Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Џекот е најсмешниот дел и оправдувањата на Самсунг затоа , иначе да цел телефон е крш.
Како и самиот Самсунг.
Треба да си се држат во средниот сегмент затоа што од најдобрите се мноогу далеку.

Мислам дека ова е најглупиот пост што сум го прочитал со месеци. Браво Горан. - допре ново дно.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Друже Iphone x e 2 god star и вреди 500-600 еур. Немам видено ајфон 2 год стар да вреди 100-150.
Моментално iphone 6s вреди 160-200 еур.

Инаку можеш да си ја заменеш со чајна таун батеријата за тебе, ама ако треба мене да ми го продадеш нема да ме заебеш ќе знам дека имаш чајна ставено.
Затоа велам не знам како е лошо целово ова, освен за преваранти и мобилари.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Прочитај подобро, реков 4-5 години стар, обично тогаш се менува батерија и тогаш телефонот вреди околу 100-150 евра. Најдобро е да се смени оригинал батерија, но секогаш треба да постои избор и со ефтина варијанта. Проблемот е што овде ти го скратуваат изборот, доколку навистина не може да се смени. Доколку може но само стои известување дека имаш чкарт батерија, тогаш се е во ред.

A тоа колку можеш да го продадеш твојот 2 години стар X е сосема друг муабет не би навлегувал на таа тема, затоа што е само инатење и карање. Иначе Нов XS неотпакуван со гаранција од ТМобиле е 799 евра a нов X e 728 евра.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Батеријата работи и покрај менувањето,не дека неможе да се смени,него ке си пишува дека е сервисирана,што е премногу доборо.

Од аспект на преваранти кој препродаваат ајфони,со горени батерии,ако е сменета батеријата веќе ке нема лажење,него влагаш мени и одма ти покажува дали е сменета батеријата или не.
Ако го гледавте видеото внимателно ликот сепак смени батерија. И тоа неоригинална!!!
На старо ајфоните вредат злато, а има и зошто.
Просто, пошо точно можеш да видиш кога е купен телефонот, дали е сервисиран, и колку деградирала батеријата и дали е променета.
Анонимен продавач од Алиекспрес лајкс дис
Ова буквално со заклучувањето на батериите на faceid е во полза на сите освен на препродавачите кои сакат да те заебат.

Повторно ќе кажам еден збор - Aliexpress. Да живее Кина и кинезите како против тежа на корпорациите кои сакаат да ни ги исцедат парите со сила.
Каде со вакви размислувања стварно не знам? Зошто ја одобрувате постапката на Apple? Како може да ви биде ова „супер фора“ кога утре ова ќе ви го пресликаат на автомобилот.

Ставете рандом ретардирана опција која мора само кај овластен сервисер и ќе ви стане јасно. Абе има да возите гуми само они што ќе ви кажат, како ќе ви кажат и кога ќе ви кажат.
Филтер за масло? Плати го 25 пати поскапо од заменски и весели се дека нема да бидеш превеслан од маалскиот препродавач на автомобили.

China FTW

Гледајте го видеото уште еднаш.
Фала ногу

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Ако го гледавте видеото внимателно ликот сепак смени батерија. И тоа неоригинална!!!

Анонимен продавач од Алиекспрес лајкс дис

Повторно ќе кажам еден збор - Aliexpress. Да живее Кина и кинезите како против тежа на корпорациите кои сакаат да ни ги исцедат парите со сила.
Каде со вакви размислувања стварно не знам? Зошто ја одобрувате постапката на Apple? Како може да ви биде ова „супер фора“ кога утре ова ќе ви го пресликаат на автомобилот.

Ставете рандом ретардирана опција која мора само кај овластен сервисер и ќе ви стане јасно. Абе има да возите гуми само они што ќе ви кажат, како ќе ви кажат и кога ќе ви кажат.
Филтер за масло? Плати го 25 пати поскапо од заменски и весели се дека нема да бидеш превеслан од маалскиот препродавач на автомобили.

China FTW

Гледајте го видеото уште еднаш.
Фала ногу

Јас го гледав типот, но нешто не е јасно.
1 клучот за нова оем батерија и да ти покажува колку имаш хелт го има само ЕПЛ.
2 Има начин и кинеска батерија да ти покажува колку имаш хелт, но мора да го исечеш контактот таа лентата од твојата стара батерија и да ја залемиш на новата кинеска и тогаш ќе ти работи хелтот.
Но лемење на и околу батерија е фајр хазард.
3 Да објаснам на членот, дека иако ставиш нова ноноем батерија во твојот ајфон, ќе си работи телефонот нормално и нормално ќе се полни но нема да ја имаш можноста за хелт и деградирање.
И секако нема да можеш да заебеш никој при продавање како што е случајот со другите телефони.
4 Она со анонимниот продавач од али, сакаш да кажеш дека на старо би купил ајфон од алиекспресс, ова е веќе проблем на купувачот не е проблем на ЕПЛ.
5 Лошо го споредуваш ајфонот тука со рандом возило голф 3 јка.
Ајфонот у светот на возилата ти е екстра луксузна премиум категорија, од типот на вејрон, ензо, мкларен, римац,
Ај молим те отиди кај твојот локален вулканизер и кажи му да ти ги смени гумите на твојот вејрон и кажи ми шо ќе се деси.

Пак ќе речам ваквиот потег е единствен проблем на преваранти. препорадавачи, мобилари сервисери со лопати.
На нормален човек кој искрено сака да плати и да добие сигурност во некој производ е права ствар.
Сеа ние у МКД шо сме бедна нација и шо се ни е пиратерија и нелиценцирано не ни се свиѓа, е не ни се свиѓа.

И реплика за членот шо цитираше ајфон xs заклучен на телеком за 800 еур, за таков треба уше едно 220 еур за утклучување, па испаѓа таман 1000 еур.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Aко си за земање незаклучен XS еве ти IStyle za 790 или локална мобилара 830 или лејдиком за 845, или од Мобеликс за 865. Ако бараш од цивили од оглас ќе го добиеш 100-200 евра поефтино, затоа што шансите да продадат 800 евра уред се блиску до 0.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Aко си за земање незаклучен XS еве ти IStyle za 790 или локална мобилара 830 или лејдиком за 845, или од Мобеликс за 865. Ако бараш од цивили од оглас ќе го добиеш 100-200 евра поефтино, затоа што шансите да продадат 800 евра уред се блиску до 0.

Најмалце 1300 евра, фејк се огласите, не може ролс ројс да се продава за џабе!

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Јас го гледав типот, но нешто не е јасно.
1 клучот за нова оем батерија и да ти покажува колку имаш хелт го има само ЕПЛ.
Точно така. Ако гледаше внимателно ќе видиш дека опцијата постоела многу порано но сега ја активирале со последната надградба (или така некако)
2 Има начин и кинеска батерија да ти покажува колку имаш хелт, но мора да го исечеш контактот таа лентата од твојата стара батерија и да ја залемиш на новата кинеска и тогаш ќе ти работи хелтот.
Но лемење на и околу батерија е фајр хазард.
Човекот убаво си кажа. Постапката бара пункт апарат и човек што знае што работи. Има маса фабрики за производство на заменски (или фејк, сеедно) батерии и оваа постапка за нив е тривијална до бол.
Некни на Youtube гледав лик кој набав едно чудо фејк и оригинални батерии па со специјален програматор си подесуваше health и циклуси како му одговара.
3 Да објаснам на членот, дека иако ставиш нова ноноем батерија во твојот ајфон, ќе си работи телефонот нормално и нормално ќе се полни но нема да ја имаш можноста за хелт и деградирање.
И секако нема да можеш да заебеш никој при продавање како што е случајот со другите телефони.
Работата е во тоа што:
а) ти ускратуваат функционалност на телефонот заради твојата „непослушност“.
б) Ти се ускратува правото да сервисираш телефон кој одамна престанал да се произведува или е стар модел.
Правото да сервисираш по разумни цени.
4 Она со анонимниот продавач од али, сакаш да кажеш дека на старо би купил ајфон од алиекспресс, ова е веќе проблем на купувачот не е проблем на ЕПЛ.
Сакав да кажам дека нема да помине еден месец а веќе ќе се продаваат фејк батерии на Aliexpress на општо задоволство.
Јас имам Xperia Z3 на која и треба нова батерија и, замисли, нема оригинална туку само заменска и сега по аналогијата и филозофијата на Apple треба да го носам во Видео Дата да ме опнат 100+ евра. Заради безбедност и од „поштени причини“
5 Лошо го споредуваш ајфонот тука со рандом возило голф 3 јка.
Ајфонот у светот на возилата ти е екстра луксузна премиум категорија, од типот на вејрон, ензо, мкларен, римац,
Ај молим те отиди кај твојот локален вулканизер и кажи му да ти ги смени гумите на твојот вејрон и кажи ми шо ќе се деси.
Жал ми е што морам да ти соопштам дека само корисниците на Ајфон вака си го доживуваат телефонот. Екстра луксузни телефони се на пример Vertu, TAG-Heuer-MERIDIIST итн. итн.
Чим мојот телефон може да го користи било која напалена тинејџерска фуфица тогаш тоа е обичен конзумерски телефон. Да не речам снобовски скап телефон.

Туку, аналогијата со автомобилите беше за друго. Постапкава (ако помине неказнето) ќе предизвика лавина на вакви ретардирани постапки насекаде каде што е можно. Ова е штетно за било кој.
Еден обичен NFC таг на оригиналниот филтер за масло па да добиеш Check Engine light ба да ти биде наплатен еден тон пари. И потоа некој некаде да ти опне филозофија „Абе супер е ова. Вака се спречуваат преваранти, се подобрува безбедноста и долговечноста на автомобилот и бла бла“
Пак ќе речам ваквиот потег е единствен проблем на преваранти. препорадавачи, мобилари сервисери со лопати.
Пак ќе речам. Преваранти имало и ќе има.
Имаш класи на резервни делови на Aliexpress па можеш да купиш Ајфон „кој од прв ден е со заштитно стакло и футрола“ а да не знаеш дека овој сменил се на него.
На пример на Aliexpress имаш обично LCD, па LCD со рамка, па истата таа рамка со разни флетови, дугмиња, лепенки...

Ајфонот бил луксузна роба. Влав дај не ме :D

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Треба да си идиот да купиш сега епл пред излегување на нов модел. Некој ке купи нов ајфон сега и после еден месец ке те мислат си сиромаштија дека неможеш да дозволиш нов, уште си со телефон од прошла година.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
После 6 години прв пат има целосен jailbreak за целата флота на Apple уреди и тоа на последно излезена iOS верзија.

Последна промена:

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
@Pane-G дури има и да бираш:
Unc0ver доаѓа со застарената ама со највеќе репо Cydia и Chimera со новиот Sileo.

Chimera-та е многу по-стабилна но со помалце модови. Ама сепак новите и модерни модови се достапни на двете repo-а.

Инсталацијата на chimera може и директ од browser со пристап до chimera.sh. А unc0ver мора со Cydia Impactor преку лаптоп да ја load-уваш и потпишеш со свој icloud .ipa инсталацијата.

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
si zemav xs max, se spasiv od gubreto samsung.
me interesira za muzika da zemam airpods ili nekoi od sony ili earbuds se podobri?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
me interesira za muzika da zemam airpods ili nekoi od sony ili earbuds se podobri?

Ако не ти е битен квалитетот на звукот, земи AirPods, и имај на ум дека немаат добра изолација. Ако ти е, мислам дека Galaxy Buds (иако се Samsung) се во тој ценовен ранг најдобри true wireless. И да, не очекувај звукот да е добар како кај слушалки од тој ценовен ранг со кабел.

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Ако не ти е битен квалитетот на звукот, земи AirPods, и имај на ум дека немаат добра изолација. Ако ти е, мислам дека Galaxy Buds (иако се Samsung) се во тој ценовен ранг најдобри true wireless. И да, не очекувај звукот да е добар како кај слушалки од тој ценовен ранг со кабел.
Beats - urBeats³ Earphones with Lightning Connector
od ovie sakav da zemam?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
хахаха, можев да се кладам во милион марки дека нема да ме оставиш тек така. :)
Него назад на темата, кај мене е навика, јас преферирам алкатраз. :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Честитки , за некој период ќе ти стане јасно што значи алкатраз.

Така им викаат и на тие Ферари што купуваат, дека сега за сервис е поскапо, немаш многу опции како на Шкода итн...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Така им викаат и на тие Ферари што купуваат, дека сега за сервис е поскапо, немаш многу опции како на Шкода итн...

Абе цела среќа дека си се интересирал Ферари да купиш, па знаеш како е и можеш да споделиш импресии од салон... :)

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно