Ragnar
poweruser
Ragnar's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 3 2200G
- Storage
- Samsung 850 EVO 500 GB SSD
- RAM
- 8 GB
- Monitor
- DELL S2419H
- OS
- Windows 10 Pro
Трансферот од Wise е исто како од трансфер од странска банка (нели преку банка и они ги праќаат), така да нема посебна тарифа за примање пари од Wise според мене.Дали (и колку) е провизија за трансфер на средства од Wise кон наша банка(сметка)?
Дали има разлика од банка до банка (пример Стопанска со НЛБ)?
До сега работев само со свифт и не сакав да се замарам премногу но Стопанска не е нормална. Имаме као договори со некои платформи за аеродромски трансфери а исплатата идеше еднаш месечно кон Стопанска.
Прво почнаа на 70 евра да зимаат 1евро + 4 евра односно 60 + 250 денари; Тие 4 евра се фиксни на секој прилив девизен. Тие малите пред нив не знам што се, али си постојат. Па после само рандом глеаш 1.5 + 4, или скоро 2 + 4...
За сега да дојдеме до ситуација каде 40 евра ги снемува при трансфер поради причина „банкарски провизии на банката примател“.
Нема резон.
Плус, тие 250 денари т.е 4 евра фиксно си ги зимаат. Платформава ми вика не е до нас, пуштена е цела сума, Стопанска вика нема како да ми помогне провизии имало. Невиден рип оф е ова. И не правам муабет 2000 евра да сум примил па 40 ако нема да ги прежалиш. За трансфери од 100/200 евра збориме. Па уште си играат курташак на супорт, стави си Пејпел ми вика, немаш провизија никакваКако да им кажам дека сме озрачени тука...
Сега ги гледам изводите од НЛБ од нова година до сега, некои девизни приливи ми се директно од странска банка некои од странска банка преку Wise. Сумите варираат од 80 евра до 1,000 евра и за сите ми имаат земено НЛБ провизија од 50 денари. Чудно ми е што за два од нив (еден од Wise еден директно од странска банка) немаат никаква провизија земено, ама секако нема да се бунам
P.S. Сепак моја грешка. За Wise земаат и дополнителни 5 евра на тие 50 денари. Сега ги анализирав налозите. Не сум ги приметил бидејќи не стигаат како посебна ставка во транскациите туку само на изводот стои.
Кога ќе дојде ќе потврдам…