Мислам дека @toshex имаше нарачувано од Visionstudio да му донесат некои што носат ствари од Икеа во МК...
Одамна беше тоа (пред 2-3 години) и следно коа ги прашував за нарачка од некоја друга продавница годинава неќеа да ми направат услуга.
Мислам дека @toshex имаше нарачувано од Visionstudio да му донесат некои што носат ствари од Икеа во МК...
Би одела до Шведска за монитор? xD
Би ризикувал да бев на буџет, ама бидејќи го вреднувам мониторот за најважен дел од системот и присобрав некој денар, планирам да земам LG панел. НО, зачуден сум од цената и зошто им е толку ниска. Треба да проверам кој им ги прави панелите.
Одамна беше тоа (пред 2-3 години) и следно коа ги прашував за нарачка од некоја друга продавница годинава неќеа да ми направат услуга.
има во нептун дури 3Од ComputerUniverse ќе купувам монитор за себе и споредував цени. Ми излегоја два нов јапонски бренд монитори коишто на хартина се доста добри а имаат доста ниски цени за тие особини. На интернет читав, луѓе кажуваат на некој му се годеле на некој не, ама ако би бил со ограничен буџет, би ризикувал.
https://iiyama.com/gl_en/compare
https://www.computeruniverse.net/en/c/computer-office/monitors-2?sortBy=Prod-ComputerUniverse_price_asc&range[facets.Bilddiagonale.valuesDisplayOrder]=148:150&range[facets.MaximaleRefresh-Rate.valuesDisplayOrder]=7:&refinementList[facets.Aufl%c3%b6sung.values][0]=3440 x 1440
За карактеристиките што ги нудат, 34 Ultrawide, VRR Tech, 1440p, 144Hz, РЕКЛАМИРАН response rate 1ms, едниот IPS другиот VA, едниот 467 евра другиот 499 евра, сметам дека се многу добар облог. Следниот IPS панел со овие карактеристики е постар модел од LG UltraGear по цена од 767 евра.
Jaс лично ќе одам на безбедно со проверен бренд, но за некој што е на ограничен буџет можеби е добра идеја. Секако онлајн има доста рецензии може да се прочита.
Во миродопски услови одам и за помалку од монитор од соништата, бар 2 пати годишноБи одела до Шведска за монитор? xD
Маша=ПашаВо миродопски услови одам и за помалку од монитор од соништата, бар 2 пати годишно![]()
Да ги прашам членовите што купиле IPS 144 Hz за ~200 евра, каква е униформираноста на овие монитори со backlight bleed? Ретко е да се најде добро парче со минимален backlight bleed кај поскапите монитори, па затоа и ме интересира во овој ценовен ранг како се одвиваат работите. Дополнително да разјаснам, не се изразувам за IPS glow, тоа е типичен феномен кај IPS панелите, еве појаснување.
Дополнително, видете што се дешаваше во оваа серија пред неколку години, на прилично доста скап монитор.
Одличен дил, Samsung 1TB 860 QVO SATA III 2.5" Internal SSD
Со се шипинг е точно €87.81, за споредба во анхоч е €113, на кој ми треба нека лапа.
ГО праќаат по dhl saver и ти стига преку пошта. А се што стигнало преку пошта од кај нив не ме царинеле. Царинат само они лоповине dhl express.Како е ова со царини, ддв и чуда?
Само 18% ддв се плаќа колку шо се сеќавамКако е ова со царини, ддв и чуда?
Ништо друже не плаќаш. ТИ стигна пакет на домашна адреса, потпишуваш и си го зимаш.Само 18% ддв се плаќа колку шо се сеќавам
Ништо друже не плаќаш. ТИ стигна пакет на домашна адреса, потпишуваш и си го зимаш.
Имам порачано и стигнато без никакви трошоци.
Нема шанса да не платиш ништо освен ако ти се има посреќено на царина. За ССД специфично мислам 18% ДДВ беше. Досега неколку пати имам нарачано и ми ги имаа царинето сите пратки.Ништо друже не плаќаш. ТИ стигна пакет на домашна адреса, потпишуваш и си го зимаш.
Имам порачано и стигнато без никакви трошоци.
Нема шанса да не платиш ништо освен ако ти се има посреќено на царина. За ССД специфично мислам 18% ДДВ беше. Досега неколку пати имам нарачано и ми ги имаа царинето сите пратки.
Нема шанса да не платиш ништо освен ако ти се има посреќено на царина. За ССД специфично мислам 18% ДДВ беше. Досега неколку пати имам нарачано и ми ги имаа царинето сите пратки.
Кога променија? SSD беше 18 како меморија се водеше.5% е за дискови нема царина само ддв
Флеш меморија не пишува тука никаде, а тоа е она што бараме.
5% е ддв на SSD.Флеш меморија не пишува тука никаде, а тоа е она што бараме.
директ на поштарот или на шалтер на пошта со обична пошта немаш заебанции ко со курирскитеА добро тие 5 или 18 сеедно, кај се плаќаат? у стил доплаќам во пошта или треба да одам по институции.
Не сум плаќал до сега пратки со даноци и царини..
да ама лошо го кажуваш, ко дека никад не плаќаш, а не дека е твое искуство и дека е уствари како ти се погоди денот кога поминува низ царина ..Не навлегувам поради која причина не царинеле, битно не царинеле, и го споделувам тоа со вас.
убаво го кажувам. До сега пратките што ми стигнале од bhphotovideo преку dhl saver не ми биле наплатувани на пошта (6-7 на број) а биле со најразлични прозиводи. Што не е случај со dhl express каде што дерат.да ама лошо го кажуваш, ко дека никад не плаќаш, а не дека е твое искуство и дека е уствари како ти се погоди денот кога поминува низ царина