Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И тоа сум го гледал, ич не се сеќавам како се реши... Можеби со затворање и пак отворање на табот...

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Да, точно таа грешка ми ја јавуваше кога не бев селектирал земја. И кога ја имаше таа грешка не можев да влезам од никаде (со друг прелистувач или уред). На времето се расправав со Сапорт и не можев да им објаснам. Се губеше грешката по некое време (Можеби е тоа што вика дека треба да платиш за 30 минути откако ќе го ставиш фкошница, а ако не демек го вади). А како што реков, главно е веднаш горе лево да селектираш земја, ИАКО ВЕЌЕ Е СЕЛЕКТИРАНА.

Не брзајте, има време, сега празнуваат, почекајте саат или повеќе дали ќе се исправи грешката, ако не мејл на сапорт, но исто така не верувам дека ќе одговорат брзо поради празникот.
Сега дознавам дека празнуваат. А до кога ќе празнуваат? Да знам да не пукам нарачки.
И г-дин Гуру ова е прашање лично до вас,т.е. Совет битен. Во прашање е полнач. Дали litokala li500 или Nitecore SC4. Kако што кажав многу ми е битен твој совет.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Така е, сите Кинези празнуваат до 8-ми.

Инаку, и efun.top најавуваа голем попуст, не сум ни ѕирнал таму... :hay:

А за полначот, не знам ништо за Nitecore-то, а од Litokala-та сум супер задоволен, само него го користам, пак би го зел ако се расипе. Не знам ништо затоа што по Li-500 не гледам ништо за нови полначи, не ме интересира, нема нешто што би било значително подобро, освен можеби SkyRc, ама не ми се даваат толку пари.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Така е, сите Кинези празнуваат до 8-ми.

Инаку, и efun.top најавуваа голем попуст, не сум ни ѕирнал таму... :hay:

А за полначот, не знам ништо за Nitecore-то, а од Litokala-та сум супер задоволен, само него го користам, пак би го зел ако се расипе.
А ја да побрзам го имаше дна то што го сакав ин сток и да побрзам,а танковите на ин сток беа и вчера ги стаиле за 7 дена ,ги испцув за џабе

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Nitecore е сосема нов модел
Според спецификациите, SC4 обеќава многу, има доста џиџимиџи што може да се види на дисплејот, но во глобала процесот на полнење кај сите полначи е ист. Е сега ако сакаш да полниш батерија со 3A за 40-50 минути (само ако полниш една батерија e 3A, a ако ставиш 2 тогаш тие 3А се делат на две т.е. 1,5А) тоа е друга работа, а сите знаеме дека брзото полнење на батериите им го скратува векот и капацитативноста.
Ако имаш одвоено 50 долара за полнач тогаш - пуцај :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Според спецификациите, SC4 обеќава многу, има доста џиџимиџи што може да се види на дисплејот, но во глобала процесот на полнење кај сите полначи е ист. Е сега ако сакаш да полниш батерија со 3A за 40-50 минути (само ако полниш една батерија e 3A, a ако ставиш 2 тогаш тие 3А се делат на две т.е. 1,5А) тоа е друга работа, а сите знаеме дека брзото полнење на батериите им го скратува векот и капацитативноста.
Благодарам мр.Кумац. Овој сеуште го знаеме од слики,а Litokala во.пракса по 1амп од слот и се кажува,може и 500мах да полни. Исто и ова xtar vc2+ i vc4 Се одлични. Само еден ке продадам сакам и некој друг,затоа и сакам некој друг бренд.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Што бе не можело да се нарача од Фокале Хотециг? :D

Untitled.png

Иако, имав проблемчиња, морав да сменам browser, во Chrome фати. Во Firefox ставив една глупост за проба и никако не излегуваше од корпа, па кога првпат влегов во Хром ја имаше грешката од поранешната слика. Само влегов повторно на главната страна, одбрав земја и потоа можев да ја извадам (или сама се извади) и се` течеше мазно....

...Освен што трансакцијата не стигна до Тутунска, а стигна до Пејпал, ова многу ретко ми се случува, обично е моментално, белким ќе се оправи...

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Сакам да земам електронска цигара за повозрасна личност, па ве молам за помош. Што, како, од каде, препораки? По можност да се најде кај нас.

Како референца - јас сум непушач и поима немам од никакви цигари. :D

Благодарност унапред.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Моја препорака Ендура. Може да се најде доста за неа во индексот на темава. Еве дел од нејзините предности и маани.

Нема од кај нас, мора од Кина, објаснето е како/што/од каде да се земе во првиот линк. Само сега празнуваат Кинезите до другиот понеделник. :oops:

Ако ептен мора од кај нас и не пречи што се 300% поскапи од Кина, некој eGo AIO, веројатно D22 или D22XL или веројатно може да помине кој било ако ги немаат тие (а често немаат многу работи на лагер). Ете сега и сајтот на Амбрела е паднат. Еве им фејсбук (бљак).

И за AIO има многу пишувано во темава и многу луѓе го користат, само (според мое мислење) е МАААЛКУ понепогоден за почетници, има малку повеќе чепкање и подесување и доживувањето МАЛКУ помалку личи на цигара.

Било кој комплет да се земе, со него би било добро да се земе и пакетче глави (5 комада) за човекот да биде мирен неколку месеци.

Ќе треба и течност, наједноставно е за почеток од кај нас по продавници и аптеки, нека бара 6-ка никотин за овие комплети. Тоа ориентационо, зависи од човекот, може ќе сака посилно или послабо. Вкус по желба (што ќе најде).

Последна промена:

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Стигам, се распакувам, кога гледам што да видам, го отвориле куферот и сите ебени течности ги зеле. Fucking TSA..
IMG_0106.JPG

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Стигам, се распакувам, кога гледам што да видам, го отвориле куферот и сите ебени течности ги зеле. Fucking TSA..
Кога леташ со авион мислам дека е дозволено да носиш со тебе до 100мл течност. Општо за сите видови на течни производи, не само манџа.
Морав да фрлам 400мл млеко за тело и восок за коса од 100+мл на аеродромот во Софија, а манџата (50ина мл.) и Пикото со мене не беа никаков проблем, дури носев со мене и втора батерија и Liitokala полначот за една.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Hotecig функционира. Килаво, ама успеав синоќа да направам нарачка. Бидејќи најголем проблем останува плаќањето (откако ќе се надмине пречката со корпичката, земав да ги чистам браузерите од насобрани глупости со CCleaner (верзија 5.32 :hay:), како и со Revo Uninstaller.
Влегов во Slimjet и гледам корпата се испразнила. Ставив на брзина 2 атомајзера, метак на PayPal и одма бидна плаќањето.
Hotecig 1 narackaX.PNG
Парите веднаш беа повлечени од картичка (Тутунска).

Секој што планира да нарачува, нека не чека премногу. И така најголем дел од атрактивните работи веднаш се распродале (ако навистина и биле пуштени во продажба).
Штом ги нарачав овие два атомајзера,
Hotecig 1 narackaY.PNG
статусот им се смени во "Sold Out".
Колку да се знае, боите не беа мој избор, туку "дај шта даш" варијанта. :)

Голема благодарност до @Metuzalem што и овој пат ми помогна да ми се намали салдото на картичка. :hay:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Погледнете го атачментот 58731
Совет за кога ќе одиш друг пат во УСА ;)

10-20.дена пред да тргнеш навака, ќе си ги пратиш течностите во посебни пакетчиња.
Ќе отидеш во USPS и ќе прашаш колку е дозволена количина за која кутија со која димензија.

Јас кога нарачувам течности(Бази-Ароми) од Liquid Barn-USА, димензијата на кутијата нормално е различна зависно од количината(милилитри) и нормално шипинг цената е различна.

Праќање течност(Храна, Семе,) во куфер со облека =Никако ;)

Да знаев дека ќе ги носиш у куфер, веднаш ќе ти кажев дека нема да поминат.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286

SC4 имам неколку дена, и рака на срце, ништо wow. Полни батерии како и сите. Џиџан дисплеј, квалитетна изработка, директ оди на 220V (не треба екстра адаптер) и скапичок.
Врши работа како и другиве солидни полначи што сме ги спомнале, ако не е за шминка и комфор, не фрлајте пари. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
SC4 имам неколку дена, и рака на срце, ништо wow. Полни батерии како и сите. Џиџан дисплеј, квалитетна изработка, директ оди на 220V (не треба екстра адаптер) и скапичок.
Врши работа како и другиве солидни полначи што сме ги спомнале, ако не е за шминка и комфор, не фрлајте пари. :)
Далеку од нешто WoW...да земам. Чисто за промена. Имам два XTAR VC4 i VC2 plus,кои се одлични полначи,гледам за VC4 и потешко се наогја и навистина држи вода дека "оживува" батерии.Другар прогласи Сони втц4 за мртва,ја ставив на VC4 и после 7-8 саата беше наполнета.Само сакам да земам нешто ново,да разбијам монотонија. Инаку и двата се на продажба. Кој да се продаде ,другиот останува.Може и замена.

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Седи, кец :D j/k

Ова е тоа (Magnetic Stirrer) :)
Само кај молинаши е многу скапо, на ebay може да се најде по многу посолидна цена!
big_magnetic-stirrer-led-1.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Разгледај на ebay, удри едно search на клучниот збор Magnetic Stirrer. Има разни безобразни, со регулација на темепература (ако сакаш). термометар и остали бакрачи :)
И не брзај во одлука!

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Разгледај на ebay, удри едно search на клучниот збор Magnetic Stirrer. Има разни безобразни, со регулација на темепература (ако сакаш). термометар и остали бакрачи :)
И не брзај во одлука!
Благодарам Колега ;-)

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда