drownz
Master
Н`ц. До друго е. Ми влече на бојата... .)
DM500HD не знам, DM800HD е 17000 во Мебиус.
кој сака за 16000 ден?
малку да ја освежам темава !
Бидејки сакам да земам еден дримбокс 500S ме интересира следново: Кои се моменталните цени во Скопје на овој модел и во кои продажни места (Мебиус го нуди за 3650 ден). Другата работа што ме интересира е тоа дали овие ресивери кои се моментално на пазарот се Кинески (копии) со сомнителен квалитет или пак станува збор за оригинални производи.
Секое ваше мислење е добредојдено
поздрав
Еве и јас да се вклучам во оваа дебата нема што да се плашите дали овие клонови од ресивери се добри или не јас веќе користам такви подолго време слободно можете да земете , јас само сакам да укажам на едно кога веќе сакате да земете дримбокс зошто не размислувате за ресивер кој подржува и хд тоа би била инвестиција за подолго време нема споредба квалитетот на сликата со другите обични ресивери.
Сашо и јас планирав да ја земам DM800HD,но по кратко размислување увидов дека сепак тоа е доста скапа варијанта,особено за луѓе како мене кои половина ден го минуваат на работа,а со самото тоа и малку време ми останува за гледање тв.Инаку баш гледав пред некаде околу месец и хд ресиверот чини некаде околу 350 евра што сепак е околу 200 евра поскапо од обичната варијанта.Друга мана на хд-то е што во моментов нема доволен број на хд канали и поради тоа не е исплатлива варијанта,барем не во моментов.Инаку незнам зашто велиш за квалитет на сликата.Како и да е сигналот и сликата(барем кај мене)се многу подобри од оние на макс тв,бум,а за кабловските да не правам муабет![]()
ДМ800ХД треба да е под 250Е, а не 350е.
Исто така, не се сложувам дека нема ХД канали. Напротив, сега откако имам таков рисивер гледам дека има стотици такви канали и одлични се. Веќе просто „не се гледа“ обичен канал.
Да да али претплата од 100 евра не сте ја ставиле.Без претплата ли ќе ги гледате хд каналите
А претплата за хд каналите е двојно поскапа т.е 100 евра(зборам за солидна а не за некој слободен канал)
Да. Без претплата се гледаат скоро сите ХД канали. За кој знае како, се разбира ;-)
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден