Ron26
poweruser
- 4 мај 2019
- 2.263
- 2.698
Не знаеме дали е ОК долгорочно.
Ниту ти, ниту јас.
И што е долгорочно, колкав период?
5-6 години отприлика
Ниту ти, ниту јас.
Ниту ти, ниту јас.
Година, 2
Знаеме, само кинези глумат дека не знаат затоа што е практично за користење од аспект на краен корисник и маркетинг, се ова го имаш на Anandtech.
брат, секоја година ќе менувам батерија ако треба само да не се килавам како тебе цел ден на полнач да висам. Башка и што батериите на Самсунг и покрај тоа што немаат брзо полнење се тежок шит.![]()
Колку пари мислиш дека e менување батерија на флагшип уред?
Како тоа немаат брзо полнење и кој спомна нешто за Samsung?
аргументите твои немаат поента. Нема никаква штета од брзо полнење. Не е тоа нешто ново, да имаше проблеми, ќе беше општ хаос од поплаки.
ради разонода, не мислам дека ќе му докажам нешто, од тоа се откажав уште мејкерот кога беше активенЈас нсе знам како воопшто нешто ви се докажува со Псај. Не знаевте ли дека он секогаш, во сѐ е во право со другарчињата од Ананд. Ако не е во право, он пак ќе мисли дека е и или ќе ви изврти муабет или ќе ве блокне. Оставете го чоекот нек си лечи комплекси и пунете си како ви е ќеиф.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Мислам дека тврдеше дека и 67w е без потреба ,као и тоа ја деградирало батеријата ,е сега зошто 120 w не било под дифолт , кинезиве осознале дека е штетно и се грижат да не трошиме пари да купуваме секоја година телефон заради батерија. Ги заболе нив.
btw и самиот рецензент рече дека MIUI е "скин "кој има најмногу можности за сетирање, така да со 2 потеза го ставаш на супер мулти фаст факинг чарџ.
Sent from my Mi using Tapatalk
за домаќинско користење samsunk со 25w брз полнач.Сеуште тврдам, ама во тој случај тоа донекаде е прифатлив соодност на деградација/брзина, не е муабетот на крај дали ти треба да го користиш или не муабетот е дека самите они не го уклучуваат на дифолт, сигурно нема да ти дадат 120W за да подесат на 67W ако се е супер на 120W, ако не те молам дај ми аргумент зошто е исклучено на дифолт ама без PR BS од ximo.
Калкулациите за деградација се базираат на напон/капацитет, не на тоа дали батеријата била поделена, каков полнач бил, или што тврди кинез кој се бори за пазар, мене како човек кој менува уреди на секои 2-3 месеци најмалце треба да ми е гајле, ама сакам домаќински да си ги користам уредите, и сметам дека 70% за 30 минути е се што ми треба И Е можно со 45W, преку сила некако ~65W би ми било ок, се над тоа е само маркетинг и непотребно за 95% од популација особено наспороти сооднос на брзина/деградација. За крај не се работи ни за преференца, нити индивидуалност, него манипулација на народ на негова штета наспроти вистина, се додека не искочат со асална студија ximo или било кој друг кинез, ќе се водиме на консензус и ставови на прави научници наместо некој ximo pr трол.
Еве ти уште еден показател што ти прави маркетнинг. Се топи уредот за некој фрејм повеќе. Тешки идиоти.
Шверц мобилариѕе може и ќе донесат, но поради различни бендови не би земал чајна/индиа модел за кај нас. Цена кој би знаел... Чекај Поко глобал верзија на истиот.дали ќе го носат кај нас redmi k60 и која би била цената ??
ако не се лажам К варијантите им се за Кинески пазар, интернационалните им се со друго име.дали ќе го носат кај нас redmi k60 и која би била цената ??
Мислам дека нема К интернационални верзии, тие ги ребрендираат под ПОКО брендот за надвор.ако не се лажам К варијантите им се за Кинески пазар, интернационалните им се со друго име и интернационалните.
Џабе ром, кога ги нема сите европски 4г и 5г бендови.за К60 има ЕУ ром кој е базиран на чајна девелопер и цената за про моделот до Европа е негде околу 500 долари. Супер телефонче за тие пари мада дизајнот не баш ми се свиѓа.
Sent from my Mi using Tapatalk
B7 i B20 ги нема, точно.Џабе ром, кога ги нема сите европски 4г и 5г бендови.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Мислам кај нас АЕК сега за сега ги отвори N28 и N78. Не знам кој како користи од операториве. Т.е. мислам телеком и двата ги користи, А1 не знам стварно, скаран сум им одамнаB7 i B20 ги нема, точно.
btw. знаеш кој бенд го користи нашиот А1 на 5G?

Xiaomi continues to increase the price of the Redmi Note lineup with the Redmi Note 12 Pro+, and the company told us that's because it doesn't want to compromise on anything just to keep the lineup as affordable as it was before. In Europe, the Redmi Note 12 Pro+'s base model with 8GB RAM and 256GB storage is priced at €500 ($540/INR44,400), while in India, it costs INR29,999 ($365/€340).
Забегаа со цените, поготово оваа серија. Кога сите телефони се само рефреш со повисока цена или осакатени ама со повисока цена.
Забегаа со цените, поготово оваа серија. Кога сите телефони се само рефреш со повисока цена или осакатени ама со повисока цена.
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BANANA switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D4
7.380,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден