Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
И како ова се прави, со кредитна?
ќе си пуштиш payment request и ќе си го платиш .. незнам дал пазат ама ваљда е пожелно да не е на твое име (да не биде апла дека сам си плаќаш). Не сум правел вака ама тоа би бил начинот како да си платиш ..

И

Избришан член 5469

Гостин
Мислам дека треба тие 30 долари да бидат од funding source, заработени од клиент, а не префрлени од физичко лице.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Не ми е јасна која ти е потребата да ја имаш картичката ако немаш пари?
Тоа е така направено за еден куп корисници само што ќе се регистрираат на платформата оти така им текнало да не порачуваат картички безвезе за џабе...

Кога ќе добиеш прилив на средства фино лепо ќе си ја порачаш... за ~ месец дека ќе ја имаш, доколку кога ќе ги добиеш парите итно сакаш да ги извадиш тогаш ти можеш да му ги пратиш парите на некој што веќе има картичка од твој Payoneer account на негов и да ги извадите веднаш од неговата картичка...

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Ќе почекам некој ден да видам дали ќе биде.

Убаво бев напишал пред некој ден да ми објасни некој како оди процедурата ама изгледа на никој не му се објаснуваше. :))

Што се ќе се изначита човек. Наместо да чекаш некој да ти објасни, ваљда знаеш англиски, отвори страната, прочитај што е како е, ќе ти биде јасно ко ден.

Ти пак добар си, некој кога ќе пише како да си уплатам пари од банка на картичка и да си ја користам за плаќање, како тренд да стана Пејонир да имаш, а не како да има потреба.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.114
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Што се ќе се изначита човек. Наместо да чекаш некој да ти објасни, ваљда знаеш англиски, отвори страната, прочитај што е како е, ќе ти биде јасно ко ден.

Ти пак добар си, некој кога ќе пише како да си уплатам пари од банка на картичка и да си ја користам за плаќање, како тренд да стана Пејонир да имаш, а не како да има потреба.
Откако разбраа дека е гага картичката 100 души ме прашаа да изваделе, а со странство освен одмор во грчка друга врска немаат никаква. Муабетот е - а бе планирам нешто да почнам онлајн па да ја имам за секој случај. Божем се работи за генијалци барани од меѓународните работодавачи и кои веднаш ќе почнат да заработуваат илјадници $$$. Јас три месеци истражував, три месеци едвај по 30-40 евра имав пред да се стабилизира приходот до некаде и дури тогаш земав картица (т.е. не ни знаев туку ми ја понудија од Fiverr пошто сум заработил $50).

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.114
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
@Stefan_1992 па некој прекршок си направил, свесно или несвесно.. Од кај примаше пари?

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
@Stefan_1992 па некој прекршок си направил, свесно или несвесно.. Од кај примаше пари?
Од каде ли не...
Најмногу се сомневам на Paypal (успеав да поврзам некако), но беа сигурно над 20 трансакции во изминативе 4 месеци...Никакво предупредување, ништо...
Пишав на Payoneer, нема одговор

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Од тоа што знам, би требало да ти дозволат да си ги потрошиш парите, нови пари нема да можеш да примиш.

Не можев да најдам понови Terms & Conditions, ама во овие од 2013-та пишува дека ако ти го суспендираат акаунтот парите ти пропаѓаат. Таа порака ја добил затоа што акаунтот му е затворен и картичката му е неактивна, па последната исплата не поминала и сервисот му пратил таква default порака за неуспешна исплата.

6. Suspension or Termination In addition to all other remedies contained herein and in the terms and conditions of your Payoneer Account, We may suspend the US Payment Service and access to your Payoneer Account , including access to the funds in your Payoneer Account , if you (a) have violated the terms of the US Payment Service agreement, (b) have provided any false, incomplete, inaccurate, or misleading information, (c) engaged in fraudulent or illegal conduct, (d) there is a reasonable suspicion of fraudulent or criminal activity, or (e)if We are required to do so under any applicable law or regulation, or at the direction of any regulatory, law enforcement or other competent authority.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Не можев да најдам понови Terms & Conditions, ама во овие од 2013-та пишува дека ако ти го суспендираат акаунтот парите ти пропаѓаат. Таа порака ја добил затоа што акаунтот му е затворен и картичката му е неактивна, па последната исплата не поминала и сервисот му пратил таква default порака за неуспешна исплата.

6. Suspension or Termination In addition to all other remedies contained herein and in the terms and conditions of your Payoneer Account, We may suspend the US Payment Service and access to your Payoneer Account , including access to the funds in your Payoneer Account , if you (a) have violated the terms of the US Payment Service agreement, (b) have provided any false, incomplete, inaccurate, or misleading information, (c) engaged in fraudulent or illegal conduct, (d) there is a reasonable suspicion of fraudulent or criminal activity, or (e)if We are required to do so under any applicable law or regulation, or at the direction of any regulatory, law enforcement or other competent authority.
Не знам што да правам, тешко и во контакт се стапува со нив. Чатот им функционира само кога ќе се логираш, а јас не можам...

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Не знам што да правам, тешко и во контакт се стапува со нив. Чатот им функционира само кога ќе се логираш, а јас не можам...

Едно време можеше преку скајп да им ѕвониш на телефонот, бесплатно. Пробај со тоа

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Дечки
Ми го блокираја акаунтот...Не знам што е работава, ќе пробам да ги контактирам...Погледнете го атачментот 90694
Согласно напишаното џабе и да успееш да ги контактираш. Нема шанси да ти го активираат акаунтот и тоа е тоа, си напишале сѐ фино лепо.
Него кажи за да знаат другите што дубари си праел, да не наседне и друг вака. Од чиста мира, од сѐ легално, и од сѐ ОК со клиенти и било која институција било каде, не затвараат акаунт тек така.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно