Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Дали некој има проблем со 4G.

Во мојот случај, мојот телефон (S7 edge) не може да користи 4G поради тоа што надградбата за мојот телефон не може да ги прифати сетинзите од Телекабел, накратко ова беше одговорот од вработен во Телекабел.

Ова е брзина во 3G:
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Што се случува кога ќе вклучиш 4G опцијата. (LTE/3G/2G Auto) нема мрежа или воопшто не префрла на 4G?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Дали некој има проблем со 4G.

Во мојот случај, мојот телефон (S7 edge) не може да користи 4G поради тоа што надградбата за мојот телефон не може да ги прифати сетинзите од Телекабел, накратко ова беше одговорот од вработен во Телекабел.

Ова е брзина во 3G:
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

А демек проблемот е до апдејтот на Самсунг, или... Дали тоа значи и на телеком нема да работи пошто нели мрежата е иста?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Истиот проблем има кај девојка ми на обичен S7. Мора да заѕвони на некој за да добие 4G. И истото умрено објаснување дека е до Самсунзите и некој "апдејт" што ни самите не знаат точно што значи. Каков апдејт бе алооо дегени.

Мизерија.

Јас имам од Телеком, баш ќе пробам утре со мојата СИМ. Ама никој до сега не се пожалил дека нема 4G на S7 на Телеком. Или јас не сум прочитал.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
А демек проблемот е до апдејтот на Самсунг, или... Дали тоа значи и на телеком нема да работи пошто нели мрежата е иста?

Проблемот е до операторот кој во апдејтот на Самсунг не го препознава.
Претходно бев на Телеком и имав 4G.
И тогаш и сега имам исти апдејт на телефонот.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Можеш и рачно да внесеш APN settings за интернет од Телекабел и да ги избришеш сите останати, не сфаќам зошто не би работел вака.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Проблемот е до операторот кој во апдејтот на Самсунг не го препознава.
Претходно бев на Телеком и имав 4G.
И тогаш и сега имам исти апдејт на телефонот.

Боже сачувај. Сеуште значи си имаат детски болести. Еве кај ќерката на Редми 5 плус си има 4г, со рачно наместени АПН. Е сега има приблем со меѓународни СМС, пила работат пола не. Тестирано со 3 оператори грција, 3 Германија, 2 УК, 1 УСА. 50% успех. И шаоми активација исто не работи на сим-от, значи и кон таму не иде смс. Пријавено скоро месец дена, знаат, исто им се дешава и нив, ама изгледа баш ги брига. Срамно е да несредат бејзик интерконекција.
Можеш и рачно да внесеш APN settings за интернет од Телекабел и да ги избришеш сите останати, не сфаќам зошто не би работел вака.
Ај пробај вака, со рачно подесени.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Малку чудно што Телекабел нема нов MCC/MNC, веројатно и виртиелните треба да добијат нов MNC. Како и да е користи 294/01 кои припаѓаат на Телеком, а бидејќи имаш друг APN од Телеком во сетинзите, можеби телефонот се обидува да ги користи нив по грешка. Јас се би избришал и би го оставил само АPN од Телекабел.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Да не правам јас некоја грешка во сетинзи :) 4Г не се пушта ни со разговор...

Вака е кај ќерка ми, се работи. Јас не додадов нов само го сменив тој постоечкиот од Телеком што беше.
a1.png a2.png a3.png a4.png

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Друже, ова не ти е на S7-ца. Со тој модел е проблемот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Друже, ова не ти е на S7-ца. Со тој модел е проблемот.

Нека проба де, не боли. Ако и после се е само до тој модел проблемот, нека се жали до самсунг :) Овие тешко дека нешто ќе чачкаат само за еден модел.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Пробано пак исто.
Им пишав на ФБ ќе одговорат утре подетално па ќе споделам

• ми се допаѓа
Реакции: marv

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Брзи се за одговор.

Ги видов двете опции на телефон и двете се исклучени. Не знам дали треба нешто да активирам. Им пишав подетално да ми кажат која опција да се активира...
f2aa16f4aa8629568ed4a9ef6c2ecdb6.jpg

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Ве молиме кажете ни дали со операторот пробавте со опцијата call forwarding или call barring.

Ве молиме кажете ни дали со операторот пробавте со опцијата call forwarding или call barring.

Умреа тројца наставници по македонски јазик и пет професори по логика читајќи го пасусов. Нели до апдејтот беше? Со кој оператор? Вие сте оператор, кај вас не работи интернетот алооо
Што треба со опциите, да се деактивирани/да се активирани? Ако call forwarding e активирана - се плаќа.
Илјада зошто - илјада затоа. Илјада дегени - милион волови у Телекабел.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да бидам искрен комуникацијата на messenger ми е побрза и по корисна од чекањето некој да се јави на тие 3-4 броја

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Не мислам за ти што си им пишувал, види им одговор ццццц

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не мислам за ти што си им пишувал, види им одговор ццццц

Да, да, те сватив, мојот одговор не беше наменет за тебе, туку целиот начинот на комуникација што го водам..
Ај ќе вртам сега да видиме што ќе кажат за ова, ако ги добијам :D.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Брзи се за одговор.

Ги видов двете опции на телефон и двете се исклучени. Не знам дали треба нешто да активирам. Им пишав подетално да ми кажат која опција да се активира...
f2aa16f4aa8629568ed4a9ef6c2ecdb6.jpg

"Typically replies in a day" - значи стварно се брзи :)
А одговорот со твојот проблем баш и негледам нешто поврзаност. Немање 4Г со кол форвард и кол баринг, WTF.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Чудно ми е што на 3G има нет функција, ама на 4G иако се поврзува на мрежата не може да активира нет. Што знам можеби има некоја дополнителна конфигурација за С7. Јас засега немам никакви проблеми со овие, единствено СМС за пропуштени повици и паркинг услугата мада мислам ја средија скоро и таа.

Пријателче има А7, тој па на Телеком има проблем и не можеа да му го средат, поточно губи конекција интернетот на секои 2-3 часа, иконата стои 4Г/3Г но само означува up сообраќај, мора Flight Mode on/off за да проработи пак.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Среден проблемот, малце смешно но функционираше.

Инструкции:
Активирав 4G (немав интернет)
Отидов во Call Settings
- Call Forwarding и Call Barring
И во двете избрав Voice Call и чекав да се вчитаат "параметрите".
Рестартирав телефон (ми беше речено)

Брзината (мерено во Гостивар): Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
E сега користи го и ќе видиш дека ќе ти снемува пак нет скроз повремено. Ќе треба или повик кон некој да направиш да ти се активира 4Г или пак истото со глупите опции.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
E сега користи го и ќе видиш дека ќе ти снемува пак нет скроз повремено. Ќе треба или повик кон некој да направиш да ти се активира 4Г или пак истото со глупите опции.
Ќе видиме тоа и ќе пишам ако се случува таков проблем.

Сега уште апликација за андроид да направат за информации и плаќања и ќе биде топ. Да не мора да отворам веб за да платам сметките...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно