Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нарачки од Computer Universe

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
колку кошта плаќање на царина,може ли подетално да кажете како оценуваат и даваат цариснка цена како им плаќате?
Да речеме ако од Цу нарачам едно усб колку царина ќе имам?
Трипати помалку од поштарината што ќе треба да ја платиш...
Инаку 5% е царина на (вкупно цена на производ плус поштарина)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
да бегаш побрзо да не им текне уште нешто :D
Да ти кажам право - кога ми стигна картицата и тргнав да си ја подигнам , купив „Атлантис„ едно кутиче - ми беше мерак за картицата па да ги почастам у пошта на шалтерот (пошто бев 4 пати , царина ме д*пеа . и секогаш ми помагаа - бараа, нуреа и со убав збор Се...)..
Арно ама други беа на смена (првпат ги гледам ) - па уште ми се испонашаа нешто ...не им ги дадов:LOL: Атлантисот...
А у ташна спремни да ги извадам !
Тамам внуките дома беа на гости - ги почастив - се налапаа;)

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
2 до 3 недели изгледа дремат пратките кај нас на царина....
Еднаш бев упорен ги добив на телефонот.... ми рекоа ради системот што е паднат имале многу заостанати пратки....
Јас се надевам мојата ќе излезе наредна недела.... во Понеделник прави рамно 2 недели откако е статус 1006 - CARINA.... па до следен Петок.... ако даде господ ц ц ц
Мал update од мене ако некој чека пратка....
Точно на 2 недели ја добив пратката од CU...
Може малку и помош имав што се јавував ваму-таму.... ама генерално толку 2 недели застојот на царина.

12 април 2017
1.918
1.259
Моето прво искуство со Computer Universe стигнаа до крајот изгледа...

Атачменти

• Screenshot_20221125-001049.jpg
    Screenshot_20221125-001049.jpg
    727 KB · Прегледи: 114
12 април 2017
1.918
1.259
Значи подморница не треба да се нарачува…
Нарачав телефон Asus Zenfone 9, јас мислам дека сосема нормално е да очекувам да стигне. Е сега ако CU не пратиле некој документ кој е потребен...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Има некој искуство со Amazon Pay при нарачки? Дали можам преку нив да барам рефундирање, како со PayPal?
Кажи прво како успеа да платиш со AmazonPay на CU. Јас направив Амазон акаунт, поврзав дебитна од НЛБ пробав да платам на CU, но не ми даваше, па морав да платам обично со провизија.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Кажи прво како успеа да платиш со AmazonPay на CU. Јас направив Амазон акаунт, поврзав дебитна од НЛБ пробав да платам на CU, но не ми даваше, па морав да платам обично со провизија.
Немам платено, нити па пробано :) Ваљда Пејонир ќе работи?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Немам платено, нити па пробано :) Ваљда Пејонир ќе работи?
Amazon Pay сакав да плаќам бидејќи е начин на плаќање без провизија на CU и новододаден, но не ми дозволуваше. Пробај кажи дали ќе успееш.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki

И јас неможев со НЛБ картичка
Дава некоја грешка или било каква значителна порака?

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Можеби затоа што има батерија уредот.
Пред 2 недели ми стигна Mi 11T од CU, нема врска батеријата (барем за телефон).
Моето прво искуство со Computer Universe стигнаа до крајот изгледа...
Пробај пиши му на mail, обично океј се за такви работи од CU. Телефон зедов пред 2 недели без проблем. Некоја грешка да не имат напраено или тие или од пошта. Ќе ти ги вратат парите во најмала рака без проблем ама види оти не стигна.

12 април 2017
1.918
1.259
Пред 2 недели ми стигна Mi 11T од CU, нема врска батеријата (барем за телефон).

Пробај пиши му на mail, обично океј се за такви работи од CU. Телефон зедов пред 2 недели без проблем. Некоја грешка да не имат напраено или тие или од пошта. Ќе ти ги вратат парите во најмала рака без проблем ама види оти не стигна.
Им пишав неколку пати на меил и на формата еднаш, ми изгледа дека одговараат само на некои пораки. Ќе пробам пак на формата, ако не вратат до утре, ќе им се јавам по телефон. Фала ти, се надевам дека е некоја грешка

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Им пишав неколку пати на меил и на формата еднаш, ми изгледа дека одговараат само на некои пораки. Ќе пробам пак на формата, ако не вратат до утре, ќе им се јавам по телефон. Фала ти, се надевам дека е некоја грешка
Јави се на телефон, сигурно гунгула им е сега со пишана комуникација. Ако си на Телеком фиксна, би требало да има бесплатни Х меѓународни минути, во кои ти спаѓаат и кон Германија.

12 април 2017
1.918
1.259
Им се јавив, ќе ми направат рефунд. И они спомнаа нешто батерија дека имал ама изгледа е до тоа дали ќе има проверка и кој агент ќе се погоди на проверката...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Добро од франкфурт еднаш на две недели праќаат авион? Пратката ми пишува од 22ри ја спремаат за авион во Франкфурт.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно