Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
^ ^ мислев посребрување, месингот може, но не мора да има олово. Е сега останува жицата таја златната едини избор, мада од некои метали не би требало да имаме гајле (во мали количини).

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Дружино едно прашање: ова се мисли дека е бес тракинг или што
Мислам на првата најефтината...
c1e6c417a0ead02f300f30530e5ef49b.jpg

Sent from my A7 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ми личи дека е без тракинг (споредено по цена со други места од САД што праќаат до кај нас), но воопшто не сум сигурен. На нивната страница не кажуваат. А инаку тоа буквално значи дека е неосигурано.

Веројатно знаеш за UPS (средните), но да те потсетам, тоа е брза пошта со која најверојатно ќе има други давачки кај нас.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Чисто онака тепам време разгледувам страни за никотин досега што не сум ги посетил, сега гледам на една друга имаат најголеми 60мл/100мг за 7.49$ стаив две у корпа пресметав шипинг излага 13.54$ и пак е
USPS (First-Class Package International Service)
Вкупно 28.52$
Ова пак се јаде ама шипингот пак незнам УСПС како ли ќе биде...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако тепаш време, тепај во Британија, имаат продавници што не ја почитуваат (или ја заобиколуваат) Директивата - шиткаат нешто повеќе од капки за очи. Работата е само да се најде кои праќаат до кај нас, и да имаат поволен шипинг (во секој случај е многу помал од оној од Америка).

Сега ја пробав оваа, ветуваше, има да не` одбереш како земја, но сосема на крај вика дека не испорачува на наша адреса. Демек шиткаат само на фирми, а „докажуваш“ така што само ќе пишеш име на фирмата. :hay:

zdrnik

hello world
31 октомври 2016
64
74
Топ е, јас баталив и модови и се, сега само со caliburn-от сум. Си напраив течност со 25ка никотин, послаб никотин не задоволува.
Батеријата е онака, по 2-3 пати на ден ја пунам, околу две недели го имам и почна веќе да се деградира. Поготово ако chain вејпаш, батеријата ќе цркне за 2-3 саати. До сега имам приметено дека батеријата е послаба за 30% од прилика. Се надевам дека нема да паѓа се повеќе и повеќе.
Loose mtl е, да беше малку по restricted ќе беше супер, ама можеш да ги затнеш дупчињата од страна.
Подовите се добри (сега за сега), со првиот под сум веќе 2 недели и уште нема изгорено или да се губи вкусот од течноста.
Течност полнам по 1-2 пати на ден (2-4ml).
Задоволен сум од вејпот, единствена маана му е батеријата, и ме изненади што толку брзо почна да се деградира...

Инаку ако се одлучиш да нарачаш, не би ти препорачал од Алиекспресс, јас нарачав од таму и чекав 2 месеци, отворив dispute, ми ги вратија парите и по две недели стигна пакетот во пошта, а во меѓувреме го нарачав од ФТ со холандската пошта и стигна за 3 недели, плус на ФТ ти е доста поефтино (~30$), а ако начекаш попуст и помалку. Uwell имаат ненормално добар customer support, стално ти пишуваат и одма враќаат на пораки, немам коментар за тоа, свака им част. Dispute-от го одобрија за 5 минути.

Ако те интересира нешто друго, пиши :)

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Ако тепаш време, тепај во Британија, имаат продавници што не ја почитуваат (или ја заобиколуваат) Директивата - шиткаат нешто повеќе од капки за очи. Работата е само да се најде кои праќаат до кај нас, и да имаат поволен шипинг (во секој случај е многу помал од оној од Америка).

Сега ја пробав оваа, ветуваше, има да не` одбереш како земја, но сосема на крај вика дека не испорачува на наша адреса. Демек шиткаат само на фирми, а „докажуваш“ така што само ќе пишеш име на фирмата. :hay:
Ако бараат само да им потврдиш со име на фирма може да лупнеш некоја стечајна од ракав, само да не ја проверуваат.

А Британија горе доле сум ги разгледувал и тук там исто, затоа почнав малце и низ другиве земји, гледав во Данска и Норвешка тие па да не мрднат од граница ич нигде ни за лек.

Сега па гледав една австралиска и имаат 250мл/200мг сосе шипинг 50$ ама шипингот не го пишува каков е туку само пишува "express"
Мада чисто сумљам и дека ќе пратат, вака дава дека ја праќаат може и со пејпал да платиш ама пак штознам несигурно.

nikolaa96

read-only
17 март 2019
48
57
Топ е, јас баталив и модови и се, сега само со caliburn-от сум. Си напраив течност со 25ка никотин, послаб никотин не задоволува.
Батеријата е онака, по 2-3 пати на ден ја пунам, околу две недели го имам и почна веќе да се деградира. Поготово ако chain вејпаш, батеријата ќе цркне за 2-3 саати. До сега имам приметено дека батеријата е послаба за 30% од прилика. Се надевам дека нема да паѓа се повеќе и повеќе.
Loose mtl е, да беше малку по restricted ќе беше супер, ама можеш да ги затнеш дупчињата од страна.
Подовите се добри (сега за сега), со првиот под сум веќе 2 недели и уште нема изгорено или да се губи вкусот од течноста.
Течност полнам по 1-2 пати на ден (2-4ml).
Задоволен сум од вејпот, единствена маана му е батеријата, и ме изненади што толку брзо почна да се деградира...

Инаку ако се одлучиш да нарачаш, не би ти препорачал од Алиекспресс, јас нарачав од таму и чекав 2 месеци, отворив dispute, ми ги вратија парите и по две недели стигна пакетот во пошта, а во меѓувреме го нарачав од ФТ со холандската пошта и стигна за 3 недели, плус на ФТ ти е доста поефтино (~30$), а ако начекаш попуст и помалку. Uwell имаат ненормално добар customer support, стално ти пишуваат и одма враќаат на пораки, немам коментар за тоа, свака им част. Dispute-от го одобрија за 5 минути.

Ако те интересира нешто друго, пиши :)
Туу јас пред 6-7 саати го нарачав од али, го имав нарачано од фт пред неколку месеци, ама 3 недели го чекав само за да се шипне и не ми се чекаше толку и откажав. Сеа не знам дали можам да ја откажам нарачкава, да ми вратат пари и пак да нарачам од фт. Околу 38$ ме фати се плус 4 кетриџи, мислам дека не е лоша понудата, а стварно не ми се чека 2 месеци, знам дека со postnl од фт за макс 3 недели ке стигне...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да пишам нешто за подчето... Повеќе од субјективен агол или општо мое видување за подови (користејќи го само него).

Прво, најголемата (и за мене единствена) предност е што е мало и лесно. Ептен мало и ептен лесно, и тоа е огромна предност. Да не го сликам сега, можат да се најдат поубави слики на интернет. Батеријата од 500 mAh трае нешто повеќе од едно полнење (2 ml) и не можам да оценам дали снагата (ватите) се намалува при крај поради...

Вкусот. Од едниот кертриџ што го потрошив, првата половина од користењето ми мирисаше на машинско масло, ама она ептен, како да ми се цеди зејтин во устата, а втората половина на пластика. Не можев никако да го „избркам“ тој вкус додека користев обична течност. Добро, можеби беше слаба за него (тројка никотин), но кога пред неколку дена ми стигнаа солите, тие ми беа...

Прејаки. И тоа, при користење не чувствувам дека ми е прејако, ама по неколку секунди кога ќе ме мавне... Не можам да направам повеќе од 3-4 пафа без да ме здрви, и тоа повторувам, во моментот не чувствувам, туку отпосле... А желбата за никотин не ми е задоволена, или подобро кажано навиката да тегнам нешто. Тоа всушност ми се допаѓа, сум се одвикнал од јак никотин. Треба да разредам (преполовам), но никако не стигнувам да го направам тоа. Вкусот вака е сосема задоволителен (нема пластика, односно ја има само ако ја „побарам“), а не знам како ќе биде кога ќе ги разредам.

Кертриџот не ми изгледа како да ќе може да се репарира, ми изгледа дека кога ќе се отвори (ако може да се отвори, ако не е лепен) ќе се искрши. Кертриџите се релативно евтини, а на Али како да видов и клонови (Coil Father :hay:), се мислев да купам некои, но ако не се навикнам џабе ќе ми се.

Ми се појавува малку конденз (со мојот начин на користење што ич не чини за подови - chain vaping со релативно јако влечење), што се решава со стариот добар начин на тресење како топломер. Тогаш ќе видам дека е само една ситна капка, а мене ми изгледа како да бил полн. :hay: Нема течење одоздола (во контактите) ни капка. Полнењето со шишенце со метален врв како игла ми беше многу лесно, а сега со шишенцето од солите знае да ми избега малку, иако е тенко пластично врвче.

Телото е метално и супер е (можеби алуминиум), кертриџот не се клати како на ривјуто на Бет од српскиот форум. Никакви проблеми со користењето, автоматскиот прекинувач не утнал ниеднаш, иако имав огромен сомнеж кон таквите. Уште не ми е јасно од каде влече воздух, нема друга дупка освен УСБ-то, а ако го затворам со прст, пак има исто воздух. :annoyed: Веројатно од спојот на металот и пластиката (рабовите долу, а можеби и горе). Не тече по џебови, што и да му правиш. Дојде со мало гумено капаче за дупката од која што влечеш (демек дриптипот), но по мое мислење нема потреба од него и само плаче да го изгубиш зашто е ептен ситно.

Има само една мана за која не бев сигурен, но ми се случи двапати (плус кога дојде) - батеријата се самопразни ако ја оставиш да стои подолго време. И потоа, откако ќе ја ставиш на полнач, не дава знаци на живот некое време додека не се наполни до некаде. Но тоа подолго време е неколку дена, од еден ден нема да се испразни. А инаку се полни со околу 360 милиампери, па полнењето трае околу 2 часа, што не е баш малку (и тоа, не мерев време, може е еден, може се три). А првите неколку полнења беа точно до 500 mAh (добро, можеби малку помалку, на пример 489, но и 496). Кога ќе прекине поради испразнета батерија не му можеш ништо, мораш да го полниш.

Се` уште му давам шанса, но се` повеќе се убедувам дека ова не е за мене, затоа што сум навикнат да цугам цело време. А за кратки излегувања, за кои би бил совршен, солите ми се прејаки (нема да ме задоволат и по навика ќе тргам многу повеќе и ќе се отрујам :hay:). Треба да видам како ќе оди со разредувањето (или да смучкам појака обична течност), но некако не ми е финта тоа да зголемувам... Плус пластиката што ја чувствувам кога ќе ми текне да ја побарам... Гледам зошто подовите се привлечни за новите корисници или за некои ситуации, но мене по 5 години користење не ми се. :)

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Дечки колку трает греачите на Наутилус 2с да не знајт некој

Sent from my iPhone using Tapatalk

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Дечки колку трает греачите на Наутилус 2с да не знајт некој

На обичниот траат ~3 недели, не гледам зошто и овие не би трале приближно толку, дизајнот им е ист и се компатибилни.

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
На обичниот траат ~3 недели, не гледам зошто и овие не би трале приближно толку, дизајнот им е ист и се компатибилни.

Ок фала Шарло а дали е паметно да земам мод со внатрешна батерија околу 2500-3000мач или да си земам со една надворешна, сакав да го земам aegis mini ама aegis solo можам да го користам подолго секако е неуништлив само ќе менвам батерии или паки да го акнам drag mini 4400мач ќе задоволит целодневно мтл а и добро изгледат само пак ме плашит дека ќе го фрлам после 400-500 полнења

Ќе забораев колку трает обично надворешниве батерии

Изменето од модератор:
28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Со внатрешна ти е пали вози, дека ќе го фрлиш со многу полнења е мала шансата, за тоа време или ќе ги оставиш електронскиве или ќе го скршиш модот, ако цркни од премногу циклуси на батеријата, од мене имаш нов :)

За МТЛ поголема батерија од 3000 mAh нема али е доволно да ти турни цел ден, предноста е што можиш да ја смениш кога сакаш, мана е што е додатен трошок за батерии па и полнач, треба да се претпазлив со нив, не сакаат носење во џебови, мора секогаш да се заштитени да не нè пишат по весници.

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Со внатрешна ти е пали вози, дека ќе го фрлиш со многу полнења е мала шансата, за тоа време или ќе ги оставиш електронскиве или ќе го скршиш модот, ако цркни од премногу циклуси на батеријата, од мене имаш нов :)

За МТЛ поголема батерија од 3000 mAh нема али е доволно да ти турни цел ден, предноста е што можиш да ја смениш кога сакаш, мана е што е додатен трошок за батерии па и полнач, треба да се претпазлив со нив, не сакаат носење во џебови, мора секогаш да се заштитени да не нè пишат по весници.

Ок фала за информацијата

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Cuboid mini ти е многу добар мод за до 80в го имав и сега пак го нарачав го препорачувам на секој :) Али ќе го нема изгледа повеќе се помалку и помалку го има сега на AliExpress го има само сив и бел црн го нема кај никој продавач изгледа се трошат последните залихи :)

Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Cuboid mini ти е многу добар мод за до 80в го имав и сега пак го нарачав го препорачувам на секој :) Али ќе го нема изгледа повеќе се помалку и помалку го има сега на AliExpress го има само сив и бел црн го нема кај никој продавач изгледа се трошат последните залихи :)

Original Joyetech Cuboid Mini од линков е оригинал

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Original Joyetech Cuboid Mini од линков е оригинал

Јас го платив 18.25 со Lyche atomizer :) исто од каде што го имав нарачано и првиот пат првиот пат беше оригинал сега ќе видиме на пат е за Македонија :) Screenshot_20190626-180651.jpeg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можеби за 4 јули, често имаа, не се сеќавам дали баш секоја година.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Кога сме кај модови со вградена батерија има нешто и тука, незнам дали сум ја спомнал странава досега vaporl.com стално имаат некои попусти, промоции и сл.
Првин да кажам за vaporesso luxe мислам дека некој го сакаше да го купи тука е поефтин, на фасттек на пример е над 50$.

Vaporesso LUXE 220W Touch Screen TC Box Mod
35.17

И ова не е лошо

Dovpo Nickel 230W TC Vape Mod - Dual 18650
35.28

Еве и нешто со вградена батерија што ми фаќа око како поефтино од други места.

OBS Cube Starter Kit - 3000mAh & 4ml
27.52

VOOPOO Drag Mini Box Mod - 177W & 4400mAh
31.58

Има и атомизерчиња ефтинки, ориџинале само клон јок.

АЈМО АЈМО ЈОШ МАЛО ПА НЕСТАЛО
БИК ЖИЛЕТИ КАМЕН ЗА ПЕТИ БАТЕРЕ ЗА САТ БАТЕРЕ ЗА САТ

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Кога сме кај модови со вградена батерија има нешто и тука, незнам дали сум ја спомнал странава досега vaporl.com стално имаат некои попусти, промоции и сл.
Првин да кажам за vaporesso luxe мислам дека некој го сакаше да го купи тука е поефтин, на фасттек на пример е над 50$.

Vaporesso LUXE 220W Touch Screen TC Box Mod
35.17

И ова не е лошо

Dovpo Nickel 230W TC Vape Mod - Dual 18650
35.28

Еве и нешто со вградена батерија што ми фаќа око како поефтино од други места.

OBS Cube Starter Kit - 3000mAh & 4ml
27.52

VOOPOO Drag Mini Box Mod - 177W & 4400mAh
31.58

Има и атомизерчиња ефтинки, ориџинале само клон јок.

АЈМО АЈМО ЈОШ МАЛО ПА НЕСТАЛО
БИК ЖИЛЕТИ КАМЕН ЗА ПЕТИ БАТЕРЕ ЗА САТ БАТЕРЕ ЗА САТ

Демек све оригинални

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Vaporl многу често ги гледам, никогаш немале нешто поевтино од другите. МИСЛАМ дека имаат скап шипинг (не се сеќавам), но сигурен сум дека пробував многу различни комбинации и никогаш не излегоа најевтини, не мора само од Фастек, туку и од другите Кинези (кога ќе пресметаш шипинг и кај едните и кај другите).

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно