Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

GLEY.mk - Прва македонска национална стриминг платформа

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
одлично што има стартна некаде референтна точка иако ќе го јадат поголемите Риби...

мене ако ме прашува некој (а обчично само за кафе ме прашуваат)
единствен серис кој треба да се воведе кај нас и може да прерасне во нешто големо
е Македонски Музички Cloud (Архива на СѐМакедонска Музика) ...

Едно време бев гледал на Види Вака некој Холанѓанец имал доста во Архива,
а и постојат луѓе кои се со пасија за такво нешто
(во секој Македонски град барем по еден или двајца)

и нормално лично јас со задоволство би плаќал по
(и два долара ќе дадам ако треба месечно)
некоја разумна сума за пристап до СѐМакедонска Музичка Архива

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Бреееееј жити се седи не давај дури и два долари ако треба.
Авид-е да елаборирам нема потреба, доволно интелигентен си колку што си "ироничен"... Еве два и пол ќе дадам ако треба (ко она детето што покажуело колку години има)... Netflix, Disney, HBOmax грицкаат и риби како Prime, додека "никој не е заинтересиран" за пазар ко Македонска Музичка Ризница, која претпоставувам Аустрелија ќе плати и три долари ако треба...

Sent using Tapatalk

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Слушав на радио некое интервју со основачот на сервисот глеј.мк, ја одамна некој поарогантен немам слушнато, па тоа како само ова е најдобро, па како само ова ќе гледаат сите, па занес невиден...

Се пофали и дека сите македонски содржини ќе ги тргнеле или више се тргнати од youtube, па ќе биле достапни само на ова глеј.мк. Велам прекрасен начин децата да не ја гледаат и тоа малце квалитетна содржина што ја има на македонски јазик на интернет. Баш ме интересира кое дете ќе симне глеј.мк наместо youtube на таблет и кој родител ќе му плати за да гледа Петко и сл.

Да не се чудиме после зошто јазикот ни е во изумирање и зошто децата од 5 години сите подобро зборат англиски од македонски. За сериите за возрасни ОК, ама за децава пушти бре, не биди стока од се да профитираш.....

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Се пофали и дека сите македонски содржини ќе ги тргнеле или више се тргнати од youtube, па ќе биле достапни само на ова глеј.мк.
Ова е најголемата глупост што ја имам слушнато. Ќе ја тргаат и Биби? Нема шанси на тоа да се согласат креаторите. Имаат над 50к следачи и над 40м прегледи. Нешто нелогчно ми е ова.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Ова е најголемата глупост што ја имам слушнато. Ќе ја тргаат и Биби? Нема шанси на тоа да се согласат креаторите. Имаат над 50к следачи и над 40м прегледи. Нешто нелогчно ми е ова.
Не знам за Биби, Пет Плус Фамилија гледам ги има на глеј.мк, а ги тргаат полека од youtube, така најави оној самобендисаниот од глеј.мк.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.383
5.521
Па нормално дека ќе го фали производот што го продава, дека е нај нај, што очекувате да кажува?
„Направивме стриминг сервис, ама нема баш нешто содржини за цената, подобро земете си некој друг.“

Охо продукција изгледа ќе се сели таму, сега за сега другите ќе си останат.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Најверојатно само целите епизоди од ОХО продукција сериите ќе се на Gley.mk а другото како што се додатоци од сериите ќе останат на Јутјуб.
Мислењето е автоматски споено:

одлично што има стартна некаде референтна точка иако ќе го јадат поголемите Риби...

мене ако ме прашува некој (а обчично само за кафе ме прашуваат)
единствен серис кој треба да се воведе кај нас и може да прерасне во нешто големо
е Македонски Музички Cloud (Архива на СѐМакедонска Музика) ...

Едно време бев гледал на Види Вака некој Холанѓанец имал доста во Архива,
а и постојат луѓе кои се со пасија за такво нешто
(во секој Македонски град барем по еден или двајца)

и нормално лично јас со задоволство би плаќал по
(и два долара ќе дадам ако треба месечно)
некоја разумна сума за пристап до СѐМакедонска Музичка Архива
За музика иако не е стриминг сервис сепак постои сајт Вбу Музички регистар

Каталог на македонска музика

Тоа е практично каталог и некаков според мене архивар на македонската музика.

Последна промена:

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Најверојатно само целите епизоди од ОХО продукција сериите ќе се на Gley.mk а другото како што се додатоци од сериите ќе останат на Јутјуб.
Мислењето е автоматски споено:

За музика иако не е стриминг сервис сепак постои сајт Вбу Музички регистар

Каталог на македонска музика

Тоа е практично каталог и некаков според мене архивар на македонската музика.
многу далеку од тоа што може да биде како сервис...
според првично искуство само архива на информации окулу музички изданија е наведеното...

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
многу далеку од тоа што може да биде како сервис...
според првично искуство само архива на информации окулу музички изданија е наведеното...
Има линкови до песните. Ако има проблем, одма го поправаат

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Кој си игра? Најважна е содржината во ВБУ а не формата.
да не Гуглам ко и "секој втор" за ВБУ ќе кажам дека за архива на Музика не е прифатливо линковои до поеднинечни YT песни а не плејлисти, а уште помалку прифатливо YT како главен извор на сервис... тоа ти е некое решение кое би било пред 20 години...

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Како викаат колку пари толку музика а и новокомпонирано колку музика толку и пари

Sent using Tapatalk

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
255
186

Затоа да ни е жив и здрав Tracker MK, да не беше тој... немаше да си ги споделиме сите македонски серии и филмови што постојат.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Да ТракерМк е супер за држава без закон против пиратерија :)
секогаш постои начин за заобиколување на многу работи,
сепак откако укинаа РадиоДифузна освен добра музика на радио нема скоро ништо посебно на ТВ

ContentBot

Робот (content unit)
12 ноември 2021
305
1.082
www.IT.mk
Дали ја пробавте новата платформа за стримање Gley.mk?

Ако да, која е вашата прва импресија? Какво е искуството?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.177
18.800
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дали ја пробавте новата платформа за стримање Gley.mk?

Ако да, која е вашата прва импресија? Какво е искуството?

Здраво пријателе! А дали ти ја проба новата платформа за стримање и кои се твоите први импресии? Јас искрено имам блага Неофобија, па сеуште не сум ја пробал глеј.мк, а и шознам, не сум нешто фасциниран од она што се нуди по цените за кои се нуди. Но знаеш како велат, ne kudi konja kojeg nisi jahala, па така, треба да се проба пред да се суди.

Поздрав и секое добро!

P.S. Нешто си ми многу активен, само ако те фатам дека собираш лајкови за да можеш да работиш по огласите...

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Јас искористив кратко опција без пишување податоци од кредитна/дебитна картичка. Кратко тоа траеше и од аспект на функционирање си функционира сето ова добро, нема кочење на стрим видеата филмови и серии.
Фалат некој опции што ги имаат други вакви сервиси кој се доста популарни за разлика од оваа. За опциите кој ги немаат им имам дури и пишано па се надевам наредна година ќе имаат ажурирање со нови опции.

Сум пишувал тука мислам но ајде пак ќе пишам.
Содржината не е лоша, се зависи и до вкусови. Цената можеби и не е баш оправдувачка за тоа што добиваме засега и затоа ќе причекам да видам што понатака ќе понудат па тогаш можеби и би одлучувал за претплата.

Јас како некој што ги сака овие нови српски серии ми се допаднаа сериите Црна Свадба, Беса, 12 речи.. Некој од тие серии ги имав гледано и пред да стартува овој сервис Gley.mk

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Јас искористив кратко опција без пишување податоци од кредитна/дебитна картичка. Кратко тоа траеше и од аспект на функционирање си функционира сето ова добро, нема кочење на стрим видеата филмови и серии.
Фалат некој опции што ги имаат други вакви сервиси кој се доста популарни за разлика од оваа. Сепак се надевам наредна година ќе имаат ажурирање на апликациите, веб страната со додатни опции.

Сум пишувал тука но ајде пак содржината не е лоша, се зависи и до вкусови. Цената можеби и не е баш оправдувачка за тоа што добиваме засега затоа и ќе причекам да видам што понатака ќе понудат па би одлучил за да се претплатам.

Јас како некој што ги сака овие нови српски серии ми се допаднаа сериите Црна Свадба, Беса, 12 речи.. Некој од тие серии ги имав гледано и пред да стартува овој сервис Gley.mk
Ауу сеа укапирувам дека ти си Марсело уствари.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно