Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Како се погоди местово да има и продажен агент од Телеком и Мтел, сега чекам по еден од А1 и Лајка.

18 септември 2020
930
871
Македонија
За тие што паркирате во Прилеп, да знаете дека паркингот по ново е само по СМС и нема повеќе со фискална. Денеска кога паркиравме праша татко ми за паркинг и тој што работи рече само преку телефон можи, ако не платиш еве го пајакот ќе ти ја земи колата. Имајте го ова во предвид и секогаш ако не сте на претплата имајте во телефонот кредит за да можите да платите паркинг. На А1 работи 100%, а за Телеком не знам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.049
7.723
За тие што паркирате во Прилеп, да знаете дека паркингот по ново е само по СМС и нема повеќе со фискална. Денеска кога паркиравме праша татко ми за паркинг и тој што работи рече само преку телефон можи, ако не платиш еве го пајакот ќе ти ја земи колата. Имајте го ова во предвид и секогаш ако не сте на претплата имајте во телефонот кредит за да можите да платите паркинг. На А1 работи 100%, а за Телеком не знам.
Линк?

18 септември 2020
930
871
Македонија
Ама ако се снајдиш да најдиш, иначе по ново само со СМС можи да се плаќа паркинг. Само зоната треба да се запази.
ЗОНАТА, ПРАЗНО МЕСТО ПА РЕГИСТРАЦИСКИТЕ ТАБЛИ, па после откако ќе завршиш си пушташ СМС и ти наплатуваат 30 денари.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Вебстраната им е со freetemplate :) Парите за изработка на портал во џеб.

1683290751495.png

Ама ако се снајдиш да најдиш, иначе по ново само со СМС можи да се плаќа паркинг. Само зоната треба да се запази.
ЗОНАТА, ПРАЗНО МЕСТО ПА РЕГИСТРАЦИСКИТЕ ТАБЛИ, па после откако ќе завршиш си пушташ СМС и ти наплатуваат 30 денари.

Да так иде само на латиница. Оваа недела паркирав "A SK1234DF" ама не го знам бројот со службен плаќав. Тој го зимаме од канцеларија само за тоа па го враќаме.

Брат јас не видов грепки :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
А1 страшен дебакл неколку дена веќе. Како интернет, така и мрежа.
Разговарам (со voLTE секако) и почнува да сецка, прекинува на неколку секунди и на крај call failed.
За гре о ви!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
А1 страшен дебакл неколку дена веќе. Како интернет, така и мрежа.
Разговарам (со voLTE секако) и почнува да сецка, прекинува на неколку секунди и на крај call failed.
За гре о ви!

Za istovo mene na 1234,me pravat deka sum netokmu,i deka samo jas sum prijavuval....

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Za istovo mene na 1234,me pravat deka sum netokmu,i deka samo jas sum prijavuval....
Без разлика, и од Телеком кога зборам со нивни корисници дефинитивно знае да се случи да се прекине, многу полошо да ги слушам и слично, не секогаш, некад да најокеј е, ама има случаеви каде што е крш.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Пријавив преку апчикацијата МојотА1 и за кратко добив повратен мејл, што уред, кои подесувања и сл.
За некој час ми се јави госпоѓа од 1234, прашување каде и кога имало проблеми, да не е до уредот и сл.
Рече за кратко ке ресетирале нешто од кај нив и да проверам повторно по рестарт ја телефонот. Од кај нив немало проблеми рече.
Вчера беше дебакл брзината пак, денес е добра.

Ке видиме како ке биде до разговори.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.771
4.493
Неготино
А1 се тешка катастрофа во Неготино. Ова е макс што можеш да извадиш во повеќе делови во градот:
Screenshot_2023-05-30-12-40-03-896_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Додека телеком на истата локација има 78 mbps.

Им пишав 3 пати до сега, ми праќаат конфигурациски фајл оти нели тоа ќе среди нешто .. и исто останува. Не можам да се замарам.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.710
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пријавив преку апчикацијата МојотА1 и за кратко добив повратен мејл, што уред, кои подесувања и сл.
За некој час ми се јави госпоѓа од 1234, прашување каде и кога имало проблеми, да не е до уредот и сл.
Рече за кратко ке ресетирале нешто од кај нив и да проверам повторно по рестарт ја телефонот. Од кај нив немало проблеми рече.
Вчера беше дебакл брзината пак, денес е добра.

Ке видиме како ке биде до разговори.

Досадви им иначе ништо, такви се А1. И да секогаш е океј кај нив (сите оператори)

18 септември 2020
930
871
Македонија
Ептен се fucked up во последно. Некаде ми изваѓа ваква брзина, а во центар не сака ниту да стартува speedtest. Struga

Погледнете го атачментот 126653
Заборавив да пишам за враборената во контакт центарот, многу време се држевме на линија дури се снајдовме и ми препорача да се префрлам на кабел барем да сум имал 100 Mbps, а за мобилнава не ми кажа ништо дури јас не и кажав дека ми кажале за модернизација на мрежата и ми рече за малку трпение чим е така.
На многу места им е послаба мрежата, еве подолу пример дома внатре и блиску до прозор:
Screenshot_20230530-153810_Speedtest.jpg Screenshot_20230530-153657_Speedtest.jpg

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.710
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.710
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.710
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Можеле да напишат едно соопштение на сајт и колку толку да се покријат за проблемите со мрежата а не вака секој некој да им пишува за проблемите. Незнам како не им се здосадило да одговареаат на пораки хехех

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Со оглед на техничкото ниво на МТЕЛ може и никогаш
Прво ова спојување со Неотел се разлече. Не разбирам што се тупи кога секако ќе се случи. Друг момент тимот на Мтел е многу мал. И да имаш пари, ако немаш луѓе тоа да ти го водат и инсталираат џабе. Мене ми е тешко да верувам дека тие би инсталирале 5Г во друга земја а сеуште во Србија нема ни 5 од Г. Го поддржувам секако нивниот настап реално плаќаме прескапи услуги за наш стандард меѓутоа и сегашните пакети им се проблематични. Имаа проблеми со OTP пораки, iMessage, Google RCS и сл. Незнам дали некој има број да потврди дали овие проблеми се решени. Исто знам и со роаминг услугата многу лошо стоеја не работеше никаде

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно