Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со една програма за дијагностика на коли

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Вака имаше еден проблем и го форматирав виндоусот...
Сега програмата работи се, се инсталира се топ,ја чита колата, ама место букви и тоа што преба да покажува, го покажува менито со бројки место со текст, и пишува нешто errour така нешто и уште нешто на француски мислам дека е...

Програмата ја реинсталирав 2-3 пати и пробав со различни верзии истото го прави.
Порано си беше се ок.

Прашањето ми е пошто на виндоусов нема ништо инсталирано освен програмата и адобе ридер?

Да не треба нешто, некоја есенцијална програма да инсталирам...

net framework или слично нешто??
И која верзија?

За виндоус хп зборам...

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Македонски фонтови ти фалат. :)
Зашто македонски фонтови?
Кога избирам на англиски јазик да ми се инсталира програмата???
И на англиски јазик си е, али коа ке влезе во колата, тогаш се појавуваат бројките...

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Зашто македонски фонтови?
Кога избирам на англиски јазик да ми се инсталира програмата???
И на англиски јазик си е, али коа ке влезе во колата, тогаш се појавуваат бројките...
Целиот програм е на англиски?
Тогаш на windows-от кога си го инсталирал, си избрал Македонски на она за uni-code програмите со кој јазик да ги чита... барај во контрол панел->ленгуич сетингс, така некако е...

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Вакво ?

Renault_can_clip_software_2008419184654.jpg

Ако користиш крак, провери дали правилно кракуваш.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Да такво, иначе оригинал е, иам повеќе оригинални цдија т.е верзии пробав со 2-3, исто се дешава... сега моментално инсталирам кракната понова верзија па ке видам..

Иначе исто да напоменам, кога се прикључува уредот со колата на пц се инсталираат два драјвера... едниот се инсталира без проблем, вториот треба да одберам browse да го одберам фајлот од system 32/drivers, проаѓа,ама после ми го бара истиот фајл ама не го покажува... кликам кенсел, се доинсталирува и пишува дека е инсталиран драјверот и спремен за работење..

Е сега пробав и со друг интерфејс, тој бара други драјвери, си се инсталираат без проблем, ама истиот проблем го прави..
Значи не е до драјверите.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Е каков фонт? и зашто резулоција би играло улога тука.?
Иначе немам никакви драјвери инсталирано од коа го форматирав лаптопот...
у дивајс менаџер се си е ок..

да не е до тоа нешто

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Е каков фонт? и зашто резулоција би играло улога тука.?
Иначе немам никакви драјвери инсталирано од коа го форматирав лаптопот...
у дивајс менаџер се си е ок..

да не е до тоа нешто
како што ти кажав уште на почеток, а и @kirev сега спомна, во врска со фонтовите.
Отвори го цд-то може има некој фонт што е ставен таму и треба да го инсталираш или пак да пишува во некое упатство што да правиш...

burce

hello world
1 април 2009
268
38
Скопје
Мене ми изгледа како да ти се покажуваат некои Resource ID-а, барем таму каде што ги гледаш бројките. Можно ли е да ти фали некој Language фајл, фајл каде што сите стрингови се запишани?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Вака имаше еден проблем и го форматирав виндоусот...
Сега програмата работи се, се инсталира се топ,ја чита колата, ама место букви и тоа што преба да покажува, го покажува менито со бројки место со текст, и пишува нешто errour така нешто и уште нешто на француски мислам дека е...

Програмата ја реинсталирав 2-3 пати и пробав со различни верзии истото го прави.
Порано си беше се ок.

Прашањето ми е пошто на виндоусов нема ништо инсталирано освен програмата и адобе ридер?

Да не треба нешто, некоја есенцијална програма да инсталирам...

net framework или слично нешто??
И која верзија?

За виндоус хп зборам...
Windows XP SP3 треба да биде. Откако ќе го инсталираш мораш да направиш апдејт а заедно со апдејтот одбери ги .Net Framework, C++ и останатите ситници.
Не знаеме што програма е ама стави и Adobe Flash
После ова твој избор е дали ќе биде или нема да биде на интернет тој компјутер.

[edit]
Сега го видов скриншутот.
Ај стави системско локале од Франција и јави. Во Control Panel > Regional Settings

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Windows XP SP3 треба да биде. Откако ќе го инсталираш мораш да направиш апдејт а заедно со апдејтот одбери ги .Net Framework, C++ и останатите ситници.
Не знаеме што програма е ама стави и Adobe Flash
После ова твој избор е дали ќе биде или нема да биде на интернет тој компјутер.

[edit]
Сега го видов скриншутот.
Ај стави системско локале од Франција и јави. Во Control Panel > Regional Settings
sp3 e...
windows update, како да напраам, пошто не ми дава нели нема подршка за хп веќе?
нет фремворк инсталирав 2јката сп2 и 3.0 сп2 ми се чини...

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Мене ми изгледа како да ти се покажуваат некои Resource ID-а, барем таму каде што ги гледаш бројките. Можно ли е да ти фали некој Language фајл, фајл каде што сите стрингови се запишани?
Како да проверам тоа?...

а да го реформатирам ја најубаво со некој нов виндоус...

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Сега го видов тоа Erreur: texte introuvable... Не може да најде некои ресурси. Во кој фолдер го инсталираше? Да не има чудни букви па не може да го најде фолдерот? Или во некој .ini фајл да провериш некој очигледен проблем со фолдери?

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
како што ти кажав уште на почеток, а и @kirev сега спомна, во врска со фонтовите.
Отвори го цд-то може има некој фонт што е ставен таму и треба да го инсталираш или пак да пишува во некое упатство што да правиш...
нема све иам прочачкано и све што имаше да се инсталира од цдто како посебни ексетрни апликации и чуда се ги инсталирав и нејке...

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Сега го видов тоа Erreur: texte introuvable... Не може да најде некои ресурси. Во кој фолдер го инсталираше? Да не има чудни букви па не може да го најде фолдерот? Или во некој .ini фајл да провериш некој очигледен проблем со фолдери?
у Ц е инсталиран не е у папка... така сам се инсталираше, мислам не ми даде опција да одберам каде да се инсталира

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно