Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Линкови? И колкав е прометот? Вкупниот. Тоа ми е поважно :)
Нема потреба од линкови.. BTC е само уште еден начин на плаќање во тие продавници. Google ги има другите информации (пр. "microsoft bitcoin").

Прометот е минијатурен во споредба со традиционалните платежни средства. Повеќето сервиси кои нудат примање на криптовалути како платежно средство се фокусирани на Bitcoin (како најстара и најпозната мрежа), кој во сегашната форма не е подготвен да се користи како вистинска валута.

Сеуште сме неколку години далеку од моментот кога некоја криптовалута ќе ги задоволи петте главни критериуми - голем проток на податоци, низок трошок за трансакции, брзо извршување на трансакциите, анонимност на трансакциите, и сето тоа без да се загрози децентрализираната природа на системот.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Again... Туку еве најконкретно ме интересира растот. Дали го следи растот на копањето?

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.722
12.642
Skopje
www.wemaxa.com
Разгледајте процес една фирма да стане јавно тргувана (IPO) и евалуација и вреднување на коинси при лансирање како метан под притисок од нечив шупак (ICO).

Etherium бе, колку години има народов, 3-4 просек? Aether aeontium onecoin wizardium elixirium... е за тоа за ТАТ-овци не ми беше жал кога цвилеа пред камери.

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Колку од ова е тргување меѓу криптовалути а колку надвор од тоа? Пошто не гледам дека нешто се испотепаа продавнициве од риал лајф за да примаат БТЦ и сл. а маркет капот расте ли расте...
Кој ти знае што праат големи играчи да се даваа така информации сите ќе беа мулти милионери :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Кој ти знае што праат големи играчи да се даваа така информации сите ќе беа мулти милионери :)
Па нели е јавен леџерот? Може да се види кој колку промет прави и све? Мора некој да ја направил таа статистика

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Je suis @xenon, барем додека го читав ова. :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Je suis @xenon, барем додека го читав ова. :)
Колку повеќе (преживеани) удари, толку стануваат посилни. И онака е алфа фаза :)
Уствари сигурно се украдени ПОМАЛЦЕ криптовалути отколку обични во истиот временски период.

А пошто никој не може да ме увери дека трансфер на 10 денари од сметка на сметка во истата банка може да кошта 30 денари. И тоа преку компјутер, со токен... Така и тие 30 денари и сличните измислени трошоци ќе ги бројам во пљачка.

Значи сто пати помалце :)

Последна промена:

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Па нели е јавен леџерот? Може да се види кој колку промет прави и све? Мора некој да ја направил таа статистика

Абе јавно си стои све тоа ама нема пак гаранција цело време се прави влез излез со пари.

atavus

Баниран/a
12 ноември 2017
14
6
Тргувам на Poloniex.
Кога сакам да уновчам ќар од тргување, префрлам Биткоин на Livecoin - A convenient way to buy and sell Bitcoin тоа е Руска берза и Биткоин се тргува со реални долари (не со Тетер). Таму ги продавам за долари, доларите ги префрлам на advcash.

Вкупни провизии:
0.0001 btc за префрлање од Поло на Livecoin = 0,82 долари
0.18 % провизија за тргувањето од btc во $
само 0,01 долар за префрлање на доларите од Livecoin на Advcash
0,99 долари за "полнење" на картичката со доларите
Овие од Advcash знам дека не праќаа картички надвор од ЕУ ти нивна имаш или поврза наша дебитна?

И

Избришан член 18474

Гостин
Копање не ти е профитабилно ако немаш доволно опрема за тоа.
Најдобро ти е инвестиција во валути :)

Fleksi

read-only
31 јануари 2017
29
10
slavgamers.com
Копање не ти е профитабилно ако немаш доволно опрема за тоа.
Најдобро ти е инвестиција во валути :)
У која смисла мислиш на опрема? ова е виртуелно копање
Инаку да инвестираш во валута е малце заебано

Fleksi

read-only
31 јануари 2017
29
10
slavgamers.com
Купуваш една машина 2000$ врзи ja за нет. И чекаш, има и др.начин да работиш
Тоа ми е јасно ама нејќам да се замарам со машина вака ми е по добро на нет и готово ќе си имаш по 200долара месечно и повеќе зависи колку ќе вложиш

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61
Тоа ми е јасно ама нејќам да се замарам со машина вака ми е по добро на нет и готово ќе си имаш по 200долара месечно и повеќе зависи колку ќе вложиш
Easy направи си еден website лажни btc нека кликаат ете ти 300$ месечно

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно