Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Праќаат емаил? Кај мене немаше опција да внесам бизнис, да не си помешал нешто...
не е кај сите, тоа е обично за нови корисници, за стари само упдејт за документ бара обично.

се надоврза предпоставувам дека погоре некој спомна дека и тоа му побарале. И да праќаат емаил ако треба нешто. Плус имате верификационене центар дел во линковите (во Помош ако не се лажам) на страната каде ви стои се што е побарано или се бара и статус дали е одобрено или не.

Јас планирам да наместам сметка од телефон (А1) едниствно нешто што е на мое име во комбинација со ЛК која е постара од 12 месеци за да се види јасно за кое лице се работи. Да многу payment сервиси бараат ваков вид на верификација...

Туку имам и друго прашање дали до сега некој имаш Income на новата сметка од CitiBank? Веќе неколку дена чекам payment нз дали е до клиентот или нешто со новава сметка од банка...
може да е многу фактори, ако платил со банка сметка тоа треба денови дур да се процесира, може му побарале на негова страна екстра верификација (неговата банка) ако е поглема сума (се случува и ова) па треба и он може да одобри нешто екстра.

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
Дали на некој му поминало верификација со банкарска сметка? И што приложивте?
Лична карта ме одбија, пратив на чатот извод од НЛБ онлајн, и тоа го одбија, сега чекам сметка од маж со венчаница да видам што ќе кажат. Друга опција немам :annoyed:

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Дали на некој му поминало верификација со банкарска сметка? И што приложивте?
Лична карта ме одбија, пратив на чатот извод од НЛБ онлајн, и тоа го одбија, сега чекам сметка од маж со венчаница да видам што ќе кажат. Друга опција немам :annoyed:
На live chat разговараше? И мене ќе ме одбијат...

Парите замрзнати се инаку?

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20

Да. Ги пратив сите документи што ги имам. Банката не помина, сега чекам сметка од маж и венчаница што ќе се случи.
Ако не, друга опција немам. Да вадам нова лична карта :annoyed:
Картичката мене ми функционира нормално. Денес не сум проверила, ама вчера беше ок.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

ништо не читате значи стварно :D едно пасусче во мејл/акоунт е се што треба .. не се замрзнати парите, до рокот, ако до рокот не се потврди ИД тогаш се смрзнува картицата, парите идат назад на пајонир баланс (може да се повлечат на сметка пример и тн) .. ова е само за картичките што се префрлаат на Ирска банка под пајонир.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Да. Ги пратив сите документи што ги имам. Банката не помина, сега чекам сметка од маж и венчаница што ќе се случи.
Ако не, друга опција немам. Да вадам нова лична карта :annoyed:
Картичката мене ми функционира нормално. Денес не сум проверила, ама вчера беше ок.
Успеав да направам нарачка на Алиекспрес.

Изгледа ќе се збогувам со Payoneer на некој период. Среќа од Апворк што може да се повлечат директно на сметка.

ништо не читате значи стварно :D едно пасусче во мејл/акоунт е се што треба .. не се замрзнати парите, до рокот, ако до рокот не се потврди ИД тогаш се смрзнува картицата, парите идат назад на пајонир баланс (може да се повлечат на сметка пример и тн) .. ова е само за картичките што се префрлаат на Ирска банка под пајонир.
Ти успеа да верификуваш?

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
а бе каде да им најдам документ каде што е издаден не покасно од 3 или 12 месеци???
плус не ја користам за бизнис картицата туку како фриленсер или стокер, овие ептен забегале

Таква е процедурата. Ова го прават бидејќи мењат издавач на карти, и сеа тој што им е во Ирска треба по нивна регулатива и затоа се овие документи т.е наново се.

Иначе за документ не покасно од 3 месеци можеш, сметка за телефон/струја/вода, извештај од банка (ако си на НЛБ можеш преку страната во PDF формат да го извадиш) и да им го пратиш, битно им е само да се гледаат твоите податоци.

Јас им пратив лична карта која што е издадена од 2016 и еве сабајле во 6 ми стигна порака дека се е во ред.

И не, парите не се замрзнати туку убаво пишува таму на крајот ако до тој и тој рок не поднесете документи дури тогаш ќе ви бидат замрзнати и ке го јадете стапот.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Таква е процедурата. Ова го прават бидејќи мењат издавач на карти, и сеа тој што им е во Ирска треба по нивна регулатива и затоа се овие документи т.е наново се.

Иначе за документ не покасно од 3 месеци можеш, сметка за телефон/струја/вода, извештај од банка (ако си на НЛБ можеш преку страната во PDF формат да го извадиш) и да им го пратиш, битно им е само да се гледаат твоите податоци.

Јас им пратив лична карта која што е издадена од 2016 и еве сабајле во 6 ми стигна порака дека се е во ред.

И не, парите не се замрзнати туку убаво пишува таму на крајот ако до тој и тој рок не поднесете документи дури тогаш ќе ви бидат замрзнати и ке го јадете стапот.
ќе го јадете стапот = ќе се изгуби картицата, парите назад на пајонир баланс

Успеав да направам нарачка на Алиекспрес.

Изгледа ќе се збогувам со Payoneer на некој период. Среќа од Апворк што може да се повлечат директно на сметка.

Ти успеа да верификуваш?
уште ми е under review

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20

Како ти помина?
Мене личната карта ми е 2017, не ми помина.
Од НЛБ онлајн пдф такоЏе не помина.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58

уште ми е under review
Јас вчера пратив лк (преку тел) но не ми стои under review. Туку пак ја има опцијата да прикачам фајлови.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

уште ми е under review

Хех сега гледам во ова Verification Center, јас во ноември 2019 сум им пуштил нешто Business Profile и Global Service Payment Questionnaire и уште стојат Under Review :D

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro
Ама ова не треба секој да го прави?

Секој еден треба да го прави заради тоа што мењат издавач на картички и сеа тој си бара документи за да биде се регуларно.

Како ти помина?
Мене личната карта ми е 2017, не ми помина.
Од НЛБ онлајн пдф такоЏе не помина.

Врска немам госпожа. Само ја сликав личната карта и ја пратив, гледав да се чита се убаво да не биде замачкано, и тоа е тоа.

5NWjOev.png

Иначе би требало да ти дадат образложение зошто ти се одбиени. Или преку лајв чатот прашај ги зошто ти се одбиени документите. Обично кога праќаш извештај од банка праќај го тој каде што имаш нешто плаќано дали во маркет или било што (од овој месец или претходниот).

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Хех сега гледам во ова Verification Center, јас во ноември 2019 сум им пуштил нешто Business Profile и Global Service Payment Questionnaire и уште стојат Under Review :D
исто од 2017 уште се тие и кај мене исто хаха

Јас вчера пратив лк (преку тел) но не ми стои under review. Туку пак ја има опцијата да прикачам фајлови.
а ти стои ко одбиено? јас немам веќе опција за прикачување пошто оваа не е сеуште одобрена/одбиена.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Тоа е заради што не си примил payment преку Global Service Payment и воедно немало потреба да ги прегледаат

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Каде тоа читате дека не треба лична карта постара од 12 месеци? Јас мојата што е стара 10 години и истекува за две недели ја закачив и помина.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Тоа е заради што не си примил payment преку Global Service Payment и воедно немало потреба да ги прегледаат
јас имам и одобрено ми е .. ги има тие статуси дека глобал е аппровед и сл. Последно сами ми одобрија и CAD и уште некој (не ми текиња) за локални плаќања од тие региони.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro

Нема врска ова. Јас на секои 2 недели примам преку global payment service и сум доставувал документи што ми побарале, иако сеуште стои under review од 2018 се си е нормално и без проблем. Ги прашав зошто е така но не ми кажаа конкретен одговор само дека се е во ред.

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
Секој еден треба да го прави заради тоа што мењат издавач на картички и сеа тој си бара документи за да биде се регуларно.

Врска немам госпожа. Само ја сликав личната карта и ја пратив, гледав да се чита се убаво да не биде замачкано, и тоа е тоа.

5NWjOev.png

Иначе би требало да ти дадат образложение зошто ти се одбиени. Или преку лајв чатот прашај ги зошто ти се одбиени документите. Обично кога праќаш извештај од банка праќај го тој каде што имаш нешто плаќано дали во маркет или било што (од овој месец или претходниот).
Значи господе боже се!!! Мене ме одбија оти требало да бидат понови документите. Така ми кажаа на чатот. Сметката од НЛБ не знам зошто ја одбија. Трансакции немам со години таму.
Чекам да видам со сметките од маж ми што ќе биде. Ако не, пак ќе ги барам. Или нова лична карта да вадам! :mad:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Не знам дали е секој, мене ми немаат ништо побарано сеуште, последно лична карта сум им дал септември 2018, може затоа. А можда и покасно ќе ми дојде редот.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
исто од 2017 уште се тие и кај мене исто хаха

а ти стои ко одбиено? јас немам веќе опција за прикачување пошто оваа не е сеуште одобрена/одбиена.
И кај мене е under review. Јас цело време кликав директно на известувањето. Затоа имало опција пак да прикачам.

Мене и кога го креирав профилот ми правеа проблем за адресата. Пред 4 години. Едвај ги убедив да ми пратат картичка.

Лк ми е од 2018, и сметам дека е подобро да не им пишуваме на chat support. Барем не засега. Можеби ќе ни погледаат низ прсти.

Сметката од НЛБ не знам зошто ја одбија. Трансакции немам со години таму.
Можеби дека немаш трансакции. Јас имам.

Не знам дали е секој, мене ми немаат ништо побарано сеуште, последно лична карта сум им дал септември 2018, може затоа. А можда и покасно ќе ми дојде редот.
И јас во септември 2018. Но сепак ми побараа.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
им пратив сметка од неотел и уште е Under review, него со Provide Business Details и Line of business verification што да правам, да ги пополнувам бидејки ми седат непополнети

Атачменти

• pejner.jpg
    pejner.jpg
    53,5 KB · Прегледи: 39

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.113
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
@causevd два мејла добив во врска со промената и во ни еден нема такво барање. Отидов и на FAQ кај нив и пишува дека не треба ништо да се прави во врска со промената. Можеби зависи од тоа како си ја земал првиот пат...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно