Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел телевизија

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Денес тетка ми и ставија телекабел ТВ, требаше да плати 2000 ден за уред и тоа некој шкарт што личи како од 2010, треба малце да модернизираат...

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
А зш ресивер да купува од нив, нека и стават кабел директно у тв и тв на DVB-C и ќе ги фати, да не е од долгите стари телевизори па купувала ресивер

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
343
Стави фотографија од уредот инаку ако има ЛЕД тв не и треба никаков дополнителен уред а ако има CRT тв тогаш и треба.

Денес тетка ми и ставија телекабел ТВ, требаше да плати 2000 ден за уред и тоа некој шкарт што личи како од 2010, треба малце да модернизираат...

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Стави фотографија од уредот инаку ако има ЛЕД тв не и треба никаков дополнителен уред а ако има CRT тв тогаш и треба.
Прекасно е, веќе платила, но уредот е тоа Edison Progressiv мислам, дошле тие да местат телевизија и за голем LED smart TV рекле дека сепак треба треба ресивер да се плати 2000 ден, чудно...

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Прекасно е, веќе платила, но уредот е тоа Edison Progressiv мислам, дошле тие да местат телевизија и за голем LED smart TV рекле дека сепак треба треба ресивер да се плати 2000 ден, чудно...
Nema vrska ne e tocno vednas ke ide kabel u tv, glupi monteri ne znaat nisto

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
343

За лед тв не треба дополнителен уред сет топ бокс монтерите ве излажале

Пробај кабелот од кабелската стави го директно во тв и скенирај ги каналите ќе функционира така да не е потребно ваков дополнителен уред

PROGRESSIV_HD_C_PLUS_LED_all.jpg

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
За лед тв не треба дополнителен уред сет топ бокс монтерите ве излажале

Пробај кабелот од кабелската стави го директно во тв и скенирај ги каналите ќе функционира така да не е потребно ваков дополнителен уред

PROGRESSIV_HD_C_PLUS_LED_all.jpg
На овој телевизор, модерен 65 инча но од Америка купен, нема антена инпут, па заради тоа ист таков уред имам ставено, тоа е, не очекував се уште да користат антена вака мислев дека е 100% дигитално iptv како maxtv
20260411_174222.jpg

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
343
На овој телевизор, модерен 65 инча но од Америка купен, нема антена инпут, па заради тоа ист таков уред имам ставено, тоа е, не очекував се уште да користат антена вака мислев дека е 100% дигитално iptv како maxtv
Погледнете го атачментот 160538

Чудно како тв да нема антенски приклучок
ANT-port-on-Samsung-TV.jpg

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.613
1.775
Чудно како тв да нема антенски приклучок
ANT-port-on-Samsung-TV.jpg
Мислам дека во Америка користат друг стандард не користат европски DVB стандард, туку ATSC мислам, претходно користеа NSCAM, наместо PAL. Не ги сакаат Европските стандарди си имаат нивни.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Мислам дека во Америка користат друг стандард не користат европски DVB стандард, туку ATSC мислам, претходно користеа NSCAM, наместо PAL. Не ги сакаат Европските стандарди си имаат нивни.
да мислам дека се различни... тоа е, но очекував телекабел да се на IPTV, ова кабелската што ја имаат е ок, но многу домашни канали ти се 720 резолуција а нема HD верзија, на пример канал 5 нема, сител и мрт 1 има и HD и обичните, и слично

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
343
да мислам дека се различни... тоа е, но очекував телекабел да се на IPTV, ова кабелската што ја имаат е ок, но многу домашни канали ти се 720 резолуција а нема HD верзија, на пример канал 5 нема, сител и мрт 1 има и HD и обичните, и слично

Сите кабелски оператори телевизијата им е преку оптички кабел но од модем до тв е со коаксиален кабел така е во Македонија

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Сите кабелски оператори телевизијата им е преку оптички кабел но од модем до тв е со коаксиален кабел така е во Македонија
Дома имам MaxTV и нема ништо такво, само нивната кутија директ со wifi поврзана и HDMI до телевизор и толку си работи, но да тоа е ваѓда 100% IPTV, една предност на вака кабелска е што UI-то е доста побрзо, а maxTV кутијата знае да успори и закочи некад

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно