Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новите Магента пакети?

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Хахаха, значи цепки се од Телеком. Баш обратно - бидејќи дедо ти веќе не е корисник со договор на определено време, т.е. сега е со договор на неопределено, Телеком НЕ СМЕАТ да му прават никакви промени. Да се јавиш да подвикнеш малце? И одма телефонски да поднесеш приговор (ќе ти треба ЕМБГ од сопственикот зашто ќе те праша операторот.

Најдобра опција би ни било да преминеме на Неотел. Неотел за ТВ, фиксна и интернет а во Телеком ќе останат мобилните линии. Според тоа што видов, поевтино ќе му дојде вака на дедо ми него било кој од Магента пакетите.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
Најдобра опција би ни било да преминеме на Неотел. Неотел за ТВ, фиксна и интернет а во Телеком ќе останат мобилните линии. Според тоа што видов, поевтино ќе му дојде вака на дедо ми него било кој од Магента пакетите.
Друго зборам - не мора дедо ти да бега од Телеком, туку Телеком МОРА да му го даде истото како за време на првите две години. Затоа приговор. Обавезно

Alfa166

read-only
7 јануари 2018
3
1
Neotel imaa promocija na paketot vo Tc biser pred nekoj mesec bev da go vidam ama ne me bendisa bidejki preku 4g ruter im odi tv.I slab kvalitet na slika zamackani kanali ama davaa eden mesec probno.Jas ne bi na Neotel

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Се плаќа ли за промена на micro со nano сим картичка? Има ли некој искуство.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.781
3.957
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Дали некој раскинал договор без пенали заради исклучувањето на discovery и eurosport?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.948
8.443
знае некој зошто ми вака дава кога проверувам интернет преку апликацијата. ? Магента М ми дава лимит 300гб ? 1 тера е лимитот како што пишува кај нив н а страната.. Истотака трансферот што го дава апликацијата не е истиот кога проверам преку компјутер. Апликацијата им е крш?

Атачменти

• 20180725_234357.jpg
    20180725_234357.jpg
    118 KB · Прегледи: 70

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Ако си на старата Магента лимитот е толку - 300гб со тоа што по искористување на вклучениот интернет сообраќај се намалува брзината, а кај новите Магента пакети лимитот е 1тб и по нивно искористување услугата се прекинува.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.948
8.443
Ако си на старата Магента лимитот е толку - 300гб со тоа што по искористување на вклучениот интернет сообраќај се намалува брзината, а кај новите Магента пакети лимитот е 1тб и по нивно искористување услугата се прекинува.
Договорот е продолжен пред некој ден, не сум на старата Магента. Со претходниот договор имав истотака 1 тера.

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Договорот е продолжен пред некој ден, не сум на старата Магента. Со претходниот договор имав истотака 1 тера.

Штом така, реагирај на 122 и веројатно ќе средат (освен ако не се работи за некаква грешка од апликацијата).

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Можда нешто смениле, све на полошо ги прават пакетите: поскапи, помал лимит, помала брзина. Катастрофа.
Види си точно во договорот како го направиле.

Кај мене е ок иначе
37734979_10212297385446805_2577892620063735808_n.jpg

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Ова од лани што го прекинуваат интернетот откако ќе се надмине лимитот, не нарушува некој закон?

Последна промена:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
За да знаете дали имаат право или немаaт треба договорот да си го прочитате, со тоа што моментално телеком имааат најупдејтуван искуцан договор до сега што го имам видено каде што пишува и е објаснето т.е ако го уништите оптичкиот рутер или ресиверите или ситници ако биде изгребано скршено за се имаат напишано цени колку ќе ве кошта.Во телеком не постои пакет каде што имате неограничен лимит на download освен ако е некој пакет направен специјално за фирма, бидејќи за обични корисници сите сте ограничени дали со 300гб или 1ТБ и после тоа имаат право да ве исклучат бидејќи тоа им е фер политика користење и вие кога сте го потпишале договорот сте се сложиле со тоа.Ова ви го пишувам бидејќи секој ден местам оптика кај корисници и никој од корисниците не го читаат туку мене ме прашуваат што и како имало.Јас еднаш го фатив во рака тој договор упдејтуван што го викам јас со секакви цени и објасненија каде што пишува секоја опрема колку кошта и милиони други ситни букви и си реков алал им вера уште малце ќе го дотераат до таа точка што нема ни УЈП МЈП ШЈП ма никој да може да ви помогне да се буните џабе ќе ви бидат закони и се.Затоа би ви препорачал кога ќе ви наместат оптика тестирајте одма се земете слободен од работа и тестирајте се ама баш се интерент download upload и ако не ви одговара додека ги имате мислам 5 или 15 дена оние тест период одма идете и кажете дека не сте задоволни спакувајте опремата во кутиите назад и вратете им се бидејќи кога ќе поминат тие денови одпосле не верувам дека ќе се спасите од нив без пенали ако сте нов корисник бидејќи договорот им е правен од ЃАВОЛОТ и е толку смешен што уште малце треба да напишат ако на рутерот му направите гребка од озгоре длабока и широка 10см ќе ве кошта толку пари.

Едит : Тука исто спаѓа и со каналите и промените кои може телеком да ги направи.
Затоа јас го крстив овој договор на телеком најупдејтруван бидејќи после сите глупости кога ги имаше на вести и ред други ситници заради гаснење на најдобрите канали договорот им е сменет и уште еднаш затоа ви препорачувам распрашајте се убаво и читајте после 15 дена користење КАСНО ВИ Е СЕ.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.948
8.443
Можда нешто смениле, све на полошо ги прават пакетите: поскапи, помал лимит, помала брзина. Катастрофа.

Кај мене е ок иначе
Погледнете го атачментот 65971
Гледаш на грешно место. Оди на менито во апликацијата, Па дополнителни услуги и таму имаш под фиксни услуги имаш интернет, ама како број стои мобилниот наместо фиксниот. Чудно. Кај нив на страната за Магента М стои Политика на Фер користење 1ТВ месечно.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.948
8.443

Кај мене е ок иначе
Погледнете го атачментот 65971

Пријавено кај нив на веб страната.. Инаку еве што пишува кај нив за Магента 1 М. Политика на фер користење 1ТБ.. Не го измислувам јас ова. Само сакам тоа што го плаќам да го добивам.

TKjTlGZ.png

EDIT: Одговор од Телеком:

Здраво xxxxx, пакетот кој Вие го користите е од најновиот тарифен модел со 1000GB интернет сообраќај (постарите тарифни модели на Magenta1 пакетот беа со по 3000gb трансфер сообраќај). Се работи за технички проблем, каде податоците не се ажурирани на апликацијата, Ве молиме, во текот на денот избришете ја апликацијата и инсталирајте ја наново, за да се превземат новите податоци.

Сепак е зезалица на аликацијата. :) Во ред е. Ова 3000 вајда утнале една нула плус. Мислеле на 300.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Пријавено кај нив на веб страната.. Инаку еве што пишува кај нив за Магента 1 М. Политика на фер користење 1ТБ.. Не го измислувам јас ова. Само сакам тоа што го плаќам да го добивам.

TKjTlGZ.png

EDIT: Одговор од Телеком:

Сепак е зезалица на аликацијата. :) Во ред е. Ова 3000 вајда утнале една нула плус. Мислеле на 300.
Како и да е, доколку се користи оптика мали се лимитите. 1 ТБ е премалку денес. Неотел имаат сосема во ред лимити според мене, 5 ТБ е за 50/50, 10 ТБ е за 1/1 Gbps. Вип се забегани, додека беше Близу први ги отстранија лимитите т.е немаа никаков лимит, сега 500 и 750 ГБ. На Телекабел троши колку сакаш. Навистина не ми е јасна причината зошто особено Телеком и Вип имаат толку ниски лимити.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.948
8.443
Како и да е, доколку се користи оптика мали се лимитите. 1 ТБ е премалку денес. Неотел имаат сосема во ред лимити според мене, 5 ТБ е за 50/50, 10 ТБ е за 1/1 Gbps. Вип се забегани, додека беше Близу први ги отстранија лимитите т.е немаа никаков лимит, сега 500 и 750 ГБ. На Телекабел троши колку сакаш. Навистина не ми е јасна причината зошто особено Телеком и Вип имаат толку ниски лимити.
Јас едвај 150GB трошам месечно со гледање FullHD видеа, телевизија слушање музика преку Дезер итн.. 1ТБ е психолошки доволен лимит за мене, иако никогаш нема да го направам месечно.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Дали на некој му се има случено следново додека е во странство. Се јавив во Телеком, ама таму се знае како е, не може човек да се разбере. Ај да беа различни износи да кажеш се користело интернет, ама секогаш истиот износ.

rhmjgy.png

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.557
3.194
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Едно прашање - гледам Магента 1 M понуда за 2700 денари месечно. Прво, дали е ова за бакар или оптика (порано се доплаќаше 200-300 денари за оптика). Второ, дали брзината е 12 Mbps? Тоа е многу малку за тие пари.
P.S. Сепак две прашања биле.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Едно прашање - гледам Магента 1 M понуда за 2700 денари месечно. Прво, дали е ова за бакар или оптика (порано се доплаќаше 200-300 денари за оптика). Второ, дали брзината е 12 Mbps? Тоа е многу малку за тие пари.
2850 денари плаќам месечно за оптички 50/50 мбпс со 1 тера лимит месечно, 3 макств, домашен телефон, и две постпејд мобилни линии со 4гб месечен лимит кој ако не го потрошиш во месецот се префрла во нареден месец

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.557
3.194
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
2850 денари плаќам месечно за оптички 50/50 мбпс со 1 тера лимит месечно, 3 макств, домашен телефон, и две постпејд мобилни линии со 4гб месечен лимит кој ако не го потрошиш во месецот се префрла во нареден месец
Па би требало да ми се исплати а можеби и не. Јас плаќам 2400 денари за оптика 50/50, 600 ГБ месечно, 1 макс тв, фиксен, и два постпејд со 1 гб интернет месечно. На прастариот пакет Фемили Бокс сум. Единствено што е можеби подобро е што ако искористиш 600 ГБ интернет не се прекинува туку се намалува брзината ама на мизерни 768 Kbps.
P.S. Даваат ли уште некои кредити за да земеш гага мобилен, телевизор или нешто слично?

Последна промена:
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно