Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Многу лошо искуство со СЕТек

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Каков позитивен коментар сакаш ти бе? За цениве кај нас за ИТ опрема што се релативно високи? Идам, купувам, давам пари, добивам услуга. Што има тука да се фали? Се фали во случаи кога ќе ти речат „2 месеци се поминати од гаранцијата но ние ќе го сервисираме уредот бесплатно“. Се фали кога ќе речат „ќе ви го доставиме уредот внатре во домот, ќе го наместиме и видиме дали функционира како што треба“.
Знаеш кога се случуваат овие работи за просечниот купувач?

Точно.

Кога си ја завршиле работата за која си платил нема потреба за пофалби. За тоа плата зимаат, за тоа ти како потрошувач оставаш пари.

Мене никој фала не ми кажа што сменив напојување на колега вчера, тоа ми е работа. Ама да не го сменев ќе имаше поплаки како му „ора“ компјутерот.

Проблемот е кога не се завршува работата.

r00t.so

read-only
9 јуни 2019
1
0
Мене ми дадоа користена i9ка со траги од сокет, што поише да очекувам од нив..

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772

Ако си купил од тие што се "на рефус" можно е да се десило тоа. Ако си купил од тие што се за retail, имаш пломба на самата опаковка и ќе знаеш дали е отваран или не.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Друга причина поради која веќе не го посетувам сајтот на Сетек е и ова:

„Регуларна достава - над 15км до 50км максимум оддалеченост од салонот од каде се испорачува – 500 ден.”

За 500 денари до 50км треба веднаш по такси да ја испратат и да ја добијам нарачката за 1 саат или не важи. Тапа се.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Друга причина поради која веќе не го посетувам сајтот на Сетек е и ова:

„Регуларна достава - над 15км до 50км максимум оддалеченост од салонот од каде се испорачува – 500 ден.”

За 500 денари до 50км треба веднаш по такси да ја испратат и да ја добијам нарачката за 1 саат или не важи. Тапа се.

Истиот дел преку ДД Сторе (земен од сетек од магацин) ќе го добиеш со бесплатна достава (или барем така беше пред ковид).

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11

Нареден пат можеш да потенцираш дека сакаш неотпакуван производ.

Двапати имам купувано годинава и им кажав дека сакам неотпакуван производ, не од тие на излог. Не ми направија проблем. Пред мене ги отворија.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Двапати имам купувано годинава и им кажав дека сакам неотпакуван производ, не од тие на излог. Не ми направија проблем. Пред мене ги отворија.
Доколку Сетек не нагласат дека ти го даваат продуктот од излог, тогаш они се криви според мене. Сепак, отворен продукт би требало да понудат само доколку немаат на залиха неотворени и апсолутно мора да назначат дека е отворен, па и да дадат некој попуст можеби.

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11
Доколку Сетек не нагласат дека ти го даваат продуктот од излог, тогаш они се криви според мене. Сепак, отворен продукт би требало да понудат само доколку немаат на залиха неотворени и апсолутно мора да назначат дека е отворен, па и да дадат некој попуст можеби.

Па првиот пат мислам дека ми спомнаа дека е отворен, а вториот пат видов и кажав.

Сега идеално е да ти кажат од Сетек или од која и да е продавница дека отворен производ сакаат да ти продадат, ама ако не кажуваат ние ќе си бараме :)

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Па првиот пат мислам дека ми спомнаа дека е отворен, а вториот пат видов и кажав.

Сега идеално е да ти кажат од Сетек или од која и да е продавница дека отворен производ сакаат да ти продадат, ама ако не кажуваат ние ќе си бараме :)

Јас што сум купувал се било затворено, освен лаптоп кој го земав отворен со мало козметично оштетување за кое си исценкав 10000 денари попуст без никакви пријатели/познаници во Сетек.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Јас што сум купувал се било затворено, освен лаптоп кој го земав отворен со мало козметично оштетување за кое си исценкав 10000 денари попуст без никакви пријатели/познаници во Сетек.
Бравос за тебе. Од утре сите те пракаме да се ценкаш за нас.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Ете го тој профил на луѓе, ако не плукаш со нас не чиниш.
Кој те плукна? Само те пофалив и преложив чим си ценкар од 1ва класа и за нас( ако не ти е проблем ) да ни набавиш нешто добро за ниска цена.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772

Нема потреба од никакво ценкање. Во Сетек за такви производи се многу флексибили, исто и за прозводи што се од излог. Им спомнуваш тоа, им кажуваш дека за таков производ е потребно рабат и доволно е.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Нема потреба од никакво ценкање. Во Сетек за такви производи се многу флексибили, исто и за прозводи што се од излог. Им спомнуваш тоа, им кажуваш дека за таков производ е потребно рабат и доволно е.
Дој на чекичите у Штип тоа и го кажи. Ќе ти кажат ја ти го Нептун там оди купи си.

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Strange, како што читам, надвор од Скопје Сет стварно се тешки пациенти.
Два пати купувам телевизори од сетец само ради тоа шо избранио модел го немаше на лаѓар во нептун и техномаркет и двата односо на чекичите беше на раб да се премислам.
Мораше да и покажам дека носам кеш и намеравам да купам. Али овај пат (со Самсунго пред 3 месеца стварно ќе остане последно купување од там).

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Меѓудругото, зошто не би работела пазарна инспекција?
Братче, ти нели гледаш што се случува? Јавниот сектор само оди надолу, станува се по бескорисен. Ода е последната влада на Македонија. После ова нема да биде истата држава.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Братче, ти нели гледаш што се случува? Јавниот сектор само оди надолу, станува се по бескорисен. Ода е последната влада на Македонија. После ова нема да биде истата држава.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Држава на ботови.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд

Значи така требало у сетец, да им кажеш то јест да им нагласеш дека дека САААКАААШ НЕЕЕОТПАКУВААААН ПРОООИЗВОООД!

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Значи така требало у сетец, да им кажеш то јест да им нагласеш дека дека САААКАААШ НЕЕЕОТПАКУВААААН ПРОООИЗВОООД!

Demo производи се добра зделка, посебно ако се функционални.

@Joco Ilievski - да ја прогласиш и оваа тема за умрено?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Demo производи се добра зделка, посебно ако се функционални.
Демо произдводи се една работа, шиткање отпакувани се друга ствар.
Пред 6-7 год коа го купив првио LCD TV Hitachi неколку пати го гледав у сетек, дури и го ставија USB-to два пати шо го носев да ги видам видеата како изгледаат (мада нерадо го направија тоа), коа кажав дека ќе го земам Хитачито чекичот зема да го пакува тв-то кој беше внатре изложен шо го пробував и коа го прашав немате ли спакуван, он ми рече дека моментално у продавница нема, ако сакам таков така утре ке донеле од магацин.
Гледајки дека ги пазат тевеата, дека орле зорле пуштија усби затоа свесно се нафатив да го земам тај комад. Веќе беше почнато светско или европско првенство футбал и сакав да гледам на нов ТВ и сафра ме фаќаше веке од разгледување. Тоа ми беше мислам едно од првите купувања у сетец и уште од старт вработените се покажаа како тешки чекичи.
Иначе поентата беше да потврдам и јас дека гледаат да ти убацат отпакуван производ.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Кој те плукна? Само те пофалив и преложив чим си ценкар од 1ва класа и за нас( ако не ти е проблем ) да ни набавиш нешто добро за ниска цена.

Се извинувам дколку лошо го сфатив постот, тонот ми беше циничен, но ете се случува и тоа да не сфатам некој добро.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно