Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Фала на одговорите. Да, секако дека покрај премотаните звучки трафоа калеми нема дами е проблем уште 5 реда кантал да премотам :)
Ех сега пред малку гледав клипче, кај што наместо обичен федер се става ,,флет" мрежичка, мене некако ли се виде како најмногу да чади тој атомизер (#14627) пост. Али тоа од моја лаечка гледна точка.
Па пре би директно во длабоконо, оти најверојатно после месец дена после ендурата пак би се фрлил во длабоконо, само што ќе давам пари на два пати за џабе...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
П.с. Секој почнал од некаде, ете јас од т2 :) Да, 10w му е макс, натака само гори.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Заборави (засега) на тие со мрежичка, ептен се пипави (ако на некое место памукот не е во контакт со мрежичката, ќе те исуши (драј хит), а сите се жалат дека ептен е тешко да се намести да биде секаде во контакт). А и троши како луд.

Што да ти препорачаме... Тука се двоумам затоа што сакаш (веројатно) и за усно и за дробно, а таквите не работат добро (девојка за се`, не даваат оптимален вкус), иако веројатно нема да ти биде важно - ќе биде светлосни години понапред од Т2. Нека препорачаат другите атомизер, Скајлајн или Сирен 2, јас мислам нешто такво.

Инаку, еве дискусија за Т2.

Вака, освен атомизер кој ќе го препорача некој друг (било да е само за дробно/облаци или мешан), ќе ти треба и:

Јак мод во секој случај, најмалку со две батерии. Тоа со батериите е цела наука, ако гледаш во соседната и во оваа тема, па јас мислам прво мод со вградени батерии. На пример овој.

-----

Второ, жица. Оваа дебелина може за се` (и за усно и за дробно за почеток): Кантал и Челик (вториов е за температурна контрола, но може и без неа да се вози). Други видови на материјали не ти требаат, само можеби други дебелини или покомплексни грејачи, но тоа понатаму.

Памук. Овој ти е „основен модел“, мислам дека е меѓу поисплатливите, понатаму други егзотични ако треба.

Моталица - обичен или делукс модел кој сам мота. :hay: Не, озбилно, ептен професионално излегуваат со него. Но можеш да моташ и на шрафцигер или бургија. Место укинатиот делукс модел, може оригинал или клон.

Пинцети (или подобро само една со свиткан врв за местење памук) и секач за жица што сече ептен блиску до таму каде што треба.

Остри ножици, а ако немаш, овие се тата-мата за памук.

Гарантирам дека ова покрива 95% од потреби на секој вејпер, се` друго е аздисување.

И многу важно, за оваа опрема, никотин под 6-ка, можеби тројка, а ако е дробно, и пониско од тоа (а со повеќе ВГ).

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Па за усно да речиме веќе имам, така да останува стриктно за дробно :) инаку да батериите баш се наука, али пошто имам неколу 18560-ки низ дома, ними ќе ги оставам за по натака, какви се -такви се ќе бркаат работа. Е сега, како секој слеец ко ќе прогледа, така и мене, од како ги видов овие 200w+ модови, некако с'е што е испод 150w ми гледа слабо хехе. Али да се надврзам за батериите, пре би мпдуларен мод т.е. да му се башка батериите, а 2 батерии (колку што се рабирам во батерии) глатко би терале до 60w, може по ови модели би терале до крај 80...натака би се мачеле. Друга работа пак, како што гледав над 45€ роба подлежна е на царина и шпедиција(4500 ден) што сепак не е разумно... Така да мод без батерии би бил по ефтин а помоќен...
Ех а на времето тие апаратите за пареа по лафиќи беа по 1000w, што значи таман една маса од 5-6души и можиме да се журкаме хеххе

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
18650-ките (а и други) за парење мора да се хај-дрејн (многу ампери), не може вадени од лаптоп или слични. Не гледај други батерии освен оние на кратката листа на Муч (најгоре во соседната тема), и тоа и тие да не се работени/малтретирани со години. Во вториот пост од таа тема има каде да се набават (НКон), но имаше проблеми со него во минатото (без тракинг е).

Не се залажувај со многу вати, просечен човек може да издржи до кај 60 вати нормално парење, 90 вати еднаш-двапати во денот, а и не чини премногу пареа (глицерин и другите состојки) да полниш во себе нон-стоп (при високи вати, сакал-нејќел, ќе има многу пареа).

Не се секирај, Фастек пишуваат ниска цена + имаат други финти и најчесто не наплаќаат царина од нив. Само стави ја најголемата работа (модот) во посебна нарачка за секој случај. Веројатно прочита дека купонот Livin5 уште важи.

Нема шпедиција освен ако не пуштиш по ДХЛ (а самата цена на поштарина ќе те одврати од тоа).

Сега ќе видам за некој мод со батерии... Ако не сакаш веднаш најдоброто (ДНА) од Хотециг (на претходната страница пишувавме), но многу е проблематичен сајтот.

Можеби овој или овој (како што реков, сите ми се исти кинескиве). :hay:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
па... Зависи колку е проблематичен сајтот и колку им се цените, како што кажа нема потреба повеќе од 100-120w(нека си има луфта...)
Литиумскиве општо ги напраја ко бајаги за хај драин да бидат... Па сега видиш стигнаја до коли да вртат...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Читај неколку поста од овој натаму. Освен тоа што е напишано (лоша и често неуспешна навигација низ сајтот), знаат и да кажат „ја немаме таа работа, шалили смо се“, па после треба да се натегаш да ти ги вратат парите. Овие се барани работи и до скоро ги имаа, но можеби се потрошиле. Од друга страна, -25% не се за фрлање... :hay:

Edit: Не е обичен High Drain, посебна си е тоа како категорија (не знам дали е официјална ознака). Само овие гледај ги, верувај ми за ова:

R.jpg

Пречкртаните имаат или премали ампери или премал капацитет.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да не ти верував, ич не те прашував :D
да да, сега зачитав нетшто околу онлај купувањето.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Па сега и онлајн купувањето е ризик, ама ако појдам во умрела 100% ќе ме.обричат на суво.
Така да, при чиста свест и совест, без никакви присили и закани би го прифатил ризикот :D
Значи дна од Хотеци ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па, бидејќи една нарачка веќе ми патува и направив една нарачка вечерва, не гледам како би можел да кажам не. :hay:

А и ми имаат стигано работи од кај нив...

Овој веројатно, поголемиот брат (ДНА166) кој ќе беше идеален го снема од сајтот. Всушност, било кој од овие (ако не ти пречи и не ти е скапо со три батерии, а и малку тежок ќе биде).

Не заборавај да кликнеш ADD TRACK NUMBER (би требало да е free).

Ако не фаќа купонот, пробувај да ставиш други работи и да кликаш повеќе пати, треба малку магија.

Поштата првата, понекогаш треба пак да кликнеш на неа иако е селектирана. Не кликај на ДХЛ и другите, може да заглави.

Ако ти се изгуби копчето Пејпал, смени browser и почни од почеток.

Пејпалот е и заштита, преку него ќе ги вратиш парите ако треба (но и самите ги враќаат, само треба малку да се натегаш - прво ќе ти понудат да купиш нешто друго).

Инаку, овие беа моите предлози за атомизер, но не сум сигурен (не ги следам премногу). Мислам дека и restricted lung hit ќе ти биде доволно, можеби и премногу за почеток, па затоа нив.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Па со оглед дека е паднат доларот, и со оглед дека 167w се повеќе од доволно, ми фаќа око, а за финтите остало, со оглед дека те оставив без спиење, ќе те препрашам утре :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
OK, и јас се одјавувам сега.

Пробував за да се потсетам, треба во корпа да имаш некој предмет на кој НЕМА This item doesn't support coupon, па го пишеш SORRY25 долу десно, па го вадиш тој предмет.

Само не знам кога истекува купонот.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ќе пробаѓ утре. Фала ти за времето и за трпението.
Колега нов,@Metuzalem одвоил цела ноќ да ти помогне како и секогаш со новите колеги. Еве јас што би ти препорачал: Kanger Toptank - што работи со готови греачи и има и RBA што сам си моташ греачи на неа. Ке ти пуштам слики да видиш. Оригиналот е околу 22$ а клон за 11$ , 13$ има. Лично клонови не зимам за себе но има доста што ги користат. За МОД би ти ги препорачал од сликиве,еден е 80W со вградена батерија а 100W одма го апдејтуваш и ти е 120W со тоа што може да работи со една батерија до 75W а со две до 120W. И на крај готови греачи за М2Л и Д2Л.
e871b4c8c1dbf6e43740af06af49a66a.jpg
eae486bc4d24ce6cfd7351b5b51a7349.jpg
09f2c512364abfed494d6225ffbbbfcb.jpg
3e43674bf9f7cc7c49c05eb2857db0a8.jpg
e36c746529f0b4a9aaebbf0d4f8982f3.jpg
3e953faa5a35ee808693fd58e37193f2.jpg
a72286a01a7ff54e3dd4b0ec2dd364c1.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
MikickoHc, па и утро не фати, ме спрема за испит, бар за 6-ка хехех, му должам пиво т.е. никотин хехех
Kerma, благодарам, се надевам ќе станам добар верник :D
Патем, (да почнам хронолошки)
@Metuzalem
Не заборавај да кликнеш ADD TRACK NUMBER (би требало да е free).
тракнамберот „сам“ си е штиклиран, т.е. по обичај(не знам друг збор за дифолт)
Ако не фаќа купонот, пробувај да ставиш други работи и да кликаш повеќе пати, треба малку магија.
да, прочитав дека има купон, но како до него? бидејќи јас немам купон.
Друго, бидејќи велиш тежок, ако не и менува на поштарината и царината, мене лично ич, не би требало дна-та со три батерии да е потежок од пиво пред коперација (стаклено скопско од 0,5 :) )
Нема шпедиција освен ако не пуштиш по ДХЛ (а самата цена на поштарина ќе те одврати од тоа).
Не сум толку нестрплив, сполај им на дхл, ама во друга прилика :D
Како оди со царина, порано мислам се плаќаше над 45 евра во денарска противвредност, дали сеуште законот е ист. Гледам плаќате некои 150-300 ден за препаковање, што не е проблем на роба од 45 евра, али да ме репнат 4500 ден шпедиција би ми било проблем.
Значи како сте поминале со роба над/под тој лимит од 45 усд(ако не е менет законот)
MikickoHc,
М2Л и Д2Л се атомизери, за директно(дробно) вовлекување? Претпоставувам се за тешкаши, т.е. даваат густ чад пред да почнат да го горат џусот.
Таман се наострив на дна, сега види со иСтик што ми правиш :) Кое од ними ? дна или истик?
Имајќи искуство со х-мод на умрела(мада не држи вода споредбава, али ајде) модот добро функционира до 70% искористеност, над тоа цел мод не се држи враце, жежок е, па затоа инсистирав некој појак мод, така што претежно би работел на 50-60% од можностите. Колку и да се хај драин батериите, секоја батерија (од батерија за часовник, до акумулатор за ауто) по глатко ќе работи ако си по далеку од максимумот.(ова е мое ЛАЕЧКО видување, не ме карајте одма :) ). Значи да си земам комбинација и да ме служи за век и векова(т.е. барем наредните 2 год), да биде горе доле квалитетна а и да ги задоволува апетитите како што ќе се се навикнувам на чадот.
На почетак нели и аналогните грепкаат и 5-6 дневно ти се ок, и оваја сега што е имам (т4 + х моде) беше ок, ама сега ми е како да пушам(предпоставувам повеќето сте ех пушачи) вест ултралајт (некако не полни, не чади доволно). Значи да не испадне да земам некоја комбинација сега, па за два месеци да ми е слаба. Од око, 167-ватната дна би ми била таман за век и векова, ама сепак никако не би игнорирал совет од, како што читам некој што подигнал кредит за вапорајзери :)
До кога трае попустот од 25%?(да знам прво да ги поминам тековниве сметки или дирекс да одам на мод, 25% не се малце)

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Он уште цигарите нејќе да ги остави, ти ќе го седнуваш на Ферари. (DNA)
Нека си земе како за почеток, за МТЛ:
$32.24 Authentic Innokin Endura T22 Starter Kit - 4.5ml / 1.5ohm / stainless steel + glass + aluminum alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping
или
$43.09 Authentic Aspire Zelos 50W 2500mAh VV VW TC APV Mod Kit - 2ml / 0.7ohm / 1-50W / 0.5V-8.0V / 100-315'C(200-600'F) / aluminum at FastTech - Worldwide Free Shipping

или iJust2 за дирек инџекшн и вкус.

На 3-4 луѓе досега шо сум им давал манџа, после 2-3 месеци дигнаа раце од дигиталниве и пак зачадија аналогни. Нека земе функционален и евтин уред за да ги тргне прво аналогните на цело и да се пронајде во дигиталните, после нека зима шо му душа сака.
Задолжително е да се стекне прво одбивност спрема аналогните, инаку нема да има ефект.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
MikickoHc, па и утро не фати, ме спрема за испит, бар за 6-ка хехех, му должам пиво т.е. никотин хехех
Kerma, благодарам, се надевам ќе станам добар верник :D
Патем, (да почнам хронолошки)
@Metuzalem

тракнамберот „сам“ си е штиклиран, т.е. по обичај(не знам друг збор за дифолт)

да, прочитав дека има купон, но како до него? бидејќи јас немам купон.
Друго, бидејќи велиш тежок, ако не и менува на поштарината и царината, мене лично ич, не би требало дна-та со три батерии да е потежок од пиво пред коперација (стаклено скопско од 0,5 :) )

Не сум толку нестрплив, сполај им на дхл, ама во друга прилика :D
Како оди со царина, порано мислам се плаќаше над 45 евра во денарска противвредност, дали сеуште законот е ист. Гледам плаќате некои 150-300 ден за препаковање, што не е проблем на роба од 45 евра, али да ме репнат 4500 ден шпедиција би ми било проблем.
Значи како сте поминале со роба над/под тој лимит од 45 усд(ако не е менет законот)
MikickoHc,
М2Л и Д2Л се атомизери, за директно(дробно) вовлекување? Претпоставувам се за тешкаши, т.е. даваат густ чад пред да почнат да го горат џусот.
Таман се наострив на дна, сега види со иСтик што ми правиш :) Кое од ними ? дна или истик?
Имајќи искуство со х-мод на умрела(мада не држи вода споредбава, али ајде) модот добро функционира до 70% искористеност, над тоа цел мод не се држи враце, жежок е, па затоа инсистирав некој појак мод, така што претежно би работел на 50-60% од можностите. Колку и да се хај драин батериите, секоја батерија (од батерија за часовник, до акумулатор за ауто) по глатко ќе работи ако си по далеку од максимумот.(ова е мое ЛАЕЧКО видување, не ме карајте одма :) ). Значи да си земам комбинација и да ме служи за век и векова(т.е. барем наредните 2 год), да биде горе доле квалитетна а и да ги задоволува апетитите како што ќе се се навикнувам на чадот.
На почетак нели и аналогните грепкаат и 5-6 дневно ти се ок, и оваја сега што е имам (т4 + х моде) беше ок, ама сега ми е како да пушам(предпоставувам повеќето сте ех пушачи) бест ултралајт (некако не полни, не чади доволно). Значи да не испадне да земам некоја комбинација сега, па за два месеци да ми е слаба. Од око, 167-ватната дна би ми била таман за век и векова, ама сепак никако не би игнорирал совет од, како што читам некој што подигнал кредит за вапорајзери :)
До кога трае попустот од 25%?(да знам прво да ги поминам тековниве сметки или дирекс да одам на мод, 25% не се малце)
Да колега. Д2Л е директно,дробно влечење а М2Л е по рестриктивно уста па дробови. Инаку за тежината што кажуваш вака е ок ама во пракса не е во џеб ќе ти ги тегне пантолоните надолу. Тоа што ти препорачав во моментот го користам само атомизерот е постар Subtank mini мора да се вади од мод зошто се полни од долу, додека кај Toptank mini се полни од горе. Модот Eleaf istick 100W e одличен. Значи со 43-4$ имаш мод и атомизер.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Он уште цигарите нејќе да ги остави, ти ќе го седнуваш на Ферари. (DNA)
Нека си земе како за почеток, за МТЛ:
$32.24 Authentic Innokin Endura T22 Starter Kit - 4.5ml / 1.5ohm / stainless steel + glass + aluminum alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping
или
$43.09 Authentic Aspire Zelos 50W 2500mAh VV VW TC APV Mod Kit - 2ml / 0.7ohm / 1-50W / 0.5V-8.0V / 100-315'C(200-600'F) / aluminum at FastTech - Worldwide Free Shipping

или iJust2 за дирек инџекшн и вкус.

На 3-4 луѓе досега шо сум им давал манџа, после 2-3 месеци дигнаа раце од дигиталниве и пак зачадија аналогни. Нека земе функционален и евтин уред за да ги тргне прво аналогните на цело и да се пронајде во дигиталните, после нека зима шо му душа сака.
Задолжително е да се стекне прво одбивност спрема аналогните, инаку нема да има ефект.
Па ако седнам во југо сигурно нема да се откажам од точак :)
Инаку нема да оди фира и да ја откажам дигиталната, с‘е е тоа испланирано :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Е сега вака, како што разбрав овА си е комплет мод+батерија+ полнач (не тој на ѕид, него контрола на полнење) ова е мод + батерии (некако поефтино а по јако), ќе ми треба полнач(затоа е може поефтино) слично како и ова.
Колега @MikickoHC како ќе го преправам модот од 80 на 120 вати, нели е со вградена батерија?
која е разликата од тие мини атомизерите и од тие големите?
Гледам и од истик сте задоволни, а некако се по компактни (да не ми паѓаат пантолоните де :) )
Сега гледам ова со вграден полнач било.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Тргнав да правам скриншоти и одвај фати купонот. Како што Чико беше пишал, SORRY25 е.

Clipboard02.jpg

Не сакаше да фати со една работа со која вчера фаќаше, но со двете фати. Купонот се става во 1, па add to cart. Тракинг бројот се клика на 2, сосема на крај, инаку може повеќе пати да го стави (но тоа не е проблем... мислам). 3 е тоа што се жалиме дека не дава земја, но би требало да нема проблем со адресата од Пејпал (или при регистрација, заборавив дали овој беше сајтот на кој не треба да внесуваш адреса). 4 е поштата која треба да ја одбереш. 5 се неважни, но јас ги ставам вака за секој случај.

Откако ќе наместиш се, го додаваш модот што го сакаш и ги вадиш овие работи на 6. Потоа најдолу најдесно кликаш на жолто дугме да платиш со Пејпал.

Инаку, се согласувам и со другите, Ijust2 или Subtank би ти одговарале. Не гледај на видеата што прават толкави облаци, камера лаже (или се само за сликање). Сосема пристојни облаци ќе направиш со било кој од спомнатите атомизери, дури и Ендура не е за фрлање.

За царина не се секирај, не е голема дури и да ја платиш, нема шпедиции освен кај ДХЛ и другите брзи пошти (скапи). Ако имаш повеќе работи, дели ги, но не на помали пакети од 20 долари поради сајтовите (на овој и Фастек граница за бесплатна поштарина им е 20 долари).

Едит: повеќето модови (скоро сите) имаат електроника за полнење, но таа не е квалитетна кај тие со 2 и повеќе батерии (најчесто, како кај кој; може да биде и опасна), освен кај ДНА.

И секој мод со 3 батерии, било вградени или ќелии, е многу тежок, може да биде потежок од 1/2 кило. Самите батерии се тешки.

Фастек ни е најпрепорачан сајт за електронски цигари поради многу причини (стопати се спомнати во темава), но овие ДНА ги тргнаа, инаку ќе ги препорачав од таму, дури и да беа 5-6 долари поскапи. Се друго е најдобро да се зема од Фастек.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
@bicikle
Ендура + 5 резервни глави за почеток, па после мери си ја чивијата:)
Најдобронамерно од моја страна.
Вчера ја пробав ендурата и можам да кажам дека е повеќе од одлична за стартер кит.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
керма, кој модел од ендурата? Мада гледам истик/дна плус атомизер во цена не се нешто голема разлика. На ендурата се мотаат греачи?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сум Krema, но ќе одговорам. :hay: На Ендура не се мотаат грејачи, односно тоа е многу тешко, освен ако не си баба Германка. :D (па ни таа не ги премотува, само ги чисти). Во тој мојот пост што го линкував со видеото се објаснети моделите на Ендура (во однос на батеријата, тоа е најголемата разлика).

Istick/Ајстик не е претерано квалитетен, иако е популарен, спаѓа во поевтините кинески марки (фирма-ќерка на Joyetech, кој го викаме Џока). Но како што реков, нема многу разлика меѓу кинеските.

Може и твоето од Амбрела е Ајстик, они ги продаваат под свое име X-Mode.

Да не комплицираме и да не се вртиме во круг, предлагам да земеш се` (или повеќето работи) од мојот пост, плус ТопТанк по препорака на Мики.

Топтанк е надограден модел на Субтанк (легенда) со полесно полнење.

Тој модот со вградени батерии ќе ти трае со години (освен ако не го искршиш), а не мораш да купуваш квалитетни батерии и полнач.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
керма, кој модел од ендурата? Мада гледам истик/дна плус атомизер во цена не се нешто голема разлика. На ендурата се мотаат греачи?
керма=krema

@bicikle
T22 - можеш да бираш три бои.
Грејачи - доволни за неколку месеци.

Да не комплицираме и да не се вртиме во круг, предлагам да земеш се` (или повеќето работи) од мојот пост, плус ТопТанк по препорака на Мики.

^Исто и ова.
Ако веќе си мераклија веднаш да моташ грејачи тогаш идејата за топтанк ти е прав избор, јас го убив неговиот постар брат „субтанк“ од користење.

btw ... малку имаме нејасна слика за тоа што сакаш да постигнеш со вејперството, од една страна викаш дека нема да ги откажеш аналогните, а од друга страна бараш напредни вејперски решенија. И друго, ако веќе ти е само како за експериментирање и забава, наведи колку парички сакаш да потрошиш на ова.

Доколку имаш намера да му избегаш на „ѓаволот“, овде ќе добиеш најдобронамерни совети.
Со среќа. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Е сум грешил една буква де :)
Значи прво ми прави ќеф така кога гледам како чадат луѓето, како прават облаци, сакам и јас :) (ова птен детски -мамо сакам и јас хехе али искрено)
Второ, ете убави ми се за гледање, исто како што некој има слика дома, мене нека ми стои ова одма, макар за украс :) Што да не брка некоја работа некому сликана? Или да речам како некој што сака ајфон од 1500 усд, ете јас сакам електрина цигара.
Никако неема да ми е на одмет да ги оставам цигарите(како паталец од бронхитис, за среќа 20+ год немам проблеми, али да не си играм такво со здравје), па би ми бил добредојден секаков совет. Јас радо би да ги оставам, ама не ми пумпа... xD
паричиња... па до крај 100-тче би пукнал ( без ароми алат и бази)
Од она што разбрав, стартер пак:
$36.00 Authentic Eleaf iStick QC 200W 5000mAh TC VW APV Mod - 1-200W / 100-315'C(200-600'F) / cell balancing trickle charge system / reset function / preheat function / different switchable interfaces at FastTech - Worldwide Free Shipping
$22.41 Authentic KangerTech Toptank Mini Sub Ohm Tank Clearomizer - 4ml / 0.5ohm / stainless steel + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping
$1.57 Authentic UD Kanthal A1 Heating Wire for Rebuildable Atomizers - 26 AWG / 0.4mm*10m / 11.3ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping
$3.68 Authentic Muji Rectangle Cotton Wick for RBA Atomizers (30-Pack) 5-pack - 60*50mm at FastTech - Worldwide Free Shipping
од како ќе ми се потрошат аромите(имам некои 6-7 паковања умрела):
VPG. Power Smoke Baza - 18 mg/ml
VPG. Power Smoke Baza - 12 mg/ml
VPG. Power Smoke Baza – 0 mg/ml
E-AROMAT DROMEDARY by Inawera - 10 ml

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно