Pane24
GpuHardware
PCI EXPRES TO 2PCIЌе почекам да видам дали ќе се појави плоча со PCI слот кај нас. Имам антика ASUS XONAR ESSENCE ST која сакам да си ја задржам и да ја боцнам во оваа нова конфигурација.
PCI EXPRES TO 2PCIЌе почекам да видам дали ќе се појави плоча со PCI слот кај нас. Имам антика ASUS XONAR ESSENCE ST која сакам да си ја задржам и да ја боцнам во оваа нова конфигурација.
А мислиш дека на новите Интел H/B/Z4xxплочи (со фамозните 3ФПС ±) нема да има проблем со неговата Essence ST на PCI.@gokica јас користам долго време Asus Xonar STX , да речам дека моментално без проблем цел ПЦ би го продал , само без неа не можам , некако се " навлеков на неа " . Последно сите матични кога ги купував гледав да се Z серија (генерациски како доаѓаа) , и оваа моментално е Z270-ka , само затоа што кај малите мини плочи звучната мораше да лежи одма над или под графиката и има дополнително ненормално греење на звучната . Сега за твојот проблем за Интел или АМД платформа , се сетив дека некаде по форуми пред година или две прочитав конкретно мојата STX нема шанси да работи на то АМД-то . Од мене совет види убаво дали и ASUS ST ќе биди компактабилна со АМД МБ-ЦПУ ( 3 FPS повеќе !!!). И повеќе не должам оти има АМД рајзен-фанови да не навредам некого .
@gokica јас користам долго време Asus Xonar STX , да речам дека моментално без проблем цел ПЦ би го продал , само без неа не можам , некако се " навлеков на неа " . Последно сите матични кога ги купував гледав да се Z серија (генерациски како доаѓаа) , и оваа моментално е Z270-ka , само затоа што кај малите мини плочи звучната мораше да лежи одма над или под графиката и има дополнително ненормално греење на звучната . Сега за твојот проблем за Интел или АМД платформа , се сетив дека некаде по форуми пред година или две прочитав конкретно мојата STX нема шанси да работи на то АМД-то . Од мене совет види убаво дали и ASUS ST ќе биди компактабилна со АМД МБ-ЦПУ ( 3 FPS повеќе !!!). И повеќе не должам оти има АМД рајзен-фанови да не навредам некого .
Ти благодарам за информацијата. Не го следам хардверот на ова поле. Но се сеќавам дека имаше некои проблеми кај рајзен со РАМ компатибилност. Ваљда сега нема. Имам сретнато и уште некоја зврчка, но не се сеќавам што. И баш од таа причина ги гледам Интел. Немам време да се бавам со било каков траблшутинг.
Инаку не сум фанбој. Бев презадоволен од Атлон и Феном 2. И би купил АМД но да бидам сигурен дека се што треба е да поставам процесор, навртам кулер и брцнам плочка РАМ.
Не ми се нарачува од нет со сите проблеми кај поштиве. Инаку STX ќе ми ги реши проблемите. Но сигурен сум дека ќе се најде плоча со PCI наскоро. Не ми се брза. I7 2600K сеуште добро служи.
Му зврцнав на човеков и треба да го земам. Штом го земам и најдам време да го пробам ќе пишам што и како.
Погледнете го атачментот 89894
Тоа од огласот не е стартеч, но покрај тоа што е мутна сликата чипот ќе да е истиот ко на стартеч.Спореди го логото.
Погледнете го атачментот 89895
Тој последниот што ти го пуштив од али е со асмедиа чип.
Така да ако не ти се чека али и ти се експериментира, бар договори се да му го вратиш ако не бива, да не фрлаш џабе пари.
Едит:
Еве и искуства со ам4 платформа ако ти се чита.
Еве ти ги уште еднаш - Овде со потврда во фидбек дека работи со ST, и овде на изглед истото, малку поефтино и без потврда во фидбек. Ако најдеш поефтино сподели, пошто најверојатно и јас ќе треба да зимам вакво во догледно време.Многу корисно инфо. Ти благодарам.
Баш да видам што се случува со адаптерот. Можда човеков видел ваква мака па сака да си ги врати парите.
Edit: да дефинитивно ова не е картица со Асмедиа чип. Баш изгледа како стартек. Да му откажам дур е време. Ти благодарам.
АМ4 платформа, по оваа информација дефинитивно отпаѓа од игра. Едноставно немам време да се бавам со анализа што од хардверот кој го имам ќе биде компатибилен или да пазам што да купам и што ќе одговара.
Еве ти ги уште еднаш - Овде со потврда во фидбек дека работи со ST, и овде на изглед истото, малку поефтино и без потврда во фидбек. Ако најдеш поефтино сподели, пошто најверојатно и јас ќе треба да зимам вакво во догледно време.
Едит:
Те го, $16.99 на мобилна апликација, уште едно пиво+ ќе имаш за пиење. Можеш и да искликаш на Coupon palls во апликацијата, ќе фатиш валда некој додатни 1-2$ купон.
Како тргнавме, ќе треба да ни платат на крај![]()
Уживај па ти, и мене ми треба нели. Таман го освежив материјалот на темава.Другар, се намачи со толку многу информации. Ти благодарам и мака ми е да ти кажам дека сепак не ми се нарачува од Али. Пратки доцнат со месеци. Не се големи пари ама додека да стигне јас најверојатно ќе имам нова матична или пак STX.
Но ме спаси да не се зезам со стартекот. Ќе се натегавме со човекот работи - не работи па ќе се губеше и време и нерви.
Уште еднаш благодарам.
Можност за надоградување/надоградливост, за ова бар иаме зборовиЗа плочава, рачунај и upgradability како битна поента
Можност за надоградување/надоградливост, за ова бар иаме зборови![]()
Темата од дали вреде i5-10400f се претвори у апгрејдабилити за некоја плоча!
Немам време да пробам сега. Се надевам наскоро па ќе пишам.
А шо, мора додатно напојување преку Молекс конекторот за да работи?
Ај кога ќе пробаш те молам извести.
Независно дури и да се разработи, ваквиот метод е добар само ако имаш мини ATX плоча.
Прашав бидејќи очекувам да ми стигни сличен адаптер, исто со Asmedia 1083 чип, само поинаква изведба, па се надевам ќе можам да го изведам и на ATX плоча стандардна, доколку ги собира адаптерот со звучната уштекани во ширина на кучиштето.
Ќе поврзам Creative SB X-Fi XtremeMusic звучна картица и само сакам да проработи, за перфектно налегнување во бракетот не ни очекувам, знам дека ќе има заебанции па после тоа и импровизации.
Чудно зошто не сака да проработи кај тебе, овие адаптери е наведено дека се Plug and play, немаат драјвер. Мислам дека ќе ќиниса ако пробаш чисто на PCI-E X1 слотот?
Кај тие шо не работи или работи но со многу тивок звук, гледам прават -12V мод на адаптерот, долемуваат жичка со -12V од напојувањето тука:
Погледнете го атачментот 91367
На крајот, доколку не проработи кај тебе најверојатно ќе треба да го направиш ова.
Знам, кој ќе се бафта сеа... Фискултура малце, тоа е.
Уште боље ThreadRipper 3990X.подобро ryzen 5 3600 одколку i5 10400F и една матична шо ќе поддржва AMD5000series за late upgrade
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден