thexfiles125
hello world
- 29 април 2013
- 409
- 276
Денес тетка ми и ставија телекабел ТВ, требаше да плати 2000 ден за уред и тоа некој шкарт што личи како од 2010, треба малце да модернизираат...
Денес тетка ми и ставија телекабел ТВ, требаше да плати 2000 ден за уред и тоа некој шкарт што личи како од 2010, треба малце да модернизираат...
Прекасно е, веќе платила, но уредот е тоа Edison Progressiv мислам, дошле тие да местат телевизија и за голем LED smart TV рекле дека сепак треба треба ресивер да се плати 2000 ден, чудно...Стави фотографија од уредот инаку ако има ЛЕД тв не и треба никаков дополнителен уред а ако има CRT тв тогаш и треба.
Nema vrska ne e tocno vednas ke ide kabel u tv, glupi monteri ne znaat nistoПрекасно е, веќе платила, но уредот е тоа Edison Progressiv мислам, дошле тие да местат телевизија и за голем LED smart TV рекле дека сепак треба треба ресивер да се плати 2000 ден, чудно...
Прекасно е, веќе платила, но уредот е тоа Edison Progressiv мислам, дошле тие да местат телевизија и за голем LED smart TV рекле дека сепак треба треба ресивер да се плати 2000 ден, чудно...
На овој телевизор, модерен 65 инча но од Америка купен, нема антена инпут, па заради тоа ист таков уред имам ставено, тоа е, не очекував се уште да користат антена вака мислев дека е 100% дигитално iptv како maxtvЗа лед тв не треба дополнителен уред сет топ бокс монтерите ве излажале
Пробај кабелот од кабелската стави го директно во тв и скенирај ги каналите ќе функционира така да не е потребно ваков дополнителен уред
![]()
На овој телевизор, модерен 65 инча но од Америка купен, нема антена инпут, па заради тоа ист таков уред имам ставено, тоа е, не очекував се уште да користат антена вака мислев дека е 100% дигитално iptv како maxtv
Погледнете го атачментот 160538
Мислам дека во Америка користат друг стандард не користат европски DVB стандард, туку ATSC мислам, претходно користеа NSCAM, наместо PAL. Не ги сакаат Европските стандарди си имаат нивни.Чудно како тв да нема антенски приклучок![]()
да мислам дека се различни... тоа е, но очекував телекабел да се на IPTV, ова кабелската што ја имаат е ок, но многу домашни канали ти се 720 резолуција а нема HD верзија, на пример канал 5 нема, сител и мрт 1 има и HD и обичните, и сличноМислам дека во Америка користат друг стандард не користат европски DVB стандард, туку ATSC мислам, претходно користеа NSCAM, наместо PAL. Не ги сакаат Европските стандарди си имаат нивни.
да мислам дека се различни... тоа е, но очекував телекабел да се на IPTV, ова кабелската што ја имаат е ок, но многу домашни канали ти се 720 резолуција а нема HD верзија, на пример канал 5 нема, сител и мрт 1 има и HD и обичните, и слично
Дома имам MaxTV и нема ништо такво, само нивната кутија директ со wifi поврзана и HDMI до телевизор и толку си работи, но да тоа е ваѓда 100% IPTV, една предност на вака кабелска е што UI-то е доста побрзо, а maxTV кутијата знае да успори и закочи некадСите кабелски оператори телевизијата им е преку оптички кабел но од модем до тв е со коаксиален кабел така е во Македонија
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден