The Virgin underpaid overworked Nvidia coder vs The Chad Crypto minerУ превод, неможе некој ГИК од Нвидиа да надмудри некој ГИК што копа))
The Virgin underpaid overworked Nvidia coder vs The Chad Crypto minerУ превод, неможе некој ГИК од Нвидиа да надмудри некој ГИК што копа))
Де бре не дрвете сега, се гледат дека имаат начини да ги забранат алгоритмите. Дали било ETH или друго прашање на време е само кога ќе го забранат и другите и ќе почнат да ви форсриаат CMP по 50% повисоки цени од гејминг линијатаThe Virgin underpaid overworked Nvidia coder vs The Chad Crypto miner
AMD open source си е така да не му ја думам по многуДе бре не дрвете сега, се гледат дека имаат начини да ги забранат алгоритмите. Дали било ETH или друго прашање на време е само кога ќе го забранат и другите и ќе почнат да ви форсриаат CMP по 50% повисоки цени од гејминг линијата![]()
Хардверски ќе се ограничени наводно.Не можеш ти да осакатиш избор да прави што сака корисникот со графичката. Малце е глупа логиката дека ако софтверски е осакатена нема да се најде некој со решение.
За џаболебариве што копаат најдобро да си прават посебни серии на графички.
Заради тие џаболебари имавте најјефтини графики у цел свет.
АКо ги ограниче за нас копачите посебна серија за копање а посебна за гејминг на вас гејмерите дали знаете што ке се деси ?
Ке имате постојана иста цена на графичка и заборавете на ефтини графики за гејминг .
Убаво им беше rx 580 за 2500-3000 мкд. Сега се прават на Тошо и не признаваатЗаради тие џаболебари имавте најјефтини графики у цел свет.
АКо ги ограниче за нас копачите посебна серија за копање а посебна за гејминг на вас гејмерите дали знаете што ке се деси ?
Ке имате постојана иста цена на графичка и заборавете на ефтини графики за гејминг .
Не зезај сеа и ти, 1000, 1250 макс беа.Убаво им беше rx 580 за 2500-3000 мкд.
Оди во темата на Пане што продава и види сам. Не зборувам од памет.Не зезај сеа и ти, 1000, 1250 макс беа.
![]()
MSI GeForce GTX 950 ARMOR 2X Video Card GTX 950 2GD5T OC - Newegg.com
Buy MSI GeForce GTX 950 2GB GDDR5 PCI Express 3.0 x16 SLI Support ATX ARMOR 2X Video Card GTX 950 2GD5T OC with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!www.newegg.com
- $425.00
rx570Оди во темата на Пане што продава и види сам. Не зборувам од памет.
ако мислите дека логистика и производство не се проблем, туку мајнерите, кажете зошто нема залихи на пс5, хбох и процесори? Најголем проблем што нема графички на маркет се сони со нивната конзола. тие и никој друг! Затоа лани имаше графички, а сега нема. Т.е од кога почна пс5 со производство на конзолите, во средина од прошлата година, тогаш почна залихата по продавници да се намалува а производството да стагнира.
Дај боже да си во право, со месеци чекам да го до-составам вториот риг, терам ма 4 графики ко парталко5 месеци. Нема да има пак многу нови на лагер, ама затоа јуни/јули ќе има половни графички за со лопата збирање.
Памтете само, за кога ќе преговарате цени тогаш. Поголемиот дел ќе се копани.
Нема везе. ПС5 и XBSX силиконот се праи во TSMC, кај што се праи и ризенот и АМД ГПУ. Нвидиа си се башка фирма.
Да, вероватно мајнерите не се главните кривци тука, логистика, yield, ковид, проблеми со произвотство на support силикон итн, ама си имаат уддел и тоа е факт.
Колку ГПУ-а имаш во моментов ти? По тоа што памтам шо си пишал во форумов, минимум 6 RTX, не? Само 2 3060ки купил брат ти за копање пред да излезат официјално од NVidia! Знаеш колку гејмери чекаат на таа 3060ка?
Нвидиа има проблем со набавување на гддр6, бидејќи никаде го нема.
Што има врска колку имам јас графички, а колку некој друг, трет? Освен 2 карти, сите ми се земени надвор од државава. И тоа по цени, кои тука членови што пекаат по графички никад не би ги платиле. Еве последно зедов 2060ки по скоро 500тини евра. Би дал некој тука 500 евра за таква карта? веднаш му ја продавам!
И најглавно, зошто сите мислите дека главна улога на графичката е гејминг?
Чисто едно сликиче за провокација.
Погледнете го атачментот 97685
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден