Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Netflix во Македонија

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Сеа приметив содржинава на нашиов нетфликс е срање у споредба со содржината на америчкиот WTF :eek:h:.....цццц ништо нема :eek:h:

Ем треба 600 денари месечно да им плаќаш ем не се достапни сите можни серии и филмови? LMAO :D

Има некаде листа?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Не знам за листа ама на Кајгана форумот ја има истава тема и еден напишал дека на пример во жанрот Хорори на америчкиот Нетфликс му давало 294 филмови а на нашиов му давало само 22.

Мислам дека кај нас Нетфликсов има смисла само за постариве луѓе што не знаат ни што е торент и слично, онака без замарање да си гледаат, под услов да има превод.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Јас направив акаунт сабајлево и реално ништо нема посебно, се надевав серии дека ќе има голем избор ама тапа.

Ќе го искористам месец дена и баталам најверојатно.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Netflix за жени, пензионери, пре-зафатени луѓе, луѓе кои заспиваат на 2-3 минута од филмот...
Цените за Амерички или други услови се смешни и нема потреба да се дискутира. Ако се додаде дека за 8~9~10 долари ги избегнува казните кои се изразени во месеци затвор и илијадници долари за пиратерија на филм тогаш Netflix е логичен избор.

Овдека, во теорија, Netflix би бил добро упарен со оптички интернет ама под услов да не сте претплатник на каб.провајдер и ако ги има истите содржини како за американците и останата размазена западно-европска раја.
Евентуално би го пробал за гушт ама не верувам дека ќе ме трае кожа да не исцуцлам FHD филм или 3-4 сезони наеднаш па да го нахранам мојот екстерен диск и да заборавам и на Netflix и на бутур.

Flegma велит...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Другари погрешно гледате на работите.
Битното е дека дојде и е достапно за нас што останавме тука, неможе цел живот пиратерија и црна дупка мора напред да одат работите.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Другари погрешно гледате на работите.
Битното е дека дојде и е достапно за нас што останавме тука, неможе цел живот пиратерија и црна дупка мора напред да одат работите.

Брате зборовите "пиратерија" и "црна дупка" не одат еден со друг. Да не беше пиратеријата - не во црна дупка, во амбис без дно сега ќе тоневме.
Мислиш многу голем прогрес е што некој амерички интернет стриминг сервис што и онака може низ цел свет да нуди услуга решил и кај нас да прави профит?
И Замбија и Зимбабве сега имаат Netflix. Колку што гледам на мапава единствените места на планетава кај што сега нема Netflix се Сирија, Кина и Северна Кореа.

Да ја прилагодеа ценава за наш стандард, едно 3-4 евра да беше за пакетот со HD стриминг, па да се радувавме. Вака Американец плаќа 10 долари и гледа што ќе му текне, Македонец плаќа 10 евра и има третина од понудата. Да тибам логиката.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Ај тогаш нека го укинат бродбенд интернетот и оти и тоа е прогресија, ај технологијава нека остане од пред 20 години, ај ништо кај нас нека не иде оти немаме пари да си ги дозволиме работите?

Се кука тука кај нас многу работи и кога ќе дојдат пак се кука. Се кукаше 5 години оти народот си мислеше дека ќе купува преку ПејПал и тоа им било ускратено, дојде ПејПал се кука зошто пари неможеме да примаме, кога ќе можеме да примаме пари ќе се кука зошто работава сама не не нашла за да можеме пари да примаме или провизиите за примање пари биле преголеми.

Во врска со Нетфликс очите ти се заслепени како кај коњите, од страна материјалче за да не гледаш лево десно. Тоа е само влезот на стриминг услугите како што ние не ги знаеме. Изборот да имаш милион услуги без да си врзан од некоја национална телевизија што те труе со турски лајна или кабловски оператор со никаква понуда. Следен чекор е HBO Go, Hulu, Amazon Prime спортски канали што сам ќе одлучиш кој ќе ги гледаш итн. Оди на Гугл прочитај за VOD, OTT и иднината, што зборува светската тех. заедница за тоа и врати се да одговориш на темава.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Значи да даваме пари за лоша и мала понуда само за надеж за подобра иднина? :D
Ќе даваме кога ќе има добра понуда. А ако они чекаат прво да заработат па после да ја зголемат и подобрат понудата, ќе дочекаат...

Hristijan_95

hello world
17 мај 2012
294
175
Скопје
Hristijan_95's setup  
Processor & Cooler
Intel core i7-2600 3.4ghz
Motherboard
Asus P8 H61
Storage
120 GB Samsung SSD 840 EVO
PSU
Cooler Master GX 550
RAM
8 GB
Video card
Sapphire Vapor-X R9 280X
Case
Cooler Master HAF 922
OS
Windows 10
Значи да даваме пари за лоша и мала понуда само за надеж за подобра иднина? :D
Ќе даваме кога ќе има добра понуда. А ако они чекаат прво да заработат па после да ја зголемат и подобрат понудата, ќе дочекаат...
Пари даваме и за кабловска па има катастрофална понуда.... А нетфликс е иднината, кабловската не е.

Понудата е мала, ама не е лоша и скапа... :)

zipppo

read-only
7 мај 2012
14
1
Дали некој има пробано да спушти апликација нетфликс на смарт тв?
Јас моментално имам LG Smart tv 2012 model, моментално Македонија ми е наместена како дефолт земја на телевизорот. Гуглав малку и сфатив дека сеуште нема апликација за Македонија бидејки е уште тазе работава со нетфликс, со надеж дека во иднина ке дојде. А веројатно бидејки е наменет за наш пазар телевизоров неможеш да одбереш УК или УСА како дефолт земја ффс. Некој да има решение за гледање на ТВ без хромкаст и слично? Пробав и со браусерот на телевизорот од таму директно нема никакво решение. Инаку за на компјутер е во ред работи без никаков проблем.. Фала :D

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Има некаде листа?
Каде има список?
Незнам ја по наслови барав и секогаш многу повеќе вади на америчкиот.
Финтата е што и на америчкиот ништо нема... Незнам што толку сите прашина креваат низ цел свет, коа преку сила нема 10 филма да изгледаш се на се на нетфликс. Едино по некоја серија и тоа е тоа, после мора торенти пак..
Тоа да, понудата и на америчкиот им е слаба. Има бесплатни сервиси со подобра понуда. Нетфликс во моментов за нас не се конкуренти дури и да беа бесплатни.
Јас моментално имам LG Smart tv 2012 model, моментално Македонија ми е наместена како дефолт земја на телевизорот. Гуглав малку и сфатив дека сеуште нема апликација за Македонија бидејки е уште тазе работава со нетфликс, со надеж дека во иднина ке дојде. А веројатно бидејки е наменет за наш пазар телевизоров неможеш да одбереш УК или УСА како дефолт земја ффс. Некој да има решение за гледање на ТВ без хромкаст и слично? Пробав и со браусерот на телевизорот од таму директно нема никакво решение. Инаку за на компјутер е во ред работи без никаков проблем.. Фала :D
Јас симнав на windows 10, изгледав две серии и едне филм и си работи ко што треба. https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/netflix/9wzdncrfj3tj
Сакаш да ми кажеш дека на андроид уште ја нема, исто ко ситуацијата со paypal? :D

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750

Јас денес кај моите на LG sp820 upgrade-ер им пуштив и работи без проблем, ама земја е UK.

zipppo

read-only
7 мај 2012
14
1
Јас симнав на windows 10, изгледав две серии и едне филм и си работи ко што треба. https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/netflix/9wzdncrfj3tj
Сакаш да ми кажеш дека на андроид уште ја нема, исто ко ситуацијата со paypal? :D

Не, незнам точно што систем има на телевизоров, не е андроид дефинитивно, некојси нивни.. Апликацијата како апликација постои 100% само проблемот е што досега немаше нетфликс тазе е уште немаат извадено апликација за Македонија.

Јас денес кај моите на LG sp820 upgrade-ер им пуштив и работи без проблем, ама земја е UK.
А земја неможам да сменам, фмл

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Пробај www.Pickbox.mk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Во врска со Нетфликс очите ти се заслепени како кај коњите, од страна материјалче за да не гледаш лево десно. Тоа е само влезот на стриминг услугите како што ние не ги знаеме. Изборот да имаш милион услуги без да си врзан од некоја национална телевизија што те труе со турски лајна или кабловски оператор со никаква понуда. Следен чекор е HBO Go, Hulu, Amazon Prime спортски канали што сам ќе одлучиш кој ќе ги гледаш итн. Оди на Гугл прочитај за VOD, OTT и иднината, што зборува светската тех. заедница за тоа и врати се да одговориш на темава.

Што да ти одговорам, во заблуда си :).
Таа иднина за која што ме праќаш да читам ја живееме од поодамна. Влезот на стриминг услугите во земји како нашата го почнаа сервиси како Popcorntime, а не Netflix.
Netflix сега свесни дека овој тренд допрва ќе се шири сакаат превентивно да земат што е можно поголем број на корисници па баш затоа прават експанзија, ама со ваква цена и понуда кај нас се зезнале малце.

А светската тех. заедница зборува за тоа дека ако Netflix и сличните сакаат да преживеат треба да ја направат целосната нивна понуда достапна глобално, а ценовниците да се флексибилни во согласност со стандардот на државите. E тоа зборува.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
а ценовниците да се флексибилни во согласност со стандардот на државите
Тоа не е изводливо. Не знам кој софтвер работи така. Во тој случај од која и држава да си, ќе се ставиш дека си од таа каде што е најевитно. Преку VPS или преку нормално менување во сетинзите

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Тоа не е изводливо. Не знам кој софтвер работи така. Во тој случај од која и држава да си, ќе се ставиш дека си од таа каде што е најевитно. Преку VPS или преку нормално менување во сетинзите
Не верувам дека ќе успееш. Ќе те познае по земјата на кредитната картичка. Инаку, да, треба за секоја земја да има различни цени. Кога ХБО доаѓаше во Македонија барале цената да не биде помала од цена на две карти за во кино. Денес се малце поскапени билетите, но тоа е генералната тактика - ако не ја прилагодат цената на локалниот пазар ќе немаат ич корисисници. Сега за сега, www.pickbox.tv и HBO имаат поприлагодени цени И ИМААТ ТИТЛОВИ НА МАКЕДОНСКИ.
Инаку лично мислам дека www.hbogo.mk кај и да е ќе го стартуваат и кај нас, пошто во цел регион функционира повеќе од една година http://www.hbogo.eu/

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Незнам само со кој памет оваа понуда и овие цени? Плус нема титлови за таа таргет група кај нас која би платила за вакво нешто.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

Како бе така. Изводливо е и веќе се применува, пример на Steam некои игри имаат различна цена во различни држави.
А начини да го заебеш системот има секогаш, ако гледаме така и сега можеме амерички Netflix преку VPN да имаме. Eм помалце ќе плаќаш ем целосна понуда ќе имаш.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Инаку пробав и испадна дека може и со македонски нетфликс акаунт да гледате америчка содржина, ви треба само америчка IP адреса.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Една весела математика, на еден американец една месечна претплата (таа средната) за Нетфликс му е една саатнина и нешто ситно, на еден македонец истата таа претплата му е повеќе од една дневница. Фан факт, според заводот за статистика една просечна саатнина во Македонија е 117 денари, ако ја гледаме реалната уште помалку и од тоа е :)
Ама споредено со цените на кино картите кај нас ок е цената, 2 Синеплекс карти коштаат повеќе од една месечна Нетфликс претплата. Ама, пак ама, многу е педерски ова што ги лимитираат содржините -_-
Ботом лајн, добро е што дојде Нетфликс, ама цената и понудата им се no no, бар да не кратеа понуда ќе беше колку толку ок.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Да не беше пиратеријата - не во црна дупка, во амбис без дно сега ќе тоневме.
Да не беше пиратеријата филмската индустрија одамна ќе крахираше. Примети како, изненада, се појавуваат DVD Screener-и месец-два пред Оскари. Нели е симптоматично?
Вадиш Скринер, публиката (која претходно била намамена со тизери на Youtube, со жестока пропаганда и написи на портали ) сега одеднаш почнува да дава позитивни критики на imdb, rotten tomatoes и сл. Посетата на кино благајните наеднаш експлодира а со тоа и приливот на пари. А често се работи за подпросечни филмови кои не заслужуваат ни „Кам рип“
Но, ова се посебни теми за расклопување.

btw
@others
NetFlix носи уште една предност која ја нема на телевизија а тоа се агресивните и досадни реклами.
Ако дискутираме држејќи се до легалната страна NetFlix нуди се што му треба на некој кој нема ни желба ни време да се плетка со трекери, торенти, подесувања на локална мрежа и цепидлачење со тоа дали звукот и сликата се во „синк“ или не се..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тестирам и одма разочарување за кое нормално најдов fix (lol) :pos: аудио-видео квалитетот беше мизерија, без разлика што селектирав максимален квалитет.

Како да го средите ова (за максимален квалитет на аудио/видео)

1. Користетете Internet Explorer

2. Стиснете Ctrl + Alt + Shift + S - ќе се отвори мени, селектирајте битрејт - 5000+ и аудио 96 - стиснете овер-рајд, мотнете едно 2 минути, ќе се лоадира од поново видеото, во ОСЕТНО подобар квалитет од мизеријата на дифолт.

3. Профит?

П.С. Ова не е констатнтно, ќе мора на секое видео - рестарт (мислам не сум сигурен) да го правите.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Колку што сконтав она „бесплатен првиот месец“ е ако платиш за една година или?
Да не ви ја теретат кредитната па да плачете. Проверивте?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно