dimges
read-only
- 14 мај 2017
- 21
- 13
Имам проблем, а и сите ние во Скопје и Македонија, со тврдата вода.Се нудат решениа додатни уреди со смола о поликарбонати, но тоа ем што бара на одреден период замена на масата која не е баш ефтина, ем има ризик од протекување, бидејки се поставуваат на висок притисок. ( на пример кај машина за садови солта се дотура во зона без притисок).
Прво наидов на уреди со неодмиумски магнети, уште поефтини и без потреба од напојување, но синот ме пишмани, кажува дека тоа е минорно намалување на тврдината. Всушност мене ме интересира спречување на фаќање каменец во уреди, почнувајќи од машина на садови а посебно и кај греење на вода, на пример проточни бојлери.
Најдов производител во Србија, но тоа се големи уреди и веројатно скапи Vulcan - Tehnologija
а на ебау најефтина понуда моментално е
Electronic Water Descalner Softener | eBay
инаку имало некој шеми на ЕМИТЕР, ме интересира дали некој направил и какви резултати добил ??
Нашиве фирми во Скопје за сега НЕ нудат електронско спречување на каменец.
Прво наидов на уреди со неодмиумски магнети, уште поефтини и без потреба од напојување, но синот ме пишмани, кажува дека тоа е минорно намалување на тврдината. Всушност мене ме интересира спречување на фаќање каменец во уреди, почнувајќи од машина на садови а посебно и кај греење на вода, на пример проточни бојлери.
Најдов производител во Србија, но тоа се големи уреди и веројатно скапи Vulcan - Tehnologija
а на ебау најефтина понуда моментално е
Electronic Water Descalner Softener | eBay
инаку имало некој шеми на ЕМИТЕР, ме интересира дали некој направил и какви резултати добил ??
Нашиве фирми во Скопје за сега НЕ нудат електронско спречување на каменец.