
49
66
Последниов период (1-2месеца) имам проблем со споро пристигнување на пратки.Не знам зошто но, до сега сите пратки пристигнувале за 20-25дена со соодветен тракинг која пратка до каде е .Сега последниве само има инфо дека ја напуштиле Кина и месец дена стојат така..некој со сличен проблем?
И кај мене е исто другар.Пред 5 недели нарачани пратки од АлиЕкспрес сеуште никаков трекинг неам добиено од Македонски Пошти.Можно е каснењево заради акцијата што ја имаа на 11.11.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
И кај мене е исто другар.Пред 5 недели нарачани пратки од АлиЕкспрес сеуште никаков трекинг неам добиено од Македонски Пошти.Можно е каснењево заради акцијата што ја имаа на 11.11.

Јас ги нарачав недела дена пред 11.11

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Јас редовно си добивам пратки. Најнормално, т.е. нема каснење. Само што мене сите пратки ми се валидни тракинг бројчина RFXXXXXXXX, не оние глупостине само со цифри. Тие можат да пратат само додека се качи во авион. Стално доплаќајте за прав тракинг, со потпис.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
а до каде се кинезиве со нивниот магацин кој беше најавен во некоја од поранешните ЈУ републики или Бугарија?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.412
1.643
Екипо, сакам да споделам еден веб-сајт за повраток на средства при секоја онлјан нарачка.
Пошто сајтов има добра affiliate програма и би сакал да го искористам тоа, а форумов не дозволува реф линкови - ќе морам да го пишувам сајтот без име, а тие што се заинтересирани нека ми пишат кратка ПП - ќе ви пуштам линк.

(Однапред да кажам, НЕ, не станува збор за Лајонес!)

Имено станува збор за одличен кешбек сајт кој го користам околу пола година и нуди кешбек на повеќе од 100 онлајн продавници, меѓу која и AliExpress (веројатно сите ја оваа најчесто користиме).
Освен Али, на сајтот ги има и Ebay, Amazon, Dell, Booking, Hotels и многу други познати имиња кои нудат кешбек преку нивните онлајн продавници.

Сајтов има различни кешбек проценти за различни продавници:
  • AliExpress - 7%
  • Amazon - 8%
  • Nike - 8%
  • Booking.com - 7%
  • Dell - 6%
  • Best buy - 1%
  • GNC - 12%
  • Reebok - 7%

За да го добиете кешбекот се што треба да направите е да се логирате на сајтот, да го најдете Али како merchant, да кликнете Get Cashback линкот и тоа ќе ве редиректира до нивниот affiliate линк од Али.
Од тука веќе си пазарувате нормално како што сте правеле претходно.
Simple as that.

Освен кешбек, на сајтот можат да се најдат и доста ваучери и купони за одредени продавници и продукти.

Исплатата од сајтот до вас може да биде преку Пејпал, ACH и преку gift-cards од Ebay, Amazon, Nike итн.
(п.с. за тие што ќе се регистрират преку мене, сите пари што ќе ги извадите на Пејпал - можам во ист ден да ви ги искеширам на рака)

Единствена маана е што се чека многу време за потврда на кешбекот (некогаш може и месец-два да биде), но ова е како заштитна мерка откако ќе потврдите дека сте ја примиле нарачката и парите ќе бидат пуштени на продавачот од Али.
Мене лично тоа не ми смета се додека сајтот е легит и навистина исплаќа.

Како функционира сето ова?
AliЕxpress има доста јака Affiliate програма, и многу други сајтови го користат ова за дополнителна заработка од секој купен продукт.
Овој сајт е токму еден од тие, и постои од 2005-та година, значи е стабилен и етаблиран, не некоја превара.

Зошто би се регистрирале на ова?
Затоа што веќе секако го користите АлиЕкспрес (чим сте активни на темава) за нарачки и нема што да изгубите, баш напротив, со ова технички секое едно нешто што ќе го купите ќе ве чини 7% по-ефтино.

Зошто реф линк?
  1. Секој што ќе се регистрира преку мене, во моментот кога ќе направете 10$ во кешбек на сајтот (а се прават доста брзо) - јас ќе добијам еднократно 20$ гратис затоа што сум донел нови членови.
  2. Ви стојам на располагање за вадење пари од Пејпал на рака.
Нема никаква пирамида во ова со реф линкот, никаква измама, проверено е и си функционира без никаков проблем.

Откако ќе се регистрирате, ќе си имате секој уникатен реф линк и ќе можете да го споделете со ваши пријатели, за да заработите некој гага гаџет од Али :)

Секој што е заинтересиран нека ми пише ПП - ќе ви пратам два линка, обичен и реф линк, па вие одлучете преку кој ќе се регистрирате.

Тие што ме знаат по форумов, знаат дека набавувам телефони од Али, и токму кешбек заработката од сајтов беше една од главните причини како успевам да носам телефони по ефтини цени, а сепак да имам пристојна заработка и за мене.

Не сакав да го споделам линкот порано затоа што сакав прво да се уверам дека сајтов е легит и дека навистина исплаќа.
Пред неколку дена ми стигна првата исплата на Пејпал од некои си 200$+ долари.

Еве како ми изгледа моменталната состојба таму:
fgdTvaR.png

Доколку имате било какви прашања или дилеми - слободни пишете ми ПП или ајде да дискутираме тука :)

p.s. sorry for the long post, we are out of potatoes :/

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно