Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за комотна столица

Kaurex

hello world
19 октомври 2017
52
15
Здраво, веќе некое време барам квалитетна и комотна столица за користење подолго време во денот, во главно повеќе од 10 саати сум пред PC и моментално имам “гејминг“ столче, Rampage, што веќе целото е искривено и раскрцкано, па барам некоја добра замена. Буџетот ми е нешто околу 500е, па доколку некој има да препорача добра столица до таа цена.

Обично седам со малку подлегната позадина, не точно 90 степени, па ми треба нешто што нема да биде круто и ќе нуди добра поддршка. Исто така моменталново столче е со “кожа“, што премногу ме поти, па сакам да биде замената со материјал што ќе диши.

Наидов на ова столче од Хедра, ErgoChair Pro: Hedra Ergo Chair - Ергономска Столица | Hedra Office (претпоставувам е истото ова Ergonomic Chair with 9 Degrees of Freedom | Autonomous ErgoChair Pro), што вака со малку истражување имаше доста солидни рецензии од луѓе што седат подолго време во денот пред биро. Доколку некој имал искуство со ова столче ако може да сподели ,а и секоја друга препорака е добредојдена.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.188
18.832
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Според мене, моментално бест бај за парите е Steelcase Reply. Можеш да го пробаш и нарачаш во комбинација по желба во Delight, единствена негативна страна е што се чека 6-8 недели, ама па имаш на што да седиш следниве два месеци, се исплати да почекаш. Во принцип ова е најстандардното канцелариско столче што го нудат и доста често се користи најмногу затоа што е комотно и издржливо, мислам дека имаат нешто како 8 години гаранција, а резервни делови најверојатно ќе имаат уште 100 години, пошто брендот постои 100+ години и знам дека продаваат заменски делови и за модели од пред 20 години.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
326
715
Скопје
Уште една потврда од мене за Steelcase. Користам Steelcase Series 2 и столицата е rock solid. Земена е од Delight. Препорачувам. Инвестиција е апсолутно, али вреди за сите пари. Евтините гејмерски столици избегавај ги, после месец дена почнуваат со проблемчиња (2 ги имам сменето претходно by the way).

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
326
715
Скопје
Инаку ја гледам ErgoChair Pro, не изгледа воопшто лошо за цената. Има солидна гаранција:

Fabrics (including mesh,): 3 years
Back basket, headrest, armrests, and five-star legs: 5 years
Gas lift: 3 years
Wheels: 2 years
Mechanism: 3 years
Sponge: 3 years

Верувам дека оваа секако е подобра од било која гејмерска столица, така да најдобро да отидеш и да си ја пробаш на лице место (доколку е можно).

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
326
715
Скопје
Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.188
18.832
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
@Oktar @GetSchwifty што цена ги земавте овие столчиња и дали овие од Delight нудат пробување?
Нудат проба, ги имаат во канцеларија наредено повеќето. Цена, мислам дека искача некаде околу 450, ама тоа зависи од сетапот кој ќе си го направиш т.е. што ќе избереш од материјали и опции.

2 месеци чекање за столче, кола побрзо се набавува.
Па ок, ама не е дека тие два месеци ќе стоиш на нозе, тоа е, сите знаеме каде живееме.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно