Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows Phone - уреди - Верзии - освежувања - подесувања - новости - генерална дискусија.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Еве ти скроз нов, некористен, за 210 евра, отклучен на сите мрежи :)
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1772046-NOKIA-LUMIA-925-WHITE-NOV-NEKORISTEN-

Го продал чоекот овој. Му се јавив и го прашав. Другата е користена, и не ми прави кејф, сакам нова некористена со сите салтанати. :)

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
^ Е да ама па вака гаснат еден бренд што па секое друго место котира добро
Нокиа котираше добро пред 10 години, од кога излезе првиот ајфон више не е таа нокиа што ја знаеме сите така да се исто дали ке и го сменат или не

Sheldor

read-only
8 септември 2014
14
3
Нокиа котираше добро пред 10 години, од кога излезе првиот ајфон више не е таа нокиа што ја знаеме сите така да се исто дали ке и го сменат или не
Па паднаа со репутација ал според мене не до толку за да се згасне дури и името на брендот

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.698
12.551
Skopje
www.wemaxa.com
Потребна е консолидација, разредување на еден бренд (Микрософт) не би било паметен потег. Затоа и згаснува Нокиа. Идејата е јакнење на Микрософт. Иако играат конзервативно, до сега тоа се покажува успешно. Микрософт е еден од брендовите кои бурната транзиција кон брза динамична мултиплатформска игра мислам ја преброди и успеа од софтверска компанија да се претвори во многу повеќе, исто како Apple. Многу други пропаднаа, излегоа од игра или се далеку од тоа што беа.

Сега Микрософт, освен Windows е успешен играч на полето конзоли (Xbox), телефони, таблети (одлична продажба има Surface), итн.

mD0W21l.jpg

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Па паднаа со репутација ал според мене не до толку за да се згасне дури и името на брендот
Ништо посебно не е одкога испнаа овие смартфониве нокиа е во нокдаун и ја одржуваат во живот со апарати за дишење, ако не склучија и договор тогаш ни windows phone немаше да има, вака колку толку ја средија малце мајкрософт па сеа више е нивна како сакаат така ке ја крстат :)

Sheldor

read-only
8 септември 2014
14
3
^ Абе тие милион експерти си имаат чим праат ваков потек сигурно си прерачунале ;)

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
И покрај тоа што не е популарна последниве (10?) години, Nokia е синоним за издржливост, за квалитет. Едно време важеше правилото "Nokia си е Nokia, се’ друго е телефон.", што, колку и да имаа телефони со несекојдневен (според некои и глуп/грд) дизајн, е точно.

Дури и со новиве модели докажаа дека слоганот сеуште важи. Се сеќавам на дроп тестовите на Lumia 920 - "What does it take..". Како и да е, да не должам.

Се надевам дека, доколку не го задржат брендот, барем приближно ќе го задржат квалитетот.

Sheldor

read-only
8 септември 2014
14
3
Имам гледано како траска 920 на цимент и нема гајле само една гребнатинка каде што ќе падне, така да сеуште си се придржуваат до слоганот :)

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391

Извонредна камера имаат Лумиите од 920 па нагоре.. т.е. оптичката стабилизација си го прави своето, како и софтверот. Токму ова видео беше одлучувачко дали да ја зимам или не. :D Бев горд корисник на 920, само ме нервираше батеријата, по 2 пати дневно го пунев..

Sheldor

read-only
8 септември 2014
14
3
Од 920 па нагоре имаат многу добра камера или и подолните бројки не се за фрлање ;)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно