Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Канцелариска столица

Alex3

hello world
20 декември 2018
223
265
Каде можам да најдам тркала за паркет низ Скопје?

Или предлог за подлога да ставам врз паркетот :)
во скопје да видиш по продавниците што продаваат канцелариски мебел, посебно овие што продаваат добри канцелариски столови со тркала, ќе бараш силиконски. колега прашуваше пред 7-8 месеци, не знам во која продавница, комплет 5 тркала беше над 50е

накрај порачавме од тему (silicone caster wheels), комплет 5 силиконски тркала е ~20е. димензиите обично се стандард но пак измери точно ако порачуваш. првин порачавме 1 комплет да видиме какви се, после уште 3 комплета, секој пакет посебно заради ограничувањето на тему од 1300ден макс по пакет. ги користиме околу 3 месеци, без проблеми. малку се повисоки (3-5цм) од обичните пластични тркала, но тоа не е проблем кога столот се регулира горе-долу

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Во салон 29 имате силиконски тркалца.1250 денари 5 комада.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

25 ноември 2014
1.547
1.984
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Момци, кај да се најде следнава (или слична) столица, а да не ме изгорат 1500еур од Б2 ?
Многу ми се сфиѓа како изгледа, иако ја немам пробано мислам дека ергономски ќе ми одговара.. само уште цената да беше похумана...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Момци, кај да се најде следнава (или слична) столица, а да не ме изгорат 1500еур од Б2 ?
Многу ми се сфиѓа како изгледа, иако ја немам пробано мислам дека ергономски ќе ми одговара.. само уште цената да беше похумана...
https://www.humanscale.com/products...irWithHeadrest&configuration=F211GAU10XFSHNSC поефтино таа баш тешко :D ама за некоја слична ваљда има да се најде .. Hedra Ergo-Chair | Ергономска столица личи по малце :D (не ја препорачувам со оглед дека немам лично искуство со истата ..)

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.404
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
В2 имаат топ цена за столицава, нема да ја најдеш поефтина.

Слична нема.

Alek7

hello world
2 април 2020
88
118
Skopje
Ако може и некој кој има купено од столиците SENSE7 да напише мислење дали вредат за парите. Конкретно го меркам моделот SENSE7 Spellcaster Senshi.
Или да не се залетувам по попустот и да гледам нешто егономска столица од B2/Salon29/HedraOffice/...
BTW претходно го користев следниов модел: Premier, од Office & Co, и сега сакам да преминам на егономска столица.
Висок сум 180 cm, и тежок ~90 kg. Не гејмам. Столчето би го користел за работа, би седел на него само во работен ден, во просек по 12~13 часа на ден.

Однапред Ви се заблагодарувам.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.258
Ако може и некој кој има купено од столиците SENSE7 да напише мислење дали вредат за парите. Конкретно го меркам моделот SENSE7 Spellcaster Senshi.
Или да не се залетувам по попустот и да гледам нешто егономска столица од B2/Salon29/HedraOffice/...
BTW претходно го користев следниов модел: Premier, од Office & Co, и сега сакам да преминам на егономска столица.
Висок сум 180 cm, и тежок ~90 kg. Не гејмам. Столчето би го користел за работа, би седел на него само во работен ден, во просек по 12~13 часа на ден.

Ако ти се може, инвестирај во добра столица. Не во кинезарија што е само шминка. Немаш мала тежина

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944

Hedra или B2, Salon29 би ги избегнал.

InSides

lurker
21 февруари 2009
777
2.082
Многу ми се сфиѓа како изгледа, иако ја немам пробано мислам дека ергономски ќе ми одговара..

Иако ова не е пракса за многу работи коментирани на форумов, оди да ја пробаш.

Freedom е врвно столче, ама механизмот на самонаклонување не е за секого.

Цената е таква - иако прашај - може уште имаат промотивни.

Alek7

hello world
2 април 2020
88
118
Skopje
Бев да го пробам Freedom, све убаво, само не знам дали би се навикнал на столчето. Моментално нема попуст на столчето, цената е од 1.150 до 2.500 €, зависи од материјал и додатоци. Не би ризикувал, може не би се навикнал на самото столче.
Во моментот има попуст на Joyce, -45%, со сите додатоци од 60K доаѓа 33К ден, и најверојатно со ова ќе одам. Испораката е за 1~2 дена.
Бев да ги видам и Steelcase, исто добри столчиња, но во моментот испораката е 8 недели. Тоа би ми било проблем толку време да чекам за столчето.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.258
Бев да го пробам Freedom, све убаво, само не знам дали би се навикнал на столчето. Моментално нема попуст на столчето, цената е од 1.150 до 2.500 €, зависи од материјал и додатоци. Не би ризикувал, може не би се навикнал на самото столче.
Во моментот има попуст на Joyce, -45%, со сите додатоци од 60K доаѓа 33К ден, и најверојатно со ова ќе одам. Испораката е за 1~2 дена.
Бев да ги видам и Steelcase, исто добри столчиња, но во моментот испораката е 8 недели. Тоа би ми било проблем толку време да чекам за столчето.
беше ли позади универзална во Freeform
имаат одлична понуда и по мене го имаат најдобриот стол воопшто.
имаат и лагер од некои, па можеш да видиш пред да се решиш.

Што е проблемот со с29?
скапа и крајно неквалитетна кинезарија. бизнис планот им беше, носиме кинески срања и ги продаваме како нешто квалитетно. воедно лупаме цени ко да е премиум бренд. дојдоа премиум брендовите и почна да им пропаѓа планот.

Alek7

hello world
2 април 2020
88
118
Skopje

скапа и крајно неквалитетна кинезарија. бизнис планот им беше, носиме кинески срања и ги продаваме како нешто квалитетно. воедно лупаме цени ко да е премиум бренд. дојдоа премиум брендовите и почна да им пропаѓа планот.
Не ја знам продавницава.
Го порачав Joyce моделот од B2 Solution, се надевам ќе го добијам до Петок, па ќе пишам мислење.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro

Столиците се италјански,прогуглај "brado" и ќе видиш.
30 години+ работат Салон 29 и баш ти ги "проби" сега дека носеле кинезарија ко некој јак детектив демек? :D

Не е лошо за некои работи за кои човек нема доволно познавање да си биде барем воздржан ако ништо друго...

Еве да ти помогнам малце да не се срамиш другпат.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.258
Столиците се италјански,прогуглај "brado" и ќе видиш.
30 години+ работат Салон 29 и баш ти ги "проби" сега дека носеле кинезарија ко некој јак детектив демек? :D

Не е лошо за некои работи за кои човек нема доволно познавање да си биде барем воздржан ако ништо друго...

Еве да ти помогнам малце да не се срамиш другпат.

моја грешка. ги помешав со офис и ко за кинезаријата.

а брадо е даелку од било каков квалитет. италијански бренд што нема ни едно ривју?
не е нешто поразличен од браќа кинези.
саглам брендови даваат 7-12 години гаранција.
во случајов, со цена блиска до премиум бренд, бирам премиум бренд.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
моја грешка. ги помешав со офис и ко за кинезаријата.

а брадо е даелку од било каков квалитет. италијански бренд што нема ни едно ривју?
не е нешто поразличен од браќа кинези.
саглам брендови даваат 7-12 години гаранција.
во случајов, со цена блиска до премиум бренд, бирам премиум бренд.
Тоа си е твој избор и нормално дека го почитувам.

Само колку за инфо - брадо од 1976та година произведува канцелариски столици.
Покрај својата линија(тулио,кинд 203/204) произведува делови за многу од овие "премиум" брендови кои,реално ако збориме,се далеку посолени(steelcase,херман милер и тн.) кај кои најчесто се преплатува брендот,односно името.

Искрено незнам кој кај нас дава 12 години гаранција кога старите фирми рикнаа(сем салон 29 и офис и ко),а скептичен сум во однос на тоа дека фирма која е на пазар 3-5 години максимум ,би била тука во наредните 12 години за да си ја испочитува гаранцијата ама нејсе...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Тоа си е твој избор и нормално дека го почитувам.

Само колку за инфо - брадо од 1976та година произведува канцелариски столици.
Покрај својата линија(тулио,кинд 203/204) произведува делови за многу од овие "премиум" брендови кои,реално ако збориме,се далеку посолени(steelcase,херман милер и тн.) кај кои најчесто се преплатува брендот,односно името.

Искрено незнам кој кај нас дава 12 години гаранција кога старите фирми рикнаа(сем салон 29 и офис и ко),а скептичен сум во однос на тоа дека фирма која е на пазар 3-5 години максимум ,би била тука во наредните 12 години за да си ја испочитува гаранцијата ама нејсе...

b2solution i delight Office даваат такви гаранции и се веќе подолго време на пазаров исто

и не се само Херман и Стилкејс, има поефтини италјански/англиски/германски во тој тиер како Брадо што идат со 7+ години гаранција

разлика пример ос иста класа стол ко брадо-то, седлото е од обликувана шперплоча место од пластика, и има подобар сунѓер (по мене).

п.с. имав Кинд 203 лично и ја користев година дена (се распадна мрежата/рамката што ја држи, ми ја сменија под гаранција среќа на крај на годината).

View: https://i.imgur.com/wYAJQZ0.jpg
(кога беа под старото име пред да ги купат и нив и да се ребрендираат како Брадо по ново)

Последна промена:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.258
Брадо се обична фабрика за столици. Прават столици што изгледаат добро. Проблемот е што цената не им одговара на квалитетот. Европа произведува чоколади 150 години, ама не научи да произведе саглам млечно чоколадо. Тоа што одамна работи, не значи дека е добро. Да биле добри ќе биле препознаени од купувачите и ќе станеле сериозна компанија. Ете има и форумџии што користеле. Да се распадне столица по една година, кажува дека е крш. Колку претходно престанала да биде добра за да се распадне?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Ја проба ли некој Joyce od B2?
Сакав да нарачам, ама некако многу тешки за работа од Б2. од 8 до 16ч само работеле, пон-петок. не можело плаќање готово/картица.. мора на фактура... прво гледање па после достава дури после некој ден (дури и за тие што ги имаат на лагер), а достава подалеку од Скопје нема за 1 столица... ко да не сакаат пари да земат..

Alek7

hello world
2 април 2020
88
118
Skopje
Ја проба ли некој Joyce od B2?
Сакав да нарачам, ама некако многу тешки за работа од Б2. од 8 до 16ч само работеле, пон-петок. не можело плаќање готово/картица.. мора на фактура... прво гледање па после достава дури после некој ден (дури и за тие што ги имаат на лагер), а достава подалеку од Скопје нема за 1 столица... ко да не сакаат пари да земат..
Јас ја зедов претходната недела, grey color како на сликава. Ја зедов верзијата што беше на промоција (attachment), и столчето е супер, вреди за парите.
Највеќе ми се допаѓа опцијата за: Seat Depth Adjustment.
Она што ми фали е наслонот за глава да може да се подесува. Ја нема таа можност, фиксен е.

491813976_122140161542587285_6664544196847249407_n.jpg

Би ги пофалил B2 Solution за испораката. Утрото и потврдив дека ќе ја земам столицата и да ми испратат профактура, и веднаш ми дадоа број од контакт од магацин за да ја состават и за ~3 часа ми ја доставија до пред стан.
Тоа беше една од причините зошто се одлучив за овој модел, беше достапен веднаш, немаше потреба да чекам 2 месеци доколку се одлучев за столицата што не ја имат на лагер.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Јас ја зедов претходната недела, grey color како на сликава. Ја зедов верзијата што беше на промоција (attachment), и столчето е супер, вреди за парите.
Највеќе ми се допаѓа опцијата за: Seat Depth Adjustment.
Она што ми фали е наслонот за глава да може да се подесува. Ја нема таа можност, фиксен е.

Погледнете го атачментот 149973

Би ги пофалил B2 Solution за испораката. Утрото и потврдив дека ќе ја земам столицата и да ми испратат профактура, и веднаш ми дадоа број од контакт од магацин за да ја состават и за ~3 часа ми ја доставија до пред стан.
Тоа беше една од причините зошто се одлучив за овој модел, беше достапен веднаш, немаше потреба да чекам 2 месеци доколку се одлучев за столицата што не ја имат на лагер.
Боја и структура на материјалот на кој начин се бира?
Зборам за седалото.
пс.Со здравје да се користи :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно