Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

lan

Viktorviksa

hello world
14 октомври 2010
110
0
ok,
kako da povrzam dva kompjuteri da bidat vo mreza i na dvata da ima net ovoj od cable tel uklucen mi e na mrezen kabel netot

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Имаш две опции. Рутер или свич. Во твојов случај свич би било многу подобро, бидејќи кажа дека ти треба нет на два компјутери со кабел. Побарај у некоа IT продавница, и земи си свич и уште два мрежни кабли, пошо тој од главниот кабел ќе иде у свичот, а од свичот до двата компјутери.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.789
33.906
roka.mk
Имаш две опции. Рутер или свич. Во твојов случај свич би било многу подобро, бидејќи кажа дека ти треба нет на два компјутери со кабел. Побарај у некоа IT продавница, и земи си свич и уште два мрежни кабли, пошо тој од главниот кабел ќе иде у свичот, а од свичот до двата компјутери.

Истот може и со рутер да го изведе.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Да, исто му се фаќа. Само ја го објаснив примерот со свичот, а нишо поразлично не е со рутер па он сеа нека си бира.:LOL:

Petkovsky

hello world
7 декември 2009
323
31

Нема да можеш со свич. Земи рутер.

ки4ма

hello world
21 февруари 2008
234
17
Каков модем имаш моторола или томсон.
Дали имаш усб излез на модемот.
Ако имаш усб едниот компјутер врзи го со усб а другиот со лан и двата ќе имаат нет и нема да купуваш ништо.
Ако немаш усб игнорирај го мојот пост и следи ги инструкциите на тие што пишаа пред мене.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
835
900
Дечкото пиша погоре дека е на Cabletel. Неможе со свич да го подели. Може само преку копјутер да го подели, ама треба да има 2 мрежни. Најубаво со рутер, ќе ја исклонира мак адресата и ќе цепа.

Според мене ова е добро и најефтино решение :bravo:

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
абе земи си рутерче и ич глава да не те боли, според мене ова е најдоброто решение !

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно