ARMac
senior
Ова се сите опции мислам, ништо немам сменето.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако ти е хуавеито на телеком во рутер мод (а така е по сликиве), сам си правиш дупли фајрвол и нат. Некоја причина зашто е ова вака, односно зошто ти е вториов рутер?
Ова се сите опции мислам, ништо немам сменето.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ужасно е вифито од тој рутер, незгодна форма ми е станот. Мислам во bridge mode дека беше ставен Хуавеито ама не сум сигурен.Ако ти е хуавеито на телеком во рутер мод (а така е по сликиве), сам си правиш дупли фајрвол и нат. Некоја причина зашто е ова вака, односно зошто ти е вториов рутер?
Подолг прекин значи пример вчера од 18 до 19 снемав 3 пати интернет по 5-10 минути. Истово се случи и негде околу 14.Looks fine... а што значи подолги прекини и колку се чести? Реконект се прави еднаш или двапати дневно, и е неизбежно. Ја би го тргнал тоа нетворк дискавери пинг за почеток, а и би го тргнал Агресив Мод на ДХЦП квери фреквенси, шознам, можда телеком има имплементирано некој лимит на ова поле.
@ARMac дупли нат и не е некој проблем, а за јузер кој не е хаќер е и препорачливо сценарио.
Ужасно е вифито од тој рутер, незгодна форма ми е станот. Мислам во bridge mode дека беше ставен Хуавеито ама не сум сигурен.
Подолг прекин значи пример вчера од 18 до 19 снемав 3 пати интернет по 5-10 минути. Истово се случи и негде околу 14.
Не знам да најдам каде во Хуавеито го пишува во кој мод е ставен.
Нема интернет ни на тој рутер, инаку не е проблем 5-10 минути еднаш, проблем е што е секој ден по повеќе пати и се собира и замара. Ќе се јавам на техничка, сакав да видам прво да не е нешто со мојов рутер како е сетиран.Не ти е во бриџ мод затоа што овој вториов тогаш не би ти работел во ауто, тогаш ќе треба да сетираш лузернејм и пасворд. Пробај со тоа со пингот и ако можеш да утврдиш, кога ќе снемаш интернет, дали на тој од телеком имаш интернет, ако можеш во тој момент врзи се на него, ако прекинот е 5-10 мин, имаш време.
Нема интернет ни на тој рутер, инаку не е проблем 5-10 минути еднаш, проблем е што е секој ден по повеќе пати и се собира и замара. Ќе се јавам на техничка, сакав да видам прво да не е нешто со мојов рутер како е сетиран.
И мене ми се случува слично нешто веќе долго време. Сменет ми е мојот рутер. Никаква разлика не направи. А пред две недели ми го сменија и нивниот рутер. Подобро е, ама не е дека е сосема искоренет проблемот, пак се случува некогаш на рандом да снема интернет. А кај нив не го дава како да имало прекин (мислам).Нема интернет ни на тој рутер, инаку не е проблем 5-10 минути еднаш, проблем е што е секој ден по повеќе пати и се собира и замара. Ќе се јавам на техничка, сакав да видам прво да не е нешто со мојов рутер како е сетиран.
Од пред летово ми се случува ова мислам, некогаш има и подолги прекини до 20-30 минути. Се среди на некој период па сега пак почна пред 2 недели.И мене ми се случува слично нешто веќе долго време. Сменет ми е мојот рутер. Никаква разлика не направи. А пред две недели ми го сменија и нивниот рутер. Подобро е, ама не е дека е сосема искоренет проблемот, пак се случува некогаш на рандом да снема интернет. А кај нив не го дава како да имало прекин (мислам).
Јас имам исто овој интернет, но преку Интернет и ТВ пакет лимит е 5ТБ, ако си во магента 1 за бизнис корисници тогаш лимитот треба да е 2ТБ со нов договор.Денес и официјално сум го потрошил цел интернет дома (1.000гб). Дали постои начин некако да се зголеми овој лимит?
Јас имам оптика 100/100 како бизнис корисник.
Цел месец работење од дома, симнување некои торенти месецов и отиде. Катастрофа.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Јас имам само интерент од кај нив, 100/100. На фајлов не можам да најдам кај пишува дека треба да е 2ТБ.Јас имам исто овој интернет, но преку Интернет и ТВ пакет лимит е 5ТБ, ако си во магента 1 за бизнис корисници тогаш лимитот треба да е 2ТБ со нов договор. Погледнете го атачментот 106749
Денес и официјално сум го потрошил цел интернет дома (1.000гб). Дали постои начин некако да се зголеми овој лимит?
Цел месец работење од дома, симнување некои торенти месецов и отиде. Катастрофа.
Денес и официјално сум го потрошил цел интернет дома (1.000гб). Дали постои начин некако да се зголеми овој лимит?
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Проверив во договорот 1ТБ е.Јави се на 122 и прашај. Или влези некако во Телеком МК апликацијата и пробај таму да се снајдеш (ако воопшто може).
Ќе го прашам утре.Јави му се на агентот ќе среди 2ТБ без нов договор. Со продолжување на договор имаш опција 60/60 и 200/200 во М со неограничен нет.
Мора да променам пакет, па ќе ми каже утре подетално.Јави му се на агентот ќе среди 2ТБ без нов договор. Со продолжување на договор имаш опција 60/60 и 200/200 во М со неограничен нет.
200/200 нова понуда е?Јави му се на агентот ќе среди 2ТБ без нов договор. Со продолжување на договор имаш опција 60/60 и 200/200 во М со неограничен нет.
За бизнис корисници е тоа, читај внимателно.200/200 нова понуда е?
Првпат слушам за ова. На постоечки договор од 100/100 може да се зголеми на 200/200?
Мора да променам пакет, па ќе ми каже утре подетално.
Не сум сигурен дека е скрос неограничен мислам дека е на 4ТБ лимитЈави му се на агентот ќе среди 2ТБ без нов договор. Со продолжување на договор имаш опција 60/60 и 200/200 во М со неограничен нет.
Добро е.Дали некој користи ваков сет-топ бокс и како е задоволен? Особено од далечинското, многу пазарско ми изгледа.
Погледнете го атачментот 106855