the_maker
poweruser
Го тестирам и јас..@the_maker да ставам нутелата на Mi5 ката или да не си играм со живот
Мораш со новата TWRP 3.0.2-3 да го инсталираш инаку ќе јавува грешка: https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.0.2-3-gemini.img
Го тестирам и јас..@the_maker да ставам нутелата на Mi5 ката или да не си играм со живот
Има twrp како update .zip?Погледнете го атачментот 50668
разлика искрено никаква за сега![]()
ама ај, ете и јас да бидам во тренд..
Од самиот twrp можеш како .img да го инсталираш новиот twrp. После сами reboot to recovery и инсталирај .zipИма twrp како update .zip?
Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
дај повеќе информации, што и како правиш.Вчераа пробав да направам апдејт од MIUI 7 на MIUI 8 за Redmi 3s и ми дава "can't verify update"
Купен е од GearBest, Решение и чаре за ова некој знае? Немам време да барам по интернет како во шалтер на социјално.
Фала однапред.
Ако пробуваш да инсталираш EU romВчераа пробав да направам апдејт од MIUI 7 на MIUI 8 за Redmi 3s и ми дава "can't verify update"
Купен е од GearBest, Решение и чаре за ова некој знае? Немам време да барам по интернет како во шалтер на социјално.
Фала однапред.
На телефонот за жал имаш такозван "СУЉО" фирмвер, кастм ром од Кинески подрумПроцесот за апдејт пробав да го правам преку овој туториал. Моментална MIUI верзија : MIUI Global 7.3 Stable 7.3.10.0.0(MALCNDE)
ЗнаевНа телефонот за жал имаш такозван "СУЉО" фирмвер, кастм ром од Кинески подрум
(на форумов фирмверот е познат како СУЉО ром)
7.3.10.0.0 фирмвер не постои,
Ромот е Кинески модифициран со тројанчиња и што уште не, шпиунажа на нивоу,
(скенирај со malware bytes ќе ти најде бар 7 малвер црви)
Модифициран е за да неможеш никоаш да го апдејтираш преку updater.
Мора преку EDL или да отклучиш бутлоадер па преку TWRP да стаиш ЕУ ром.
Инсталација на Global Stable преку EDL
Само тоа те спасува пошто бутлоадерот ти е заклучен.
Еве ти видео туторијал со линкови, драјвери и се останато.
(или трк докај мејкер, плати си и ќе ти стаат ЕУ ром без да се замараш)
View: https://youtu.be/KzNTxRVF0pI
Sent from my Redmi 3X using Tapatalk
Export to gmail.Знаев
Фала ти многу, ќе пробам да излезам после од тај суљо ром па ќе пишам како што ќе биде.
Инаку а за контактите во телефонот(сим картичките) кој е најдобар начин да ги зачувам.
Штом влегуваш со фастбут не е страшно. Рикавери имаш пристап?Стигнав до Mi Flash опција и се направив како што треба и потоа ми испадна catastrophic failure 0x8000ffff receiving hello packet грешка и ете сега никако телефонот не сака да се вклуче или пак исклуче ниту па не сака во recovery mode. Единствено во што можам да влезам е Fastboot со Volume Down+ Powerbutton.
Чаре ?
Штом влегуваш со фастбут не е страшно. Рикавери имаш пристап?
Со држење power 13.секунди се излага од било кој мод.
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден