Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Dreambox во Македонија?

saso28

read-only
18 ноември 2009
34
0
Другар точно е дека иам со различни бои на поклопецот но се е исто другото разлика е во ценета 4800 е во Радовиш , а 5700 е во Штип .
Иначе ова 4800 не сум видел со свој очи ми кажа еден колега од Радовиш па и треба да му се верува нели.Имат 1 година гаранција .Се работи за клон или популарно кинез оти се кинески јас веке имам 2 такви едниот е скоро 1 година и немам што да кажам .

KingRaven

read-only
17 февруари 2009
41
0
кој сака за 16000 ден?

800-ката има ХДД , мене искрено не ми треба, а и на 500-ката може да се стави екстерен диск, а и процесорот на 500ката е побрз. Така да незнам колку е паметно да се инвестира во 800ката, мислам дека е поскапа.

Горнава цена е само за рисивер ?

saso28

read-only
18 ноември 2009
34
0
Секој ресивер си има предности 500ХД има побрз процесор но 800 има усб приклучок каде може да се стави смарго читач а за 500 не сум сигурен дали има усб читач ,од еден пријател кој имам 800 има само пофални зборови а цената на тој ресивер е 250 евра.

dzaromkd

read-only
11 февруари 2008
39
0
Moze li nekoj da mi kaze kade da go gledam kanalot na mancester united (MUTV)
go najdov na satelickata ama ne mi go otvara ne znam zaso
ili e problem do kanalot ili do satelickata ili do seringot neznam
moze li nekoj da mi pomogne

memento

hello world
23 мај 2010
80
2
Ај ве подзамолувам кој има туториал или линк на православен јазик со да се прави понатака окога ќе се отпакува Dreambox 500... Без упатствата за конектирање кабли молам.:zbunet3:

Mo3oK4e

hello world
8 декември 2009
477
22
Дали постои можност да се дознаат заборавени user и pass на DM500s, но да се избегне влешувањето? Благодарам

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
малку да ја освежам темава !

Бидејки сакам да земам еден дримбокс 500S ме интересира следново: Кои се моменталните цени во Скопје на овој модел и во кои продажни места (Мебиус го нуди за 3650 ден). Другата работа што ме интересира е тоа дали овие ресивери кои се моментално на пазарот се Кинески (копии) со сомнителен квалитет или пак станува збор за оригинални производи.
Секое ваше мислење е добредојдено

поздрав

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
друже јас имам дримбокс,а со самото тоа воедно и сум добро упатен во оваа работа.Значи јас го земав пред 10 месеци.Инаку на твоето прашање дали дримбоксите се кинески ќе ти одговорам да и е копија направена според германскиот дримбокс.Но за разлика од другите случаи овде кинескиот дримбокс се покажа како подобар од оригиналот т.е германскиот.Германскиот како што имам слушнато и прочитано по странските форуми е дека премногу имал проблем со греењето и веќе одамна не е во продажба.Значи од тоа нема потреба да се плашиш бидејќи секаде се користи кинескиот дримбокс.Е сега,друга работа е што оваа цена во мебиус која ја пиша ти е доста поволна,па можеби отвара сомнеж дека ресиверите им имаат некоја мана(за тоа не можам да ти одговорам)Инаку јас од местото каде го земав ресиверот(жал ми е,али мислам дека не е дозволено тука да ја објавам продавницата)го платив 130 евра т,е 80 евра ресиверот и 50 евра претплатата.Тогаш тоа беше најповволна понуда во Скопје.И до ден денес,пред ти да ја објавиш цената мислев дека таа понудата што ти ја кажав беше најповолна.На крај ако се одлучиш да земеш,без разлика од каде и да е.имај во предвид дека ти треба и рутер(би ти препорачал жичен)како и постојана интернет врска(се разбира ако си платил шеринг)Поздрав и се надевам дека постов ќе ти помогне сега или во иднина.

nezdrav

hello world
16 ноември 2010
115
5
малку да ја освежам темава !

Бидејки сакам да земам еден дримбокс 500S ме интересира следново: Кои се моменталните цени во Скопје на овој модел и во кои продажни места (Мебиус го нуди за 3650 ден). Другата работа што ме интересира е тоа дали овие ресивери кои се моментално на пазарот се Кинески (копии) со сомнителен квалитет или пак станува збор за оригинални производи.
Секое ваше мислење е добредојдено

поздрав

original dreambox 500 nema, oti toj proizvod veke ne go proizveduvam dream multimedia. prekinat e toj so godini. sega kinezite na svoja raka go pravat.
sega nekoi se podobri nekoi polosi, razlika vo napojuvanjrto imalo pred se, ali kako i da e site se isto sranje.

saso28

read-only
18 ноември 2009
34
0
Еве и јас да се вклучам во оваа дебата нема што да се плашите дали овие клонови од ресивери се добри или не јас веќе користам такви подолго време слободно можете да земете , јас само сакам да укажам на едно кога веќе сакате да земете дримбокс зошто не размислувате за ресивер кој подржува и хд тоа би била инвестиција за подолго време нема споредба квалитетот на сликата со другите обични ресивери.

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Еве и јас да се вклучам во оваа дебата нема што да се плашите дали овие клонови од ресивери се добри или не јас веќе користам такви подолго време слободно можете да земете , јас само сакам да укажам на едно кога веќе сакате да земете дримбокс зошто не размислувате за ресивер кој подржува и хд тоа би била инвестиција за подолго време нема споредба квалитетот на сликата со другите обични ресивери.

Сашо и јас планирав да ја земам DM800HD,но по кратко размислување увидов дека сепак тоа е доста скапа варијанта,особено за луѓе како мене кои половина ден го минуваат на работа,а со самото тоа и малку време ми останува за гледање тв.Инаку баш гледав пред некаде околу месец и хд ресиверот чини некаде околу 350 евра што сепак е околу 200 евра поскапо од обичната варијанта.Друга мана на хд-то е што во моментов нема доволен број на хд канали и поради тоа не е исплатлива варијанта,барем не во моментов.Инаку незнам зашто велиш за квалитет на сликата.Како и да е сигналот и сликата(барем кај мене)се многу подобри од оние на макс тв,бум,а за кабловските да не правам муабет:)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Сашо и јас планирав да ја земам DM800HD,но по кратко размислување увидов дека сепак тоа е доста скапа варијанта,особено за луѓе како мене кои половина ден го минуваат на работа,а со самото тоа и малку време ми останува за гледање тв.Инаку баш гледав пред некаде околу месец и хд ресиверот чини некаде околу 350 евра што сепак е околу 200 евра поскапо од обичната варијанта.Друга мана на хд-то е што во моментов нема доволен број на хд канали и поради тоа не е исплатлива варијанта,барем не во моментов.Инаку незнам зашто велиш за квалитет на сликата.Како и да е сигналот и сликата(барем кај мене)се многу подобри од оние на макс тв,бум,а за кабловските да не правам муабет:)

ДМ800ХД треба да е под 250Е, а не 350е.

Исто така, не се сложувам дека нема ХД канали. Напротив, сега откако имам таков рисивер гледам дека има стотици такви канали и одлични се. Веќе просто „не се гледа“ обичен канал.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
ДМ800ХД треба да е под 250Е, а не 350е.

Исто така, не се сложувам дека нема ХД канали. Напротив, сега откако имам таков рисивер гледам дека има стотици такви канали и одлични се. Веќе просто „не се гледа“ обичен канал.

некаде околу 215е ДМ800ХД во истата фирма што ја пишав погоре

nezdrav

hello world
16 ноември 2010
115
5
800hd bez hard disk i ne e taka skap sega. 13000den e nekade.
500s e 3500den veke. no veke ne gledam smislam da se kupuva 500kata veke. za eftino eftino e, no ako kupis sega 500s posle 2 godini ke kupis nekoj HD, bidejki site paketi preminuvaat veke na HD.
ke ima i SD kanali, no sepak na HD LCD TV najdobro e HD signal.

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Да да али претплата од 100 евра не сте ја ставиле.Без претплата ли ќе ги гледате хд каналите:)
А претплата за хд каналите е двојно поскапа т.е 100 евра(зборам за солидна а не за некој слободен канал)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Да да али претплата од 100 евра не сте ја ставиле.Без претплата ли ќе ги гледате хд каналите:)
А претплата за хд каналите е двојно поскапа т.е 100 евра(зборам за солидна а не за некој слободен канал)

Да. Без претплата се гледаат скоро сите ХД канали. За кој знае како, се разбира ;-)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно