Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Согласно напишаното џабе и да успееш да ги контактираш. Нема шанси да ти го активираат акаунтот и тоа е тоа, си напишале сѐ фино лепо.
Него кажи за да знаат другите што дубари си праел, да не наседне и друг вака. Од чиста мира, од сѐ легално, и од сѐ ОК со клиенти и било која институција било каде, не затвараат акаунт тек така.

Sent from my TELEFON using Tapatalk
Сум го поврзал Paypal акаунтот со Payoneer USD, сум направил над 30 трансакции, повеќе од 4 месеци (според други форуми тоа не е недозволено), неколку преку Transfer Wise, и се друго најнормални приватни клиенти...
Никакви купувања, биткоини, чуда...
После ова, не ни сакам да го вратам акаунтот, ми требаат парите заглавени

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Сум го поврзал Paypal акаунтот со Payoneer USD

Ова тие ти го имаат кажано? Поврзано го имаш преку банковна сметка за повлекување колку што знам така? не треба тоа PayPal да се грижат што имаат дозволено? чудно..

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Сум го поврзал Paypal акаунтот со Payoneer USD, сум направил над 30 трансакции, повеќе од 4 месеци (според други форуми тоа не е недозволено), неколку преку Transfer Wise, и се друго најнормални приватни клиенти...
Никакви купувања, биткоини, чуда...
После ова, не ни сакам да го вратам акаунтот, ми требаат парите заглавени
Нешто има. Не дека тек така им текнало ај Стефан ќе го блокираме. Пејпал каков имаше, од која земја? Да не настанал тука проблемот. Да не им реагирале преку ПП, или да не виделе македонецов користи УСА Пејпал, или слично.... Пробај на Твитер.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да преку преку First Century Bank...

Единствена опција ти е Nassim Alkobi да ти пише/одговори на статусот, во моментов единствео тој може да помогне. Те молам извести не тука за целиот исход како би спасил други да не направат иста/слична грешка. Thanks.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Ова тие ти го имаат кажано? Поврзано го имаш преку банковна сметка за повлекување колку што знам така? не треба тоа PayPal да се грижат што имаат дозволено? чудно..
Нешто има. Не дека тек така им текнало ај Стефан ќе го блокираме. Пејпал каков имаше, од која земја? Да не настанал тука проблемот. Да не им реагирале преку ПП, или да не виделе македонецов користи УСА Пејпал, или слично.... Пробај на Твитер.

Paypal Usa

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Единствена опција ти е Nassim Alkobi да ти пише/одговори на статусот, во моментов единствео тој може да помогне. Те молам извести не тука за целиот исход како би спасил други да не направат иста/слична грешка. Thanks.
Некој од супорт? Ќе пишам како и да е...Фала на сите...

Тука лежи зајакот по мене. Пејпал УСА. Кај да е и тој ќе ти го блокираат.

Нека го блокираат, тоа е јасно дека кога тогаш ќе биде. Во моментов умот ми е само во парите....:///

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Јас користев долго време и сеуште користам Пејонир и Пејпал. Дури и на чат ми рекле дека е дозволено, ама не знам веќе тие што ми пишувале на чат колку знаеле или дали се променило нешто во последно време. Ќе наебам многу ако ми го блокираат и мене :D

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Јас користев долго време и сеуште користам Пејонир и Пејпал. Дури и на чат ми рекле дека е дозволено, ама не знам веќе тие што ми пишувале на чат колку знаеле или дали се променило нешто во последно време. Ќе наебам многу ако ми го блокираат и мене :D
Само не чекај како мене доларот да скокне, па тогаш да вадиш пари....:)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас колку што знам поврзување на e-wallets (еден од нив е и PayPal) е дозволено. Попрво PayPal би се побуниле што го врзува нивниот акаунт со фиктивна банка отколку Payoneer. Но веројатно од Payoneer кога виделе дека корисник од МК врзал PayPal од USA реагирале. И јас претпоставувам дека тука е проблемот.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
После 2 Септември тие ја сменија банката и нивните услови, дали имаше трансфер од пејпал, трансфервајз овие денови?
Да имав...

Јас колку што знам поврзување на e-wallets (еден од нив е и PayPal) е дозволено. Попрво PayPal би се побуниле што го врзува нивниот акаунт со фиктивна банка отколку Payoneer. Но веројатно од Payoneer кога виделе дека корисник од МК врзал PayPal од USA реагирале. И јас претпоставувам дека тука е проблемот.
Сабајлево ми пиша другар од Германија, дека и неговиот го блокирале. Тој сигурно не користи УСА Пејпал, најверојатно е некој глобален проблем

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Кажете некоја опција што функционира слично на Payoneer? Гледам нешто ми излегува постојано BLACKCATCARD, некој нешто повеќе за овој метод, или нешто слично да предложи?

Фала...

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Кажете некоја опција што функционира слично на Payoneer? Гледам нешто ми излегува постојано BLACKCATCARD, некој нешто повеќе за овој метод, или нешто слично да предложи?

Фала...

Paysera

Sent from my iPhone using Tapatalk

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Еве што ми пратија, не знам што му значи ова последново
Значи последниот пајмент кој си го добил е вратен назад кон испраќачот (баш прицни на линкот на бројчето види што излегува или дали излегува нешто)
пајонир знаат да зафркаваат со овие правилата и сл, мене ми се деси да ме блокираат на Global Payment Service без уопште да добијам пајмент и не ми образложуваа причина, се согласуваш со нивните правила и можат да те дупат колку сакат... имаше стотици како тебе што се жалеја по нетот дека парите му беа заглавени и не му ги вратија никогаш...

Фала...
Да таа функционира океј без проблем и нема заебанции ко со пајонир

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Не е повеќе дозволено, направија мислам измени и повеќе не е дозволено поврзување со e-wallets. Мене со Skrill ми беше поврзан.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Не е повеќе дозволено, направија мислам измени и повеќе не е дозволено поврзување со e-wallets. Мене со Skrill ми беше поврзан.
А дали Скрил со Пајонир би можел сеуште?

Paysera

Sent from my iPhone using Tapatalk
Paysera ne moze vo USA

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Креирам Payoneer account, бара податоци за банка, IBAN, SFIWT. Некоја "oпасност" доколку ги вметнам, а неизбежни се....?

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Креирам Payoneer account, бара податоци за банка, IBAN, SFIWT. Некоја "oпасност" доколку ги вметнам, а неизбежни се....?

Нема никаква опасност... можеш слободно можеш и да ја отсраниш подоцна банкарската сметка одкако ќе го креираш акаунтот. Како и да е кога ќе почниш да примаш пари ќе ти побара верификација да прикачил ID/Passport scan.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Нема никаква опасност... можеш слободно можеш и да ја отсраниш подоцна банкарската сметка одкако ќе го креираш акаунтот. Како и да е кога ќе почниш да примаш пари ќе ти побара верификација да прикачил ID/Passport scan.[/QUOTE
Фала друже

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Доколку имате добиено некоја ваква порака а ја игнорирате, после да не се чудите зошто ви ја блокирале картичката. Имате краен рок до 15-ти Ноември.

Recently, we informed you of the transfer of all Payoneer Prepaid Mastercard® cards from Wirecard to our own licensed issuer in Ireland, Payoneer Europe Limited. Following the successful completion of the transfer on September 2nd, we need some more information from you to comply with Irish laws and card issuance regulations.
After we approve your submitted information, we’ll be able to keep your card active as usual. If you cannot provide the information by November 15th to give us enough time to review it, we’ll be forced to close your card by the end of this year and redeem the funds that might be on your card to the corresponding currency balances in your Payoneer account. Add your information now to avoid interruptions to your card service.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Доколку имате добиено некоја ваква порака а ја игнорирате, после да не се чудите зошто ви ја блокирале картичката. Имате краен рок до 15-ти Ноември.

Recently, we informed you of the transfer of all Payoneer Prepaid Mastercard® cards from Wirecard to our own licensed issuer in Ireland, Payoneer Europe Limited. Following the successful completion of the transfer on September 2nd, we need some more information from you to comply with Irish laws and card issuance regulations.
After we approve your submitted information, we’ll be able to keep your card active as usual. If you cannot provide the information by November 15th to give us enough time to review it, we’ll be forced to close your card by the end of this year and redeem the funds that might be on your card to the corresponding currency balances in your Payoneer account. Add your information now to avoid interruptions to your card service.
After we approve your submitted information, we’ll be able to keep your card active as usual. If you cannot provide the information by October 15th to give us enough time to review it

кај мене вика до 15 Октомври најкасно да се поднесе.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
а бе каде да им најдам документ каде што е издаден не покасно од 3 или 12 месеци???
плус не ја користам за бизнис картицата туку како фриленсер или стокер, овие ептен забегале

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно