Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Барам сервисер на ПЦ кој доаѓа дома

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Прашање на време беше кога ќе искочат работиве на виделина.
Мислам зарем навистина не ви дојдоа чудни забегувањата од типот „дајте ССД, хардот ми е спор“ (и дајте поголем ссд, тој од 60гб е мал) небаре за офис работа требаат ссд перформанси, перформанс кулер небаре тој Core2 процесорот ќе се оверклокува како за рендер или други калкулации... Не знам само како некоја 1080р графичка карта не влезе во муабетот за потребштини за студирање.

Имам такви познаници, не зимаат да работат нормална секојдневна работа пошто „они за повеќе биле предодредени“ а во меѓувреме се влечат на пензии од родители. На времето за еден таков дури организирав РС да му склопиме со другарите за учење на 3д и видео едитиниг, дури и во фирма беше однесен да учи занает, на жалост ништо не бидна од тоа. На крај излегува дека некој што има волја и е кадарен да научи и да работи нешто, ќе го направи тоа макар и во најлошите услови, а после потребната опрема сама ќе дојде кај него (ќе ја заработи, или што и да е). Но ова е општество каде уште од мали ноги се учат дека им следува нешто без работа, дека се некој секогаш ќе им помага, дека не мора самите да застанат на свои ноги и да си ги заработуваат парите за секојдневните потреби.

Сетете се на приказната за сиромашниот, дадете му риба и сте му помогнале еднаш - но научете го да фаќа риби и сте му помогнале за цел живот. Во случајов цел живот да му давате риби, нема да му помогнете колку што ќе му помогнат дечкиве што му нудат работа. Мислам ако сака да работи, а како што стојат работиве... :-/

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@DaVoRkNe мојата работа не дека се жалам од неа него едноставно на снег на дожд се качуваш влечеш по бандери кабли оптички за некој исфрустриран корисник кој мисли дека е ГОСПОД..влагаш кај некој дома маста ти ја вади нејќел кабел да му се гледало му кажале вака му кажале така тука ти е психичката болест, потоа идеш кај корисник некој што купил тазе стан му поебале цела инсталација го лажеле тие што му граделе му ебале мамата на нов стан пак му се гледааат кабли насекаде он на тебе ти се истура....значи физичка работа да крева да товари на едно исто место и на лента јебеш га тоа е ама не е како мене по цело време на терен на нозе да носи хилти кабли скали да се расправа со луге по цел ден па ако не чини УТРЕ ПАК се враќаш кај тој будалата бидејќи дошла жена му ги облекла панталоните се му искорнала му рекла да не ги гледа кабливе иначе ќе се разведе од него......и ред други филмови...ова го кажувам дека секоја работа е тешка ама на крај на месец ако парите ти се на сметка редовно не треба да се жалиш.Па одговорноста за колата со колегата па алатот кој го носиш сплајсери хилти кабли рутери ресивери се тоа од џеб ти иде ако ти снема нешто и што е најважно 10то дупло ти го наплаќа иако пола од опремата им е набавена од алиекспрес или ebay.Ама да не зборам многу јас лично вакви луге не ги жалам каде што работа им се нуди одма некој да му помогне да работи и некој да се жали МАЖ јас вака јас така јебеш га кај некој животот е МЕД И МЛЕКО кај некој животот си срка од теглата цел живот и никако да се испразни стално му е слатко, ама кај некој почнува од нула и станува посилен и посилен и постамостоен и така ќе свати дека животот не е како што си го замислил.Во ова што го пишувам си се пронаѓам и себеси така да ако мислите дека нешто лошо сум напишал слободно админ нека избрише.

IT_man

read-only
18 мај 2018
27
47
Ви благодарам, ако мислите дека сум ве злоупотребил во мојата ретко тешко ситуација.

Јас и мајка ми прво не баравме донација и мајка ми дури не сакаше да прими ниту денар!
А вие и велевте да не биде поносна и да ја прими помошта.
Мојата мајка не може да де излечи за еден месец.

Вие бевте тие што неизмерно сакавте да помогнете.

Но вие сега ми префрлувате јавно за се што сте ми помогнале!

