Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
А што според тебе од оваа генерација на телефони поспоро ја троши чисто информативно затоа што многу други работи на телефонот ми се побитни него само телефонот да држи батерија подолго време.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.110
2.343
А што според тебе од оваа генерација на телефони поспоро ја троши чисто информативно затоа што многу други работи на телефонот ми се побитни него само телефонот да држи батерија подолго време.
Не работи добро тој процесор. Прегреан е без престан, не фаќа сигнал добро.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.368
2.790

па процесорот ја троши, тоа сакаме да ти објасниме, башка телефонот е стар 4 години. Поубава опција е да купиш нешто друго поново.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Не работи добро тој процесор. Прегреан е без престан, не фаќа сигнал добро.
Кој процесор според тебе е добар и кои телефони го користат?
Мислењето е автоматски споено:

па процесорот ја троши, тоа сакаме да ти објасниме, башка телефонот е стар 4 години. Поубава опција е да купиш нешто друго поново.
Не ме интересира дали е најнов или не туку квалитетот на аудио излезот,односно вградениот DAC,дали и а стерео звучници,дали има вграден ФМ приемник и камерата колкав оптички зум има и сите овие работи ми се побитни отколку дали ќе фаќа мрежа или не бидејки картица од.операгор нема да ставам,за разговори имам друг телефон.Ако знаеш друг телефон што ги има работиве што ги барам со подобар процесор и во ист ценовен ранг слободно предложи го.

Последна промена:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.368
2.790

Не ме интересира дали е најнов или не туку квалитетот на аудио излезот,односно вградениот DAC,дали и а стерео звучници,дали има вграден ФМ приемник и камерата колкав оптички зум има и сите овие работи ми се побитни отколку дали ќе фаќа мрежа или не бидејки картица од.операгор нема да ставам,за разговори имам друг телефон.Ако знаеш друг телефон што ги има работиве што ги барам со подобар процесор и во ист ценовен ранг слободно предложи го.

ако мислиш на 3.5мм излез нема, нема фм приемник исто така. Звучниците и камерата се океј.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
ако мислиш на 3.5мм излез нема, нема фм приемник исто така. Звучниците и камерата се океј.
Во спецификацијата пишува дека има ФМ зборам за S 21 доколку користи Snapdragon а S 22 и поновите немаат,тоа што нема 3.5 мм излез не е битно затоа што слушалки би поврзал со екстерен DAC кабелче кој од другата страна има C приклучок.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.811
4.526
Неготино
Во спецификацијата пишува дека има ФМ зборам за S 21 доколку користи Snapdragon а S 22 и поновите немаат,тоа што нема 3.5 мм излез не е битно затоа што слушалки би поврзал со екстерен DAC кабелче кој од другата страна има C приклучок.
Добро, земи си штом си намислил.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Добро, земи си штом си намислил.
Ќе земам затоа што нема конкуренција во однос на тие карактеристики што ги барам,да имаше конкурентен модел па да се двоумев,ако ми е само за ало ало имам стара Нокиа од обичните што 5 дена држи батерија па неа ќе ја користам и нема да се замарам со често полнење.Никој од вас не ми даде одговор кој процесор е подобар од тој што е вграден на Samsung и кој телефон го користи тој подобар процесор а во исто време го критикувавте дека не го бива.Ако мене некој ме праша за некој производ дали е добар а јас му дадам за истиот негативен одговор веднаш ќе му кажам кој е подобар или што да бара наместо него но во мојов случај јас не добив одговор.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
S25U vs 14U, S25U со фреквенција која се поклопува во перформанси со S8G3, или на исти перформанси погледнете ја разликата,

Screenshot_20250222_211043.jpg

Screenshot_20250222_211027.jpg

IMG_20250222_211253_631.jpg
IMG_20250222_211303_005.jpg

Ахахахах

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.811
4.526
Неготино
Фала ти ќе побарам информации во кои други телефони има вградено ESS од поновата генерација.
Инаку за S21U да се навратам:
  • 3.5мм џек - нема.
  • ФМ Радио - нема. Имаат само USA/China моделите со снапдрагон, тие со ексинос (што ги има кај нас) немаат.

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299

Имаш разгледано xperia 1 серија? Едно време после ЛГ тие беа нај аудиофилски настроени.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Имаш разгледано xperia 1 серија? Едно време после ЛГ тие беа нај аудиофилски настроени.
Ја знам но Lenovo Vibe X3 го јаде и на 3.5мм излез и на звук и од стерео звучниците:

Инаку за S21U да се навратам:
  • 3.5мм џек - нема.
  • ФМ Радио - нема. Имаат само USA/China моделите со снапдрагон, тие со ексинос (што ги има кај нас) немаат.
Да прочитав за тие модели Америка и Кина дека имаат ФМ и ако не се лажам имаат ознака 998.

Последна промена:

kozanostra 79

read-only
23 февруари 2017
11
5
Pozz decki zemav skoro poloven samsung s23 so garancija od telekom uste 1 god ... Top e telefonot osven sto nekogas zagreva mnogu ili mene taka mi se cini .... toa se slucuva koga imam nekoj video coll preku viber meenger ili koga igram nekoja igra......na predhodniot telefon samsung j6 nemase voopsto greenje za razlika od ovoj ....nekade procitav deka moze da pravat problem aplikaciite prefrleni od stariot telefon ... nekoj predlog sto da pravam?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.360
Pozz decki zemav skoro poloven samsung s23 so garancija od telekom uste 1 god ... Top e telefonot osven sto nekogas zagreva mnogu ili mene taka mi se cini .... toa se slucuva koga imam nekoj video coll preku viber meenger ili koga igram nekoja igra......na predhodniot telefon samsung j6 nemase voopsto greenje za razlika od ovoj ....nekade procitav deka moze da pravat problem aplikaciite prefrleni od stariot telefon ... nekoj predlog sto da pravam?
Првиот беше Голф Кец дизел а ова е Audi RS8

Нормално е да загрева. Сега прашање е колку загрева
Дали ти ја троши батеријата без особена причина?

kozanostra 79

read-only
23 февруари 2017
11
5
Baterijata eden den si tera bez problem nemam primeteno deka brgu ja trosi se e ok osven sto gree pri odredeni igri i app ....Neznam mislev nekoj ako ima s23 da kaze dali e i kaj nego taka ....

Quasimodo

hello world
2 септември 2016
155
121
Prilep
Baterijata eden den si tera bez problem nemam primeteno deka brgu ja trosi se e ok osven sto gree pri odredeni igri i app ....Neznam mislev nekoj ako ima s23 da kaze dali e i kaj nego taka ....
Корисник сум на S23 ти гарантирам не загрева, многу колку другите телефони се зависи колку сати го користеш. Направи Factory Reset може некоја апликација да има проблем.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Potop

hello world
26 декември 2013
378
498
Едно прашање во врска со с23 ултра и с24 ултра.
По спецификации гледам дека се скоро исти освен во процесорот и едната камера. Ме интересира дали вреди разликата од околу 180 евра за с24 ултра?
Аи гледам имаат двата и по ривјуа со иста брзина работи кај двата.
И дали вреди замена за 14 про макс?
Камерата ми се чини дека е за нијанса полоша од ајфонот ама сепак би ми значело вашето мислење.
Освен за слики најчесто би се користел за секојдневни не премногу захтевни работи - маил, социјални мрежи, pubg од време на време.
Поздрав

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно