boksata
Gaining Experience
- 27 декември 2017
- 259
- 361
Значи поарно колата да ти се расипи него графичката.
Ако ти се расипИ графичката под гаранција најверојатно е дека ќе добиеш пари назад, т.е. пари со кои ќе можеш да си купиш пола графичка.Значи поарно колата да ти се расипи него графичката.
Јас копам и заради копачите е, јас лично сум крив (можи не колку некој други) за недостатокот на картиАма ич, ич, ич или литературно кажано, воопшто не ми е јасно зошто мора копачиве да се осеќаат како нападнато пошо нема картички па мора да ја бранат „својата“ страна и да објаснуваат демек „жими мајка не е ради нас“, ради Сони било, ради короната била, ради не знам што, лол.
Демек ќе им пропадне бизнисот ако признаат, хаха.
Абе да му цркни козата на скопјани...Јас копам и заради копачите е, јас лично сум крив (можи не колку некој други) за недостатокот на карти
Немаш гајле со 1660.. јас останав со radeon hd 7790...Јас само се молам да не ми цркне мојава 1660 Super пошто после ќе почнам да убивам. Ах какви планови имав за 3070 пред да снема графички, па па па...
@igor_igor Aj кажи тука јавно колку ги шитна твоите сафирки 580 8гб стари 3 години.Овие "луѓе" тука стварно одлепиле.
Xfx rx 570 8gb red eyed
Graficka RX 580 8gb
Бива ли до тоуку да не се свесни кај живееме. И со кој акл мислат дека некој будала ке купе RX 580 за 500 евра?![]()
На тебе ти е забрането да коментираш за графиќќи картици буразеру се дури не почнеш па да ги шиткаш по цени како шо ги шиткаше лани.@igor_igor Aj кажи тука јавно колку ги шитна твоите сафирки 580 8гб стари 3 години.
24k парче.@igor_igor Aj кажи тука јавно колку ги шитна твоите сафирки 580 8гб стари 3 години.
Ако короната излезе некому во пресрет, тоа се мајнерите и овие што градат згради.Погледнете го атачментот 97683
Него ако се деси некој голем крах, да неможе да се заменат крипто за вистински пари. Шу прајме?
Да го наречеме крипто светот виртуелен, имаш виртуелни пари сега за сега живот = путер. Професија мајнер држи вода. Ако утре колабрира цел систем, хипотетички отиде све у к***ц. Што би правел мајнерот во вистинскиов живот
Ние душманите ќе си дочекаме или графичка или конзола, шо да е ќе се најде нешто. Ама 2 миљарди копачи одеднаш да им секнат приходи - нова економска криза.
Горе доле точно, ПЛУС секоја криптовалута си е приказна сама за себе и си има примена во одреден сектор. Покрај поседување на криптовалути од индивидуалци, тие се користат и за многу проекти и комерцијални работи. 99% од сите биткоини дека ги држат многу мал број на луѓе, не верувам. Сепак се работи за вредност од $1,500,000,000. Самите крипто exchanges држат огормни залихи. Исто така имам прочитано дека 20% од сите bitcoins, се totally lost и немале никаков трансфер над 5 години.Ја колку шо разбирам крипто е комодити новоизмислен. Као некој вид лимитиран дигитален ресурс. Сам по себе нема вредност вредноста му ја диктира demand и hype. Ако цел свет го прифати ко некој вид нешто со вредност тогаш тие што го имаат може да го држат и со тоа уште да му расте вредноста. Иначе биткоин на пример не е неограничен. Има лимитиран број и коа ќе се докопаат сите толку - ќе постојат само тие што се во нечиви wallet-и и вредноста ќе им е колку шо ќе се тргуваат. Е сеа ако нема нешто побарувачка или опадне или пак ете излезе нема интерес или вештачки бил хајпот - цената може пак да падне. Така нешо сигурно не ги разбирам доволно работиве но во глобала суштината е дека луѓето му даваат вредност на биткојнот.
Една работа шо ја бев прочитал некаде е дека многу мал број на луѓе процентуално ги имале 99% од биткоините. Нешто као 1 милион луѓе шо значи 99.9999 проценти пд луѓето или немаат работа со биткоин или имаат мала сума. Мал клуб се ама вртат големи шпекулации и вредности. Затоа може да е балон ова пошо може тие шо имаат да прават се у своја моќ да го зголемат хајпот. Ама на крај ако нема ќар некој тогаш чуму.
Сеа за сеа едина корист е ко форма на инвестирање или штедење.
Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација
Ако 0.1% од корисниците се сопственици на 99% од сите биткоини што постојат, тоа се неколку илјади лица низ цел свет, и дури и тогаш биткоинот е екстремно децентрализиран споредено со било која фиат валута во светот.Една работа шо ја бев прочитал некаде е дека многу мал број на луѓе процентуално ги имале 99% од биткоините. Нешто као 1 милион луѓе шо значи 99.9999 проценти пд луѓето или немаат работа со биткоин или имаат мала сума. Мал клуб се ама вртат големи шпекулации и вредности. Затоа може да е балон ова пошо може тие шо имаат да прават се у своја моќ да го зголемат хајпот. Ама на крај ако нема ќар некој тогаш чуму.
Е сега еден проблем е што печатачите за пари се многу поеколошки, а копачите не се уопште, поготово не во Македонија.Само да ве прашам која е финтата со копањето коини.
Произведувате нешто што не се троши туку се тргува со него така?
Фактички ко да сте купил штампач за банконоти и штампате пари.
Некогаш ќе се засити пазарот со штампање/копање пари/биткоини?
Премногу субјекти се инволвирани во крипто валутите за тоа да се случи така лесно. Се додека има голем број на луѓе што шпекулираат со нивната вредност, вредноста ќе им остане. Кога бројот на тие луѓе значително ќе се намали, тогаш може цел систем да крахира и да стане неликвиден.Погледнете го атачментот 97683
Него ако се деси некој голем крах, да неможе да се заменат крипто за вистински пари. Шу прајме?
Да го наречеме крипто светот виртуелен, имаш виртуелни пари сега за сега живот = путер. Професија мајнер држи вода. Ако утре колабрира цел систем, хипотетички отиде све у к***ц. Што би правел мајнерот во вистинскиов живот
Ние душманите ќе си дочекаме или графичка или конзола, шо да е ќе се најде нешто. Ама 2 миљарди копачи одеднаш да им секнат приходи - нова економска криза.
Аха, епа шо не си отвориш ти печатница за фиат валути дома?Е сега еден проблем е што печатачите за пари се многу поеколошки, а копачите не се уопште, поготово не во Македонија.
Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација
Така е! Додека има овци ќе има и џемпери, т.е. криптопарите ќе постојат се додека има будали да купуваат криптопари.Се додека има голем број на луѓе што шпекулираат со нивната вредност, вредноста ќе им остане.
тогаш може цел систем да крахира и да стане неликвиден.
Ако ликвид е течно тогаш нелииквид ке биди замрзнато![]()
Неликвиден?