Ви благодарам што ми нудите работа,кога ќе дојде време јас ќе бидам на моето соодветно работно место и со отворени раце ќе ви вратам со бесповратна донација и човечност,само за доброто на сите.

Само едно знам од мојата мајка,дека нешто што ќе се даде од душа не се префрлува,а животот е круг и никој не знае каде ќе се најде,а сите имате млади никулци поколенија,кои сигурно ќе имаат потреба од таков пријател,а јас пак ќе помогнам.

Мојата мајка во животот има чувано сираци,потоа го има загубено мојот брат а лековите кои биле наменети за него ги оставила за детстката клиника,се работело за скапи лекови од Јапонија,пратени по авион.Сакале да и врачат благодарница за нејзината донација, ,но таа останала анонимна!
Прв пат во својот живот ја открива оваа тајна,која мислела да ја однесе со себе во вечниот дом кај мојот брат и татко.

Ве замолувам темата да биде затворена.

Ве молам немојте повеќе да пишувате и да се грижите за мене.

А јас останувам на својот збор да се оддолжам,тоа е мој товар.

Поздрав до сите и ви пожелувам се најдобро!

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
@DaVoRkNe мојата работа не дека се жалам од неа него едноставно на снег на дожд се качуваш влечеш по бандери кабли оптички за некој исфрустриран корисник кој мисли дека е ГОСПОД..влагаш кај некој дома маста ти ја вади нејќел кабел да му се гледало му кажале вака му кажале така тука ти е психичката болест, потоа идеш кај корисник некој што купил тазе стан му поебале цела инсталација го лажеле тие што му граделе му ебале мамата на нов стан пак му се гледааат кабли насекаде он на тебе ти се истура....значи физичка работа да крева да товари на едно исто место и на лента јебеш га тоа е ама не е како мене по цело време на терен на нозе да носи хилти кабли скали да се расправа со луге по цел ден па ако не чини УТРЕ ПАК се враќаш кај тој будалата бидејќи дошла жена му ги облекла панталоните се му искорнала му рекла да не ги гледа кабливе иначе ќе се разведе од него......и ред други филмови...ова го кажувам дека секоја работа е тешка ама на крај на месец ако парите ти се на сметка редовно не треба да се жалиш.Па одговорноста за колата со колегата па алатот кој го носиш сплајсери хилти кабли рутери ресивери се тоа од џеб ти иде ако ти снема нешто и што е најважно 10то дупло ти го наплаќа иако пола од опремата им е набавена од алиекспрес или ebay.Ама да не зборам многу јас лично вакви луге не ги жалам каде што работа им се нуди одма некој да му помогне да работи и некој да се жали МАЖ јас вака јас така јебеш га кај некој животот е МЕД И МЛЕКО кај некој животот си срка од теглата цел живот и никако да се испразни стално му е слатко, ама кај некој почнува од нула и станува посилен и посилен и постамостоен и така ќе свати дека животот не е како што си го замислил.Во ова што го пишувам си се пронаѓам и себеси така да ако мислите дека нешто лошо сум напишал слободно админ нека избрише.
Те разбирам и потполно сваќам,секоја работа си носи своја тежина.Јас намерно потенцирав дека е ФИЗИЧКА работа,затоа што тие 5 саата,нема застанување,ама буквално си на нозе,нема кафе пиење,нема јадење,некогаш се случува и да не се напијам вода,магацинот е отворен,шиба промаја и ветер од сите страни,значи условите се тие,али затоа 5 саата ке издржиш,и ке си земеш 650 денари дневница за 5 работни саати.Плус убавото е што викенд си дома,работиш една смена.Јас можам волку да помогнам и затоа и го понудив ова,јас пари за давање немам,имам триста домашини проблеми(не сакам детално да опишам затоа што ке треба 3 страни да пишувам),имам здравствени проблеми( со бубрези,заби),немам комуникација со никој од фамилија,татко имам како да немам,ништо ниту ме прашува,ниту го занима за мене,оставен сум на себе,и јас ако земам сега да седам дома и да кукам,што ке имам во животот?кој ке ми даде?НИШТО КЕ НЕМАМ,ГОЛТАР КЕ БИДАМ,И КЕ ОСТАНАМ НА УЛИЦА.Затоа и ова го работам,здравје додека не дојдат подобри денови,а ке дојдат знам дека ке дојдат,само треба да се издржи оваа бура од животот.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
кога ќе дојде време јас ќе бидам на моето соодветно работно место
Значи животот е една предодредена работа и не треба да ги согледуваме моменталните околности па да се прилагодуваме според истите?
„Што е мое ќе си дојде“?
Добро.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Интересно е како студентиве мислат дека кога ќе завршат факултет, работата ќе им дојде по струка и нема да знаат каде да се свртат од пари. Епа не е така. Особено не во медицината, каде е голем монопол, каде платите се мизерни и условите неприфатливи. СООДВЕТНО РАБОТНО МЕСТО НЕ ПОСТОИ. Секогаш треба да почнеш од негде.
Членови тука ти нудат работа, ти помагаат за собирање средства а ти продолжуваш да го искористуваш тоа. Кажи ми, колку пари имаш заработено и олеснето на твојата мајка? Постои работа преку викенд, скратено работно време за студенти нудат скоро сите продавници во сити мол, со по 4 часа.
А соодветно место? па плата кај која било ПЗУ низ скопје е од 20-25к. Во државно ти е 25к. Неуромедика и промедика по 20-30к. Повисока е само во систина и Филип 2, некаде од 600-800 еу, за 8 часа работно време, 2 часа предавање на смени и 1 час состаноци, секој ден!
Земи биди маж, исконтактирај со @DaVoRkNe и почни. Солидна плата со услови кои ти одговараат. Денес ке ти помогне некој, што за утре, задутре, догодина ?

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Вие бевте тие што неизмерно сакавте да помогнете.
Но вие сега ми префрлувате јавно за се што сте ми помогнале!
Луѓето и сега сакаат да помогнат, во таа насока се и советите и критиките.
Ти се дава шанса да ги заработиш потребните пари без да ги прекинеш студиите. Биди свесен дека малку кој добива вакви понуди за работа во вакво тешко време во сегашнава реалност во која живееме. Цени ги понудите, и оправдај ја довербата.

Ве замолувам темата да биде затворена.
Ве молам немојте повеќе да пишувате и да се грижите за мене.
Барање помош и горделивост не одат заедно.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Вака момци, темата ќе ја затвориме сега за сега, се што требаше е кажано. @IT_man е наш член и ќе остане, секој што може и чуствува дека е потребно може да го исконтактира во приватна порака и да му пружи помош. Доколку е понатака потребна помош, ќе ја отвориме темата повторно, сега за сега цениме дека направивме се што беше во наша моќ.

Ви благодарам на сите и да се надеваме дека @IT_man ќе подразмисли што и како треба да продолжи во животот. Верувам дека му е премногу тешко и дека не му е дојдено до ништо, стварно го мислам тоа, но мора да искочи од тој момент и да се грижи за иднината негова, затоа што деновите брзо минуваат нема време за чекање.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.182
16.290
Здраво друштво,

Повторно ја активирам темава со малку апдејти и иницијатива.
Скоро година дена откако ја начнавме и завршивме темава, се организиравме и помогнавме онака гордо форумски.
За тие што не знаат, Мартин машки се бори со условите во кои функционира и тешка сиромаштија, кој беше присутен знае за што зборувам. Јас останав во контакт со Мартин и брз база на сето дружење до сега можам само да кажам дека човекот не е преварант или слично, во спротивно на тоа што некои тука алудираа, туку борец со големи шанси за успех понатаму.

Да не должам премногу, Мартин се избори и го положи тешкиот испит на медицински факултет и покрај сите пречки кои му беа наметнувани, во крајно тешки услови. Сега е време за запишување на 4-та година на медицински факултет за што се потребни пари, ништо страшно но со оглед на неговата ситуација тешко достижни. Со многу жртва и мака Мартин ќе успее, но јас ве замолувам сите повторно да се организираме и да дадеме за нас мал придонес. Меѓутоа во доволен број, за него тоа би било значаен придонес и големо олеснување пред напорната претстојна студентска година.

Јас повторно се нафаќам да организирам се што е потребно како и минатата година, потребна ми е само ваша поддршка. Кој е нов и незапознаен слободно нека ми се обрати за информација. Кој е веќе запознаен и сака да помогне исто така може да ме контактира да се организираме и да помогнеме.

Поздрав до сите.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Аааа, некој да се пријави? Или само за сеирот сме?
Сеирот е секогаш поинтересен.
Сепак, дај им повеќе времен, аман, знаеш дека луѓево во последно време цело време имаат „некои обврски“, деца плачат по дома, „у гужви се“ ќе те бараат... од повикот не се поминати ниту 24 часа.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Пиши каде може да уплатиме по некој денар.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Гратис книги.

Атачменти

• IMG_20190925_174925.jpg
    IMG_20190925_174925.jpg
    262 KB · Прегледи: 124

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Да, не видов дека е едитуван постот.

@Astro пиши тука како може да помогнеме, тука или отвори групна ПП со сите заинтересирани за помош и да видиме што може да направиме.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
А(се)стро дај сметка за да може да уплатиме. Шо сеа рака ќе креваме, ќе се пребројуваме и слично па ќе уплаќаме?

Патем кажи колкава цифра треба да се собере и да видиме до кај сме што сме.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.145
1.542
Скопје
А(се)стро дај сметка за да може да уплатиме. Шо сеа рака ќе креваме, ќе се пребројуваме и слично па ќе уплаќаме?

Ако не спаѓа 4та година во постдипломски студии, би требало да биде како на сите факултети 100/200 евра во зависност дали е државна или приватна квота. Ова е за 1 семестар, за два (цела година) 200/400 евра. Плус уште некои административни трошоци, плус книги/скрипти.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.182
16.290

Еден семестар чини 12.000 денари и се плаќа на два пати по 6.000, Вкупно 24.000 за цела година.
Ама би завршило работа ако некој сака и кеш да даде, односно да купи храна и други намирници во консултација со Мартин. Можам да дадам контакт од него, кој сака нема ме контактира во ПП.

Број на сметка пишува погоре во постовите.

Некој од членовите започна иницијатива за да му среди преку социјално да добива Мартин надоместок за нега на трето лице, но барањето му го одбиле. Изумив кој беше тоа а немам време баш да проверувам сега назад, замолувам кој ја бркаше таа работа да го контактира Мартин и да видиме ако може пак да се покрене тоа, зошто реално него треба да му следува тоа (Мајка му на мартин е неподвижна, и треба туѓа нега и многу лекови).

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.182
16.290
Здраво на сите,

Да ве известам дека успеавме да собереме доволно пари за Мартин да запише семестар. Тие неколку луѓе што помогнаа ако сакаат можат да ми се обратат во приватна порака ако сакаат да им пуштам скен од уплатницата.

Тие што не успеаја да помогнат а сакаа, ќе имаат повторно шанса за некој месец околу втората рата .
Ако некој има вишок сочувана облека што не им треба, за човек со просечен габарит исто така може да ја донира, за детали може да се јави кај мене или кај Мартин.

Им благодарам на сите што помогнаа, добрината нема да им биде заборавена.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Здраво на сите,

Да ве известам дека успеавме да собереме доволно пари за Мартин да запише семестар. Тие неколку луѓе што помогнаа ако сакаат можат да ми се обратат во приватна порака ако сакаат да им пуштам скен од уплатницата.

Тие што не успеаја да помогнат а сакаа, ќе имаат повторно шанса за некој месец околу втората рата .
Ако некој има вишок сочувана облека што не им треба, за човек со просечен габарит исто така може да ја донира, за детали може да се јави кај мене или кај Мартин.

Им благодарам на сите што помогнаа, добрината нема да им биде заборавена.
Секоја чест на дечките кој финансики помогнале,нека Господ им дава здравје.Која величина на облека носи Мартин?за да знаеме да сортираме облека, да не биде,мала или голема.Благодарам

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.182
16.290
Секоја чест на дечките кој финансики помогнале,нека Господ им дава здравје.Која величина на облека носи Мартин?за да знаеме да сортираме облека, да не биде,мала или голема.Благодарам
Мартин е слична конституција како мене, L или XL. Ќе го прашам па ќе пишам дополнително, благодарам.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно