the_maker
poweruser
Искрено и јас на гугл сум со контакти, ми не го користам веќе 3 год., претходно само него го користев.
Sent from my MI 5
Sent from my MI 5
А со Алкател имаш помалце работа?
Sent from my MI 5
Ова за мене се однесува?
Јасно ми е тоа и јасно ми беше пред да купам.
И ми се допаѓа да си чепкам, праам, сетирам. Од што толку многу чепкав, забораив основна работа да стаам, also vibrate when ringing
Ама друг е муабетот сеа.
Што мислите за овој редми а4? Или сепак да барам некој лг,самсунг и сл?
http://www.anhoch.com/product/40851/xiaomi-redmi-4a-2gb16gb-lte-dual-sim-gold
Планирам околу оваа сума, плус-минус. Ми треба за основни функции - ок камера, вибер,скајп, фб, тоа во главно.
И кај @the_maker го имаш на лагер и мислам дека ќе биде слична цената, со една разлика- голема подршкаШто мислите за овој редми а4? Или сепак да барам некој лг,самсунг и сл?

@the_maker=mastercard хихи^^ Тачно![]()
Иначе на мејкер подржувањето е предноста пред било кои други продавници...квалитетно подржува у секое време...тоа е бесценето
Sent from my iPhone using Tapatalk
Има двете бои, 7300 е за форумџии цена..Што мислите за овој редми а4? Или сепак да барам некој лг,самсунг и сл?
Има двете бои, 7300 е за форумџии цена..
Sent from my MI 5
Што би препорачале во рангот околу 12000 денари (секако може нешто +/- доколку има/нема значајна разлика во перформанси). Намената е за секојдневна употреба, камерата не ми е екстремно битна, долготрајноста на батеријата и smooth работата ми се на прво место, поради што се одлучив за Xiaomi.
@the_maker Дали работите после 16:30-16:45 ? Кои модели ги има на лагер моментално ?
Провизијата за мене вклучена ли е во цената?Има двете бои, 7300 е за форумџии цена..
Sent from my MI 5
Заборавив да додадам дека предност би дал на модел кој има fast chargeRN4 според тоа што го наброја.
Во сетингс на Gboard се гаси.
Жал ми е но ова change keyboard пак замара и покрај тоа што го направив ова.Settings - Installed apps - Downloaded - Gboard - Custom notification - Allow notifications исклучи
Android System нема некој кој може да го смени сем ГуглЖал ми е но ова change keyboard пак замара и покрај тоа што го направив ова.
Сликичката што се појавува гледам дека не е од Gboard туку е од апликација наречена Android System што зафаќа ~7 мегабајти и за која не можам да менувам пермисии.
Now what?
Сиво е тоа најгоре, не се гасиAndroid System нема некој кој може да го смени сем Гугл
Држи на иконата т.е. на нотификацијата подолго, и во Custom Notifications направи да не ја прикажува..
Можно ако си ставил xiaomi.eu ром да неможе да се "скине" нотификацијата,пошто gboard е системска апликација кај xiaomi.eu фирмверите(не сум баш 100% сигурен за ова дека е така пошто не сум чепкал, све ми е на сток сетинзи стално)Жал ми е но ова change keyboard пак замара и покрај тоа што го направив ова.
Сликичката што се појавува гледам дека не е од Gboard туку е од апликација наречена Android System што зафаќа ~7 мегабајти и за која не можам да менувам пермисии.
Now what?
Неам стаено еу ром.Можно ако си ставил xiaomi.eu ром да неможе да се "скине" нотификацијата,пошто gboard е системска апликација кај xiaomi.eu фирмверите(не сум баш 100% сигурен за ова)
Кај мене немоиТ, на xiaomi.eu фирмвер сум .
Коа држам на gboard у notification ,ме носи исто ко тебе у android system а таму notification е сиво.
Ако ја слајднам у лево gboard у notification,исто,не ми дава опција да изгасам/прешкртам.
(Инсталирај swiftkey тастатура на крај краева)
(Или,Евентуално рутирај,па избриши ја gboard од систем па преинсталирај ја како /user)
Незнам што е финтата.Неам стаено еу ром.
Нема везе, не ми смета многу ова, а ко шо глеам нема едноставна опција да се тргне.
Од она што јас разбрав, ако имаш повеќе од 1 опција за keyboards, тоа секогаш се појавува. (во мојот случај e english и macedonian)Незнам што е финтата.
Сеа приметив дека и на SwiftKey е иста прича.
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден