Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Си играв на
https://i.mi.com
И ми го најде телефонот у Вардар. Кој ми го фрлил? :(

As3Z6kb.png

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
Си играв на
https://i.mi.com
И ми го најде телефонот у Вардар. Кој ми го фрлил? :(

As3Z6kb.png
Вајда женати, кој може друг откако те има фатено си швалерката. ;)

Не е до толку во метар прецизно, ама врши работа, да знаеш од прилика каде се наоѓа уредот.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Dali ima informacii za iskacanje na redmi note 4sd(pro) verzija?
Имаш на темава информации,неколку страни поназад.
Search=

(на МК форуми пишуваме Кирилица=правило.

Македонски на Латиница ко Свахили со Египетски Хиероглифи)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
Мејкер има нешо вистина во ова ?

http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-note-5-us-certification/

Гледам на 19-ти јануари во Индија ке биде прртставен нов Redmi уред. Дали тоа е Redmi Note 5, како што се најавува ? Знам дека странава е кромид, ама понекогаш протекуваат и вистинити информации.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Мејкер има нешо вистина во ова ?

http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-note-5-us-certification/

Гледам на 19-ти јануари во Индија ке биде прртставен нов Redmi уред. Дали тоа е Redmi Note 5, како што се најавува ? Знам дека странава е кромид, ама понекогаш протекуваат и вистинити информации.
Кромид вести.. Ако е РН 4 ќе биде тој со СД платформа, па ќе искористат и за Индија и за УСА (можеби).

Sent from my MI 5

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Инсталирав една тема од MIUI Online Themes, Android N конкретно. Автоматски има MI Space...дали е исто што и second space? И дали има можност да направам disable на тоа?

@the_maker Да не имаш некаква информација околу датум за официјално излагање на Nougat за Mi Max?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Има една нотификација Gboard - change keyboard секогаш ми се појавува кога пишувам на Вајбер/Месинџер.
Како да не ме замара?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Инсталирав една тема од MIUI Online Themes, Android N конкретно. Автоматски има MI Space...дали е исто што и second space? И дали има можност да направам disable на тоа?

@the_maker Да не имаш некаква информација околу датум за официјално излагање на Nougat за Mi Max?
Треба за 1-2 недели..
Има една нотификација Gboard - change keyboard секогаш ми се појавува кога пишувам на Вајбер/Месинџер.
Како да не ме замара?
Во сетингс на Gboard се гаси.

Sent from my MI 5

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Како да не ме замара?
Settings - Installed apps - Downloaded - Gboard - Custom notification - Allow notifications исклучи

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Не ми стигна порака дека ми дозволиве unlock но сега кога одам на линкот за unlock
http://www.miui.com/unlock/apply.php
Ми го дава ова
WnlGDaH.png

Наместо „your request has been submitted for review ако пројдат 10 дена а не добиеш известување пиши на форум блабла“.
Дали ова значи дека можам сеа да мењам ромови?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
Не ми стигна порака дека ми дозволиве unlock но сега кога одам на линкот за unlock
http://www.miui.com/unlock/apply.php
Ми го дава ова
WnlGDaH.png

Наместо „your request has been submitted for review ако пројдат 10 дена а не добиеш известување пиши на форум блабла“.
Дали ова значи дека можам сеа да мењам ромови?
Да некогаш и нема да добиеш порака, а бутлоадерот ке ти биде отклучен како што ти е сега. Можеш да менуваш ромови. Првин преку Mi Unlock отклучи го бутлоадерот и потоа продолжи.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Да некогаш и нема да добиеш порака, а бутлоадерот ке ти биде отклучен како што ти е сега. Можеш да менуваш ромови. Првин преку Mi Unlock отклучи го бутлоадерот и потоа продолжи.
Дали може да ми го ривоукнат правото за unlock?
На пример, ми дале сеа, а ја не мењам ништо подолго време, и одеднаш они речат „чекај бе на овој џабе му даовме анлок нишо не праи ќе му го земеме сеа“?
Се десило нешо вакво?
Иам само прочитано дека има лимит за анлок од еден акаунт, 30 дена за 1 уред.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
На пример, ми дале сеа, а ја не мењам ништо подолго време, и одеднаш они речат „чекај бе на овој џабе му даовме анлок нишо не праи ќе му го земеме сеа“?
Се десило нешо вакво?
Не нема такво нешто правото за отклучување на бутлоадерот е трајно, се додека не го заклучиш пак поради флешување на официјален кинески софтвер. Со флешување на било кој Xiaomi.EU билд (верувам дека сакаш да мигрираш кон тој билд) не се заклучува бутлоадерот после флешување на нов EU билд. Се заклучува бутлоадерот , само ако се шеташ помеѓу европски и кинески ром. Да лимитот е еднаш во 30 дена за еден уред.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Се десило нешо вакво?
Хаха, не бе бате уживај, активирај Mi Accoint и Find Device, оди на i.mi.com и таму потврди и дополни све што ќе те праша. После со http://miui.cosmologistics.mk/files/3.Tools/MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en.zip преку fastboot отклучи го.

Sent from my MI 5

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Хаха, не бе бате уживај, активирај Mi Accoint и Find Device, оди на i.mi.com и таму потврди и дополни све што ќе те праша. После со http://miui.cosmologistics.mk/files/3.Tools/MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en.zip преку fastboot отклучи го.

Sent from my MI 5
Ги напраив сите тие работи баш вчера.
Ќе чепкам ова ромовиве за викендов.
Него ваму у developer options има едно Mi unlock status и вика дека е Locked/secured. Ова само ќе се смени откако ќе го отклучам?
Пошо има едно копче add account and device и кога ќе стиснам на тоа некој кинески ерор -1 дава.

И уше една работа.
Кога ќе отидам во system apps, contacts, recover contacts ми праи Loop.
Ми дава screen за да се логирам на mi и за 1 секунда го снемува, пишува signing in, па пак ми го дава скринот, па пак signing in...
А логиран сум, ми го има акаунтот во Accounts, Mi Account.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Ги напраив сите тие работи баш вчера.
Ќе чепкам ова ромовиве за викендов.
Него ваму у developer options има едно Mi unlock status и вика дека е Locked/secured. Ова само ќе се смени откако ќе го отклучам?
Пошо има едно копче add account and device и кога ќе стиснам на тоа некој кинески ерор -1 дава.

И уше една работа.
Кога ќе отидам во system apps, contacts, recover contacts ми праи Loop.
Ми дава screen за да се логирам на mi и за 1 секунда го снемува, пишува signing in, па пак ми го дава скринот, па пак signing in...
А логиран сум, ми го има акаунтот во Accounts, Mi Account.
А зошто би restore contacts трет ден од користење ? :))
Остај барем нека легне една недела :)

Sent from my MI 5

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје

DrMTR

senior
27 март 2014
7.935
8.430
Xiaomi телефоните се "уради сам" . Кој не сака да си игра, има избор.
Потребно е помалку од 1 час работа, да го средиш како што сакаш и потоа си тераш со тие сетинзи. После флеш со понов билд, сетинзите не се губат.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Потребно е помалку од 1 час работа, да го средиш како што сакаш и потоа си тераш со тие сетинзи. После флеш со понов билд, сетинзите не се губат.
А со Алкател имаш помалце работа? :)

Sent from my MI 5

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Ова за мене се однесува?
Јасно ми е тоа и јасно ми беше пред да купам.
И ми се допаѓа да си чепкам, праам, сетирам. Од што толку многу чепкав, забораив основна работа да стаам, also vibrate when ringing :D
Ама друг е муабетот сеа.

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Јас си ги наместив само на гоогле да ми се запамтуваат контактите, т.е. Не се синхронизираат со ми. Ако стиснам ресторе од ми оди во лооп. Али ако запамтам барем еден контакт да се синхронизира со ми нема лооп при ресторе

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно