Blagojcebt
hello world
- 1 септември 2009
- 219
- 94
И поголема прегледност до трансакции од НБРМ и УЈП
.И поголема прегледност до трансакции од НБРМ и УЈП
.Се мафијаши сте останати во земјата затоа мислам не ви треба SEPA хахаИ поголема прегледност до трансакции од НБРМ и УЈП.
Револут е користен од повеќе од 45 милиони луѓе, јас лично со години го користам и тоа е сервис каков шо треба секоја банка да биде.И СЕПА трансакциите каснат 2-3 денови. Јас преку Револут сум ги користел и тапа беа. Бугарија има СЕПА 10 години, ништо спектакуларно не е.
Стара работа е SEPA јас пред 10 години сум се палалел на вакви работи. Кога ги видов во реалност тапа беа.Се мафијаши сте останати во земјата затоа мислам не ви треба SEPA хаха
Револут е користен од повеќе од 45 милиони луѓе, јас лично со години го користам и тоа е сервис каков шо треба секоја банка да биде.
Сепа трансферите се речиси бесплатни и најчесто се завршуваат во истиот ден.
Ама чим ти викаш дека е тапа и ништо спектакуларно ајде цел живот да им го полниме џебот на локалните лихварски банки со тие болно алчни провизии за трансфер на пари пошо изгледа со вакви размислувања и не заслужуваме повеќе.
Еве читни малце и чилни.
Погледнете го атачментот 142366
Истово го добив и ја, имам ситна сума и користам само за Apple Pay. Што направи?Здраво, сакам да ве прашам дали некој од вас го има добиено овој мејл?
Доколку го имате ако сакате да ме советувате како да постапам?
Ја искористив фината да ја порачам картичката во Германија кај мој пријател и моментално немам документи дека живеам во Германија.
Погледнете го атачментот 141827
Решено со support. Пробај сега. (САМО 1% ПРОВИЗИЈА!)Го имаш користено во последнава недела/две? Ми даде нотификација дека трансферот кон мк картички е одбиен (како да не сака кон македонски корисници да испраќа пари).
Неколку пати го имам користени за директ трансфер до дебитни ама сеа задњово ме одбива.
Искрено мислев дека некој веќе го имав проблемот, и сеуште немам ништо направено. Акаунтот ми работи и после тој мејл кој што го добив немам добиено нов. Гледам дека има некои корисници што ја смениле локацијата пак во МК, но ме интересира дали картичката останува да работи доколку ја променам локацијата во МК. ?Истово го добив и ја, имам ситна сума и користам само за Apple Pay. Што направи?
Веќе една година си работи ....Искрено мислев дека некој веќе го имав проблемот, и сеуште немам ништо направено. Акаунтот ми работи и после тој мејл кој што го добив немам добиено нов. Гледам дека има некои корисници што ја смениле локацијата пак во МК, но ме интересира дали картичката останува да работи доколку ја променам локацијата во МК. ?
Искуства?
НЛБ шо ти бараа за да ти ги прокнижат ?Сега имав изненадувачки брз трансфер.
Парите од клиентот платени вчера околу 14ч. Легнати на Wise сабајле во 8ч. Префрлив одма на Тутунска. Ми пишуваше дека ќе пристигнат Понеделник 25ти.
Сега во 10:10, стигнаа на сметка на Нлб. Никогаш до сега ваков брз трансфер сум немал.
До сега преку апликацијата праќав само скриншотови од трансферите.НЛБ шо ти бараа за да ти ги прокнижат ?
Ти си со Wise регистриран на МК адреса така?До сега преку апликацијата праќав само скриншотови од трансферите.
Прееска ми пишале меил да се испрати пдф.
Го испратив пдф-от што го имаат како документ при трансферот (во Details, има нели download transaction... тоа го испратив и ги ослободија средствата).
Да. Македонски граѓанин, наш број, индивидуалец.Ти си со Wise регистриран на МК адреса така?
Не ти бараа некое потекло што/како/од каде/зошто ти се парите стигнати?
(Иако технички ти самиот на себе си ги праќаш)
Ова не е така веќе 5,6 години. Константен прилив на средства на Комерцијална, ништо не бараат.Прават проблеми само ако не се едуцирани вработените за моментално актуелните закони.Баш ради ова последното ми е најсомнително дека не ти бараат некаков вид на договор за работа или слично.
Може се освестиле дека Wise/Revolut и сличните се еден вид банка и не можеш да имаш таков договор со нив.
јас пред некоја година кога си пуштив од Револут на NLB маста ми ја извадоа за шо све не да им приложам за мочани 50еур.
Па толку има од мојата ситуација, 5 години, маде не беше за константен прилив него еднократно.Ова не е така веќе 5,6 години. Константен прилив на средства на Комерцијална, ништо не бараат.Прават проблеми само ако не се едуцирани вработените за моментално актуелните закони.
Ова не е така веќе 5,6 години. Константен прилив на средства на Комерцијална, ништо не бараат.Прават проблеми само ако не се едуцирани вработените за моментално актуелните закони.
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден