DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.931
- 8.426
Каков пораз за Самсунг. Телефон што кошта 1300 евра.
и тоа,од телефон излезен лани пролетта со SD Elite чипсет.
и тоа,од телефон излезен лани пролетта со SD Elite чипсет.
И тоа повеќе години наназад.Samsung is the new iPhone, pay more get less.
Добра му е поентата но логично е нов софтвер да троши повеќе батерија на постар уред во случајов S23 Ultra. Во секој случај самсунг се тиња и со ова темпо на рециклирање на исти уреди со години само ќе ги доведе то точка кога корисниците ќе престанат да ги купуваат нивните уреди.
Нели со логиката на нештата работите треба да одат кон подобро.? Како со понов софтвер е логично да троши повеќе батерија? Нели секоја година имаме понов и понов чипсет изработени во минијатурна литиграфија кои барем наводно треба да овозможат подолго траење на батеријата? Сега со ова сето паѓа во вода.Добра му е поентата но логично е нов софтвер да троши повеќе батерија на постар уред во случајов S23 Ultra. Во секој случај самсунг се тиња и со ова темпо на рециклирање на исти уреди со години само ќе ги доведе то точка кога корисниците ќе престанат да ги купуваат нивните уреди.
читај мои постови за камерата на S25+, на ниво на нокиа 3310, пиксели се гледаат на сликата се е зашљапано. ужас !!!Нели со логиката на нештата работите треба да одат кон подобро.? Како со понов софтвер е логично да троши повеќе батерија? Нели секоја година имаме понов и понов чипсет изработени во минијатурна литиграфија кои барем наводно треба да овозможат подолго траење на батеријата? Сега со ова сето паѓа во вода.
Веќе 4 години наредната година е вистинската промена.Чувајте кешот за догодина.. Тогаш ке бидат вистинските промени на S серијата. Комплетна надоградба каква што требаше да биде С серијата оваа година.
Ова како Арсенал, наредна е наша ... и годинава беше нивна ама изгледа наредната ќе биде !!!Веќе 4 години наредната година е вистинската промена.
Не сум сигурен дека разбирам што сакаш да кажеш.Три пати проверив дали psyside го напишал текстот за бруката на Самсунг камерата.
Од детали страна треба да знаете дека во спредбата (според EXIF) на Самсунг е вклучен оној гној од алгоритам за компресија наречен HEIF, има големина од 314 KB (кило факинг бајти!) на слика со димензии од 3000x4000px со ISO 2000 версус ISO 7000, употребени "super telephoto lens" со непознати кај VIVO ниту пак се знае остатокот на EXIF-от кај двата телефони.
Така да стручњакот слободно може да иде и да се *бе! Да има чесни намери ќе ги каже сите детаљи.
Јас да сакам да посрамотам некој кој е неискусен ќе наместам ISO 1200, со шатер 1/90 и ќе серам „Да, ама небото е црно, се читаат буквите и има детали“
И не сум Samsung фан. Напротив
Sony фан сум ама тоа не е битно за дискусијата.
дека си biasedНе сум сигурен дека разбирам што сакаш да кажеш.
дека си biased
Go kupi i ti se rasipa?Купив еден S25 FE од оние промотивните. Ми даде човекот гаранција што му дале и гледам тука стои печат од МПГ Солутионс.
На интернет барам тие се маркетиншка фирма, како тие ќе ми обезбедат поправка под гаранција?
Дали некој знае овие телефони каде треба да се носат за поправка под гаранција?
Не. Прашањето ми е ако се расипе кај да го носам.Go kupi i ti se rasipa?
Gledi da ne se rasipe, ako se resipe ni servis ne pomaga.Не. Прашањето ми е ако се расипе кај да го носам.
Не се секирај, регуларно е све, преку таа фирма Самсунг ги даваше како поклон кога беше промоцијата. И кај мене е истиот лист. Малце е глупо знам ама тоа е.Купив еден S25 FE од оние промотивните. Ми даде човекот гаранција што му дале и гледам тука стои печат од МПГ Солутионс.
На интернет барам тие се маркетиншка фирма, како тие ќе ми обезбедат поправка под гаранција?
Дали некој знае овие телефони каде треба да се носат за поправка под гаранција?
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